Referenssit
![Kyösti (vasemmalla), Juho ja Heikki Hyry vaihtamassa ajatuksia lokakuussa valmistuvan vasikkalan työmaalla.](/uploads/_1280x720_crop_center-center_82_line/s14_hyryt3.jpg 1280w, /uploads/_2560x1440_crop_center-center_61_line/s14_hyryt3.jpg 2560w, /uploads/_640x360_crop_center-center_60_line/s14_hyryt3.jpg 640w)
Referenssit
Etappi kerrallaan kohti tavoitteita
Vuodesta 1779 suvun hallussa ollut maatila suunnittelee yhtiöittämistä.
![Kati Suominen on jakanut ryhmässä muiden tavoin aktiivisesti omia kokemuksiaan ja saanut muilta pohdittavaa omaan toimintaansa. - Asioita ei voi suoraan kopioida omalle tilalle, vaan soveltaa omiin toimintatapoihin. Kuva: Sanna Lindén](/uploads/_1280x720_crop_center-center_82_line/s13_mansikkatila_3760.jpg 1280w, /uploads/_2560x1440_crop_center-center_61_line/s13_mansikkatila_3760.jpg 2560w, /uploads/_640x360_crop_center-center_60_line/s13_mansikkatila_3760.jpg 640w)
Referenssit
Benchmarkkaus tuottaa ahaa-elämyksiä
Talouden tunnusluvut tulivat pienryhmäläisille ymmärrettäviksi.
![Taloudenpidon selkeytyminen on kurikkalaisten Jari ja Merja Ilvessaaren mielestä maatilan yhtiöittämisen merkittävin anti.](/uploads/_1280x720_crop_center-center_82_line/ilvessaaret_yhtioittaminen.jpg 1280w, /uploads/_2560x1440_crop_center-center_61_line/ilvessaaret_yhtioittaminen.jpg 2560w, /uploads/_640x360_crop_center-center_60_line/ilvessaaret_yhtioittaminen.jpg 640w)
Referenssit
Osakeyhtiö selkeytti taloudenhoitoa
Kurikkalaiset Jari ja Merja Ilvessaari yhtiöittivät maitotilansa. - Taloutta on nyt helpompi hahmottaa, he toteavat....
![Mari ja Jouko Lappalainen tarjoavat talvisesongin aikana työtä erähotelleissaan yli 100 ihmiselle. – Sitoutunutta ja innostunutta porukkaa, he kiittävät. Kuva: Ella Karttimo](/uploads/_1280x720_crop_center-center_82_line/nellimin_erahotelli_lappalaiset.jpg 1280w, /uploads/_640x360_crop_center-center_60_line/nellimin_erahotelli_lappalaiset.jpg 640w)
Referenssit
Jalat maassa, katse taivaalla
ProAgria Lapin yritysasiantuntemus on ollut mukana Nellimin Erähotellin kehittämisessä koko yrityksen kasvutarinan ajan.
![Onnistumisten jakaminen on yhteisyrityksen ilo. Takana Markku Siponen ja Anna-Saara Tikka, edessä vasemmalta Matti Kauhanen, Antti-Lassi Tikka ja Ulla Kauhanen. Kuva: Deego](/uploads/_1280x720_crop_center-center_82_line/milkkivei_kuvadeego.jpg 1280w, /uploads/_640x360_crop_center-center_60_line/milkkivei_kuvadeego.jpg 640w)
Referenssit
Yhteisnavettaa kannattelevat leveät hartiat
Milkkivei Oy:n yhtiöittämisessä ja investoinnin ylösajossa auttavat ProAgrian asiantuntijat.
![Kylmästä alkukesästä huolimatta olivat varhaisimmat perunalajikkeet Tyrnävällä elokuu-syyskuun vaihteessa jo varastolaatikoissa. Kesän satoa tutkimassa Kantaperunan Janne Streng (vasemmalla) ja Samuli Läspä sekä ProAgria Oulun Juha Sohlo. Kuva: Ella Karttimo](/uploads/_1280x720_crop_center-center_82_line/kantaperuna.jpg 1280w, /uploads/_640x360_crop_center-center_60_line/kantaperuna.jpg 640w)
Referenssit
Yhteispelillä tervettä siemenperunaa
HZPC Kantaperuna tuottaa kotimaista sertifioitua siemenperunaa tukenaan mm. ProAgria Oulu.
![Mika Äijälä pitää tärkeänä vertailutietoa, jota hän saa ViljelyKasvu-ryhmästä. Kuva: Sanna Lindén](/uploads/_1280x720_crop_center-center_82_line/mika_aijala.jpg 1280w, /uploads/_2560x1440_crop_center-center_61_line/mika_aijala.jpg 2560w, /uploads/_640x360_crop_center-center_60_line/mika_aijala.jpg 640w)
Referenssit
Viljatila kasvaa harkitulla riskinotolla
Mika Äijälän mielestä johtaminen, suunnittelu ja riskienhallinta ovat kolme tärkeintä asiaa tilan kehittämisessä.
![Juho Nivala ja Hanna Yli-Kohtamäki seuraavat KPI-Avainmittaristoa päivittäin. Kuva: Ritva-Liisa Nisula](/uploads/_1280x720_crop_center-center_82_line/juhonivala_hannayli-kohtamaki.jpg 1280w, /uploads/_2560x1440_crop_center-center_61_line/juhonivala_hannayli-kohtamaki.jpg 2560w, /uploads/_640x360_crop_center-center_60_line/juhonivala_hannayli-kohtamaki.jpg 640w)
Referenssit
Johtamisella syntyy hyviä tuloksia
Johtamiseen paneutumalla on Kukkulan tilalla saavutettu hyviä tuloksia.
![Maarit noppa](/uploads/_1280x720_crop_center-center_82_line/maarit_noppa.jpg 1280w, /uploads/_2560x1440_crop_center-center_61_line/maarit_noppa.jpg 2560w, /uploads/_640x360_crop_center-center_60_line/maarit_noppa.jpg 640w)
Referenssit
Stressiä vähemmäksi palveluja ostamalla
Nopan tilalla helpotetaan arkea hyödyntämällä asiantuntijapalveluja.
![Muhosen tilalla kasvatettava luomuruis päätyy oman leipomon ruisleipiin. - Sähköisen tilipalvelun ohella käytämme ProAgrian luomuosaamista, kertoo Perttu Muhonen tutkiessaan kasvustoja ProAgria Etelä-Savon Juha-Antti Kotimäen kanssa. Kuva: Sampo Luukkainen / Kuwaamo](/uploads/_1280x720_crop_center-center_82_line/juha-antti_ja_perttu_harkapapu-herne-kaura_kasvustossa._kuva_sampo_luukkainen_kuwaamo.jpg 1280w, /uploads/_2560x1440_crop_center-center_61_line/juha-antti_ja_perttu_harkapapu-herne-kaura_kasvustossa._kuva_sampo_luukkainen_kuwaamo.jpg 2560w, /uploads/_640x360_crop_center-center_60_line/juha-antti_ja_perttu_harkapapu-herne-kaura_kasvustossa._kuva_sampo_luukkainen_kuwaamo.jpg 640w)
Referenssit
Tilipalvelu talouden perustana
Yrittäjän aikaa säästyy johtamiseen ja tuotannon töihin, kun taloushallinto on ulkoistettu ProAgrian Tilipalveluille.
![Henrik Johansson pääsi keväällä kylvämään kaikkia peltojaan yhtä aikaa, kun Hardombäckenin uoma on peruskunnostettu ja tehty mm. tulvahyllyjä. Kuva: Päivi Meronen](/uploads/_1280x720_crop_center-center_82_line/nutrinflow.jpg 1280w, /uploads/_2560x1440_crop_center-center_61_line/nutrinflow.jpg 2560w, /uploads/_640x360_crop_center-center_60_line/nutrinflow.jpg 640w)
Referenssit
Uoman kunnostus saa kiitosta viljelijöiltä
Hardombäckenin uoman kunnostus on toteutettu vesienhallintaa helpottavin ratkaisuin.
![Hannu Tolonen on muuttanut kahteen suuntaan jakavan rehunjakovaunun appeen jakoon sopivaksi. Vaunua ihailemassa maatilayritysasiantuntija Minna Tanner.](/uploads/_1280x720_crop_center-center_82_line/2_kuva_rehunjakovaunuun_tehty_apekauha.jpg 1280w, /uploads/_640x360_crop_center-center_60_line/2_kuva_rehunjakovaunuun_tehty_apekauha.jpg 640w)
Referenssit
Erillisruokinnasta appeeseen – onnistunut investointi navetan seinien sisällä
Tolosen maitotila Sotkamossa siirtyi aperuokintaan syksyllä 2016. Asiantuntijan kannustus ja hyvät vinkit helpottivat muutosta.