Länsi-Suomi

Suomi syö Satakunnasta

Suomi syö Satakunnasta

Suomi syö Satakunnasta
Päätavoitteenamme on tukea satakuntalaisen ruokaketjun kehittymistä ja kasvua ruokamaakunnan brändäyksellä.

Päätavoitteenamme on tukea satakuntalaisen ruokaketjun kehittymistä ja kasvua ruokamaakunnan brändäyksellä. Suomi syö Satakunnasta - Sikses parasta lähiruokaa nostaa esiin Satakuntalaista ruokaketjua korostamalla kestävää ja vastuullista toimintaa. Hankkeessa lisätään yhteistyötä ja verkostoitumista satakuntalaisten tuottajien ja yrittäjien välillä. Samalla kannustetaan osallistujia mukaan yritysryhmähankkeisiin. Kuluttajille esitellään uusia markkinakanavia. Viestinnässä kokeillaan uusia toimintatapoja sekä keinoja tuoda tuotteita kauppoihin ja ammattikeittiöihin.

Hankkeessa viestitään aktiivisesti ruokaketjun ajankohtaisista tapahtumista, trendeistä ja lainsäädännön muutoksista. Hanke viesti kuukausittain uutiskirjeellä laajasti ruokaketjun asioista, kertoen yritystarinoin Satakunnan monipuolisesta tuotannosta, lainsäädännön ajankohtaisista sekä hanketapahtumista. Lisäksi viestintä on aktiivista hankkeen somekanavilla (Facebook, Instagram ja Twitter). Vuonna 2020 tehtiin hankeviestinnässä digiloikka viestien livelähetyksissä mm. koronatuista, uutiskirjeen sisällöstä, suomalaisen ruoanpäivästä. Kouluille ja oppilaitoksille mahdollistettiin etäoppitunteja Teams-yhteydellä. Syksyllä, kun tapaamisia voitiin taas tehdä turvallisemmin, retkeiltiin Satakunnan kotitalousopettajien kanssa lähiruoan äärelle. Pohjois-Satakuntaan. Tapahtumista parhaiten toteutui julkistenkeittiöiden lähiruokapäivä 14.10., jota toteutti 16 kuntaa ja kaupunkia.

Hankkeen toteuttavat kanssamme Satafood Kehittämisyhdistys ry ja Pyhäjärvi-instituutti. Hanketta rahoittaa Satakunnan ELY-keskus Manner-Suomen maaseudun kehittämisrahastosta.

siksesparasta.fi