ProAgria Maitovalmennus 2022
Kokoamme tälle sivulle Maitovalmennuksen 2022 materiaalit.
Matkalla muutokseen
Eväitä muutosjoustavuuden lisäämiseksi, aivotutkija, psykologi Ville Ojanen
Tulevaisuuden kestävä ruokajärjestelmä – onko sellaista? MMT Kaisa Karttunen
Märehtijöiden rooli ruokaketjussa, dosentti Ilmo Aronen
Tiedolla ohjataan ja johdetaan – miten varmistamme sen turvallisuuden
Tietoa ja käytännön vinkkejä tietojen turvallisesta käytöstä, varatoimitusjohtaja Jarkko Ilomäki, Mtech
CASE: Digitalisaatio maitotilan arjessa, Marko Sorvisto, Kotipellon tila, Ylivieska
Maitotilan muutoskestävä rehuviljely
Ympäristön ja talouden kannalta optimoitu nurmien lannoitus, kehityspäällikkö Mervi Seppänen, Yara
CASE: Luomutiloilta oppeja ruokinta- ja rehuhankintastrategiaan, Ville Kari, Karin luomutila
Lannasta ravinteita ja energiaa, Robert Harmoinen, Valio
Kestävästi kannattava maidontuotanto
Maitomarkkinakatsaus, Ilkka Pohjamo, Valio
Miten jalostaa muutoskestäviä ja ympäristöystävällisiä lehmiä? Jukka Pösö, Faba
Tehokas liharodun siemenen käyttö, Pirkko Taurén, Faba
ProCross –tutkitusti tuottavampia eläimiä risteytysjalostuksella, Elisa Ikonen ja Katja Tulppo, Faba
Haastavatko kustannuspaineet tuotoksen ja terveyden?
CASE: Talouden hallinta muuttuvassa ympäristössä, maitotilayrittäjä Jarkko Hyttinen, Sonkajärvi (TikTok @hyde1987)
Kaiken takana on raha – vakavaa asiaa tuotantokustannuksista, Taneli Rahja, ProAgria Keski-Pohjanmaa
Syksyn ruokintahaasteet ja niiden selättäminen tiloilla, Sini Konttas, ProAgria Etelä-Pohjanmaa ja Pötsi-hanke
Ruoki ja hoida hedelmällisyyttä, huippuosaaja Tiina Karlström, ProAgria Oulu