Etelä-Suomi

Toimimme kansainvälisesti

Toimimme kansainvälisesti

Toimimme kansainvälisesti
Haemme aktiivisesti suomalaisille elintarvikealan pienyrityksille mahdollisuuksia markkinoiden laajentamiseen ja tuotteiden jalostusarvon kasvattamiseen myös uusien vientikanavien ja logistiikkamahdollisuuksien avulla.

Olemme vakiinnuttaneet vientiväylät suomalaisille pk-elintarvikeyrityksille sekä Venäjälle premium- että Ranskaan luksustuotemarkkinoille. Sen onnistumiseksi olemme valikoineet yritykset ja tuotteet, testanneet monivaiheisesti, saattaneet tuotteet markkinoille ja toteuttaneet menekinedistämistä vientiä tukemaan. 

Venäjällä sillanpääasemat ovat Pietarissa ja Moskovassa yhdessä Baltrading Ltd:n kanssa. Ranskassa pääkohdealue on catering- ja herkkukauppasektori Pariisissa. Molemmissa kohdemaissa elintarvikkeiden nettikauppa on mahdollisuus myös suomalaisille yrityksille. Koronatilanteen vuoksi viennin toimenpiteitä sopeutettiin yhdessä vientiyritysten ja kohdemaan kaupallisten partnerien kanssa taloustilanteeseen sopiviksi. Tavoitteena on säilyttää nämä sillanpääasemat yli korona-ajan. 

Venäjällä ruplan heikentynyt kurssi loi haasteita vientitoimille. Ranskassa ravintola- ja catering-sektorin sulkeutuminen on vähentänyt toiminnan volyymia vuoden aikana. Olemme ylläpitäneet molemmissa maissa aiemmin luotuja hyviä liikesuhteita. Suomessa on yhdessä vientiyritysten kanssa kehitetty yritysten ja tuotteiden valmiuksia eri resurssein , mm. reseptiikkaa, uusia tuotteita, vientipakkauksia, rahtitoimia sekä kohdemaiden menekinedistämistoimia. 

 
 
Åby Foods Oy Ab Ltd:n, Porvoo, ruisterälehtituotteille kehitettiin ranskalaisittain luksus-tuotepakkaukset Ranskan yritysryhmähankkeessa Suomalaisia luksus- ja huippuelintarvikkeita Ranskaan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
FP Kotaja Oy:n Finnish Plant -ruusunterälehtihillo on löytänyt tiensä ranskalaisten herkkusuiden pöytään.