Etelä-Suomi

Palvelumme lammas- ja vuohitiloille

Palvelumme lammas- ja vuohitiloille

Palvelumme lammas- ja vuohitiloille
Koko tilan kehittäminen keskiössä lammas- ja vuohitiloilla
Järjestimme lampureille erilaisia koulutuksia, pienryhmätapaamisia ja tapahtumia vuoden aikana Elina II -hankkeessa. Luonnonlaidunnuksen mahdollisuudet lammastilalla kiinnostivat lampureita yhtenä tulonlähteenä ja luonnon monimuotoisuuden säilyttämisenä. 
 
ProAgria Etelä-Suomen asiantuntijat olivat mukana valtakunnallisessa KaRe-hankkeessa, jossa uusitaan lampaiden ja vuohien kantakirjan ja tuotosseurannan ohjelma vuoteen 2021 mennessä.
 
Tuotosseurantaan kuului alueella 124 lammastilaa, joilla oli uuhia 11800 ja tuotospässejä 415. Suomessa oli vuonna 2019 1255 tilalla yhteensä 71 668 uuhta. Vuohia oli 136 tilalla yhteensä 5916  (Luke tilastohaku 2019). 
 

Aktiivista yhteistyötä

Lihasulan Säätiön avustuksella ja yhteistyössä Finnsheep ry:n kanssa järjestettiin Finnsheep-päivä etäseminaarina joulukuussa. Teemana oli mm. rehukasvit ja seokset, katsaus kivennäisten ja vitamiinien markkinaan, suomenlampaan jalostusarvostelu ja villaviikot. 
 
Haastattelimme lammastiloja arjen töiden suunnittelusta ja karitsoinnista. Aineistosta koottiin opas, Hyvät karitsointikäytännöt, joka on kaikkien käytettävissä verkkosivuillamme.  
 
Päivitimme suomenlampaan ja tuontirotujen pässilinjat.  Tulokset esiteltiin Jalostuspäivässä ja Finnsheep ry:n kotisivulla. 
 
Valtakunnalliset lammaspäivät 2020 järjestettiin etäseminaarina. Lammastiloille järjestetty retki oli myös etänä. Sitä varten kuvattiin etukäteen Mikkolan, Sipilän ja Tähkämaan lampolat Turun seudulla seminaariesitystä varten. 
 
Teimme yhteistyötä Luke:n ja Geenivaraohjelman kanssa alkuperäisrotujen säilyttämiseksi ja tuotosseurannan tietojen käsittelemiseksi. 
 
Osallistuimme Ilmajoen jalostusseminaariin ja EAAP 2020 -jalostuskonferenssiin. 
 
Päivitimme www.lammasnetti.fi -sivuston sisältöjä jalostuseläinten markkinoinnin parantamiseksi.  
 
Teimme yhteistyötä alueen lammaskerhojen kanssa.