ProAgria Maito -valmennus 2017

3 min lukuaika

Maidontuotanto

ProAgria Maito -valmennus 2017 kokoaa alan edelläkävijät ja vaikuttajat yhteen pohtimaan vastuullista tuottavuutta

Maitovalmennus2017 artikkeli620x360

Syksyn suurin maitoalan tapahtuma kokoaa tänä vuonna asiantuntijoita, tutkijoita, viljelijöitä, eläinlääkäreitä ja maatalousalan eri organisaation toimijoita Helsinkiin. Esitelmien aiheina ovat muun muassa vastuullinen tuottavuus, johtaminen, tuotannon ympäristö- ja ilmastomuutokset sekä lehmien kivennäis- ja valkuaisruokinta.

Nyt uutta! Lehmien hyvinvointiseminaarin rinnalla Nurmiseminaari, jossa pohditaan muun muassa lohkojen välisiä kasvueroja, lantalogistiikkaa, uusia rehukasveja ja satojen mittausta.

Tule oppimaan, verkottumaan sekä vaihtamaan kuulumisia ja hyviä käytäntöjä.

Keskiviikko 6.9.2017 Vastuullista tuottavuutta

Miltä maitomarkkinoilla näyttää Suomessa ja maailmalla? Maitoasiamies Leena Ala-Orvola, MTK

Vastuullisuusajattelussa jalanjäljestä kädenjälkeen, Kaisa Kurittu, Ratkaisutoimisto Vinha

Taloudellinen menestyminen luo perustan vastuullisuudelle

Taloudellinen menestyminen luo perustan vastuullisuudelle, Tuomo Rissanen, ProAgria Pohjois-Savo

Rehukustannusten hallinta on taitolaji, Sari Jussila, ProAgria Etelä-Suomi

Hyvällä johtamisella tulosta ja jaksamista

Työn tulokset tekevät ihmiset - vain ihmisiä voi johtaa, Arto Karila, ProAgria Etelä-Savo ja Heta Jauhiainen, ProAgria Oulu

Mitä minulle tarkoittaa vastuullinen tuottavuus? Maitoyrittäjä Päivi Piironen, Nurmes

Työtä puhtaamman ilmaston ja ympäristön puolesta

Punaisen lihan syöntiä halutaan hillitä ja märehtijöiden päästöjä vähentää — Miksi nyt kinastelunkin kohteena? Birgitta Vainio-Mattila, MMM

Mainettaan parempi karjatalous - nurmenviljelyn edulliset ympäristövaikutukset, Perttu Virkajärvi, Luke

Mikä on sopiva määrä valkuaista lypsylehmien ruokinnassa? Auvo Sairanen, Luke

Vastuullisuus on käytännön tekoja ja toimia koko maitoketjussa; mitä Valiolla on menossa ja mitä on tulossa? Juha Nousiainen, Valio Oy

Torstai 7.9. Rinnakkaisseminaarit: Nautojen ruokinta ja hyvinvointi sekä nurmiseminaari

Ruokinta ja hyvinvointi -seminaari

Arvovirtakuvauksessa hiehot, Tiina Karlström, ProAgria Oulu

Jalostuksella kestävyyttä, Jukka Pösö, Faba osk

Kokemuksiani laiduntamisesta automaattilypsytilalla, Pellervo Kässi, Kuukkajärven tila

Miltä säilörehusato näyttää laadultaan ja määrältään? Laura Nyholm, Valio Oy

Nurmen korjuuajan määrityksen lyhyt oppimäärä, Jari Korva, Osk Pohjolan Maito

Mitä nurmisäilörehun oheen tai tilalle? Seija Jaakkola, Helsingin yliopisto

Miten valmennan lehmän hyvään ja häiriöttömään tuotokseen?

Siirtymäkauden ajan ruokinta, Tuomo Kokkonen, Helsingin yliopisto

Magnesium lypsylehmän tuotantosairauksien ehkäisyssä, ELL Henrik Lindberg

Suomalaisten lehmien tuotanto ja terveys on dokumentoitu tavalla, joka on vahvuus ulkomaankaupassa, Seppo Niskanen, Faba osk

Tilan polku A-luokan tilaksi — miksi ja miten? Erja Tuunainen, ETT

Nurmiseminaari - Nurmista enemmän satoa

Näillä keinoilla parempia tuloksia nurmesta, Jarkko Storberg, ProAgria Länsi-Suomi

Nurmen huikea satopotentiaali - tuoreita tuloksia typpilannoituskokeelta, Maarit Hyrkäs, Luke, NautaNurmi-hanke

Miten arvioin nurmisadon? – parhaat käytännön keinot satotasojen arviointiin ja muitakin

Miten arvioin nurmisadon? Olli Valtonen, ProAgria Oulu

Uusia kasveja nurmiin maailmalta — sinimailanen, rehukattara ja sikuri, Anu Ellä, ProAgria Länsi-Suomi

Nurmen seoskasvustojen ominaisuuksia ja hyötyjä, Riikka Mäkilä, ProAgria Länsi-Suomi

Johtamalla hyvää säilörehua, maitoyrittäjä Perttu Uusitalo

Maan kasvukunnon erot näkyvät sadossa, Tuomas Mattila, Osk. Luonnonkoneisto

Lannasta enemmän irti logistiikkaa tehostamalla, Pasi Eskelinen, Savonia amk

Lietelannan ravinteet hyötykäyttöön - uusimpien hankkeiden kertomaa, Kaisa Riiko, Järki Lannoite -hanke, Baltic Sea Action Group (BSAG)