Länsi-Suomi

Suomi syö Satakunnasta

Suomi syö Satakunnasta

Suomi syö Satakunnasta
Päätavoitteenamme on tukea satakuntalaisen ruokaketjun kehittymistä ja kasvua ruokamaakunnan brändäyksellä.

Suomi syö Satakunnasta - Sikses parasta lähiruokaa nostaa esiin Satakuntalaista ruokaketjua korostamalla kestävää ja vastuullista toimintaa. Hankkeessa lisätään yhteistyötä ja verkostoitumista satakuntalaisten tuottajien ja yrittäjien välillä. Samalla kannustetaan osallistujia mukaan yritysryhmähankkeisiin. Kuluttajille esitellään uusia markkinakanavia. Viestinnässä kokeillaan uusia toimintatapoja sekä keinoja tuoda tuotteita kauppoihin ja ammattikeittiöihin.

Hankkeessa viestitään aktiivisesti ruokaketjun ajankohtaisista tapahtumista, trendeistä ja lainsäädännön muutoksista. Hanke viesti kuukausittain uutiskirjeellä ajankohtaisista asioista. Lisäksi viestintä on aktiivista somekanavilla (Facebook, Instagram ja Twitter).  Vuonna 2019 järjestettiin lähiruokapäivä kouluissa, tuottajatoreja, ja tuote- ja yritysesittelyjä. Isoimpina tapahtumina Okra ja SuomiAreena sekä kauppojen lähiruokapäivät. 

Hankkeen toteuttavat  kanssamme Satafood Kehittämisyhdistys ry ja Pyhäjärvi-instituutti. Hanketta rahoittaa Satakunnan ELY-keskus Manner-Suomen maaseudun kehittämisrahastosta.