ProAgria Maito -valmennus 2017
ProAgria Maito -valmennus 2017 kokoaa alan edelläkävijät ja vaikuttajat yhteen pohtimaan vastuullista tuottavuutta
Syksyn suurin maitoalan tapahtuma kokoaa tänä vuonna asiantuntijoita, tutkijoita, viljelijöitä, eläinlääkäreitä ja maatalousalan eri organisaation toimijoita Helsinkiin. Esitelmien aiheina ovat muun muassa vastuullinen tuottavuus, johtaminen, tuotannon ympäristö- ja ilmastomuutokset sekä lehmien kivennäis- ja valkuaisruokinta.
Nyt uutta! Lehmien hyvinvointiseminaarin rinnalla Nurmiseminaari, jossa pohditaan muun muassa lohkojen välisiä kasvueroja, lantalogistiikkaa, uusia rehukasveja ja satojen mittausta.
Tule oppimaan, verkottumaan sekä vaihtamaan kuulumisia ja hyviä käytäntöjä.
Keskiviikko 6.9.2017 Vastuullista tuottavuutta
Miltä maitomarkkinoilla näyttää Suomessa ja maailmalla? Maitoasiamies Leena Ala-Orvola, MTK
Vastuullisuusajattelussa jalanjäljestä kädenjälkeen, Kaisa Kurittu, Ratkaisutoimisto Vinha
Taloudellinen menestyminen luo perustan vastuullisuudelle
Taloudellinen menestyminen luo perustan vastuullisuudelle, Tuomo Rissanen, ProAgria Pohjois-Savo
Rehukustannusten hallinta on taitolaji, Sari Jussila, ProAgria Etelä-Suomi
Hyvällä johtamisella tulosta ja jaksamista
Työn tulokset tekevät ihmiset - vain ihmisiä voi johtaa, Arto Karila, ProAgria Etelä-Savo ja Heta Jauhiainen, ProAgria Oulu
Mitä minulle tarkoittaa vastuullinen tuottavuus? Maitoyrittäjä Päivi Piironen, Nurmes
Työtä puhtaamman ilmaston ja ympäristön puolesta
Punaisen lihan syöntiä halutaan hillitä ja märehtijöiden päästöjä vähentää — Miksi nyt kinastelunkin kohteena? Birgitta Vainio-Mattila, MMM
Mainettaan parempi karjatalous - nurmenviljelyn edulliset ympäristövaikutukset, Perttu Virkajärvi, Luke
Mikä on sopiva määrä valkuaista lypsylehmien ruokinnassa? Auvo Sairanen, Luke
Vastuullisuus on käytännön tekoja ja toimia koko maitoketjussa; mitä Valiolla on menossa ja mitä on tulossa? Juha Nousiainen, Valio Oy
Torstai 7.9. Rinnakkaisseminaarit: Nautojen ruokinta ja hyvinvointi sekä nurmiseminaari
Ruokinta ja hyvinvointi -seminaari
Arvovirtakuvauksessa hiehot, Tiina Karlström, ProAgria Oulu
Jalostuksella kestävyyttä, Jukka Pösö, Faba osk
Kokemuksiani laiduntamisesta automaattilypsytilalla, Pellervo Kässi, Kuukkajärven tila
Miltä säilörehusato näyttää laadultaan ja määrältään? Laura Nyholm, Valio Oy
Nurmen korjuuajan määrityksen lyhyt oppimäärä, Jari Korva, Osk Pohjolan Maito
Mitä nurmisäilörehun oheen tai tilalle? Seija Jaakkola, Helsingin yliopisto
Miten valmennan lehmän hyvään ja häiriöttömään tuotokseen?
Siirtymäkauden ajan ruokinta, Tuomo Kokkonen, Helsingin yliopisto
Magnesium lypsylehmän tuotantosairauksien ehkäisyssä, ELL Henrik Lindberg
Suomalaisten lehmien tuotanto ja terveys on dokumentoitu tavalla, joka on vahvuus ulkomaankaupassa, Seppo Niskanen, Faba osk
Tilan polku A-luokan tilaksi — miksi ja miten? Erja Tuunainen, ETT
Nurmiseminaari - Nurmista enemmän satoa
Näillä keinoilla parempia tuloksia nurmesta, Jarkko Storberg, ProAgria Länsi-Suomi
Nurmen huikea satopotentiaali - tuoreita tuloksia typpilannoituskokeelta, Maarit Hyrkäs, Luke, NautaNurmi-hanke
Miten arvioin nurmisadon? – parhaat käytännön keinot satotasojen arviointiin ja muitakin
Miten arvioin nurmisadon? Olli Valtonen, ProAgria Oulu
Uusia kasveja nurmiin maailmalta — sinimailanen, rehukattara ja sikuri, Anu Ellä, ProAgria Länsi-Suomi
Nurmen seoskasvustojen ominaisuuksia ja hyötyjä, Riikka Mäkilä, ProAgria Länsi-Suomi
Johtamalla hyvää säilörehua, maitoyrittäjä Perttu Uusitalo
Maan kasvukunnon erot näkyvät sadossa, Tuomas Mattila, Osk. Luonnonkoneisto
Lannasta enemmän irti logistiikkaa tehostamalla, Pasi Eskelinen, Savonia amk
Lietelannan ravinteet hyötykäyttöön - uusimpien hankkeiden kertomaa, Kaisa Riiko, Järki Lannoite -hanke, Baltic Sea Action Group (BSAG)