Referenssit

Huhtalat2

Referenssit

Meidän tilan tarinaa: Luomussa ja ihan järjissään

Sanna ja Jarmo Huhtala Huhtalan luomumaitotilalla Kauhavalta kertovat oman tilatarinansa.

3 min lukuaika
Luomuun ja puhdaskauratuotantoon siirtyminen antoi Mika Keräselle uutta potkua tilanpitoon. Kuva: Ella Karttimo

Referenssit

Luomussa saa haastaa itseään

Kun maa voi hyvin, se tuottaakin paremmin, perustelee Mika Keränen luomuun siirtymistään.

2 min lukuaika
Antti Kangas kehittää tilansa maidontuotantoa hyödyntäen tuotosseurannan tuloksia. Osaavan maitotila-asiantuntijan kanssa avoin keskustelu parannettavista asioista vie kehitystä eteenpäin. Kuva: Anna-Riitta Leinonen

Referenssit· Tuotosseuranta

Lakasen tilalla tuotosseuranta on kehittämisen työkalu

Tärkeimmät seurattavat tunnusluvut tuotosseurannassa ovat maitotuotos ja ostorehukustannus.

2 min lukuaika
Päivi ja Pekka Nuorala kannustavat käyttämään asiantuntijaa. – Kyllä tätä voi suositella muillekin. Kuva: Tuija Korpela

Referenssit

Nuoraloiden tavoitteena ennätysensikot

Nuoralat ovat käyttäneet ProAgrian uusista ruokinnan ohjauspalveluista Ennätys Ensikkoja.

1 min lukuaika
Maitotilayrittäjät Tuomo ja Satu Pulkka. Kuva: Paula Antikainen

Referenssit

Omankokoisilla askelilla kohti päämäärää

Tuomo ja Satu Pulkka ovat kehittäneet maitotilaansa suunnitelmallisesti.

3 min lukuaika
Iso-Tuiskun sikatilan töitä ja rutiineja toteutetaan leanin opein. Kuvassa Marko Iso-Tuisku, Urho Iso-Tuisku, ProAgrian asiantuntija Kaija Ala-Luukko ja Lotta Airila. Kuva: Elina Lokasaari

Referenssit

Samaan lopputulokseen voi päästä montaa reittiä

Iso-Tuiskun sikatilalla on leanin myötä tullut paljon uusia näkökulmia arjen pyörittämiseen.

2 min lukuaika
Hovin tilan yrittäjät Petri Kurvinen ja Sini Simola. Kuva: Inkeri Taurula

Referenssit

Lean tuli taloon ja navettaan

Hovin tilalla on sovellettu leania työssä ja arjessa.

2 min lukuaika
Työviikkoon ryhtiä tuova viikkopalaveri pidetään valkotaulun äärellä. Tuloksia ja tavoitteita yhdessä tutkimassa Jaana Häkkinen, Sinikka Luostarinen, Eemeli Häkkinen ja Heidi Brandt. Kuva: Sampo Luukkainen

Referenssit

On hienoa pyyhkiä tehtyjä töitä pois

Korkeamäen maitotilalla Kangasniemellä on innostuttu leanistä tilan arjessa.

2 min lukuaika
Kuva: Ella Karttimo

Referenssit

Johtaminen lähtee itsestä

Lähteen maitotilan yrittäjä Jukka Vinkki on opetellut hyväksymään suunnittelun tärkeäksi osaksi työtään.

3 min lukuaika
Tarja Kurikka ja Mia Koivumäki. Kuva: Ella Karttimo

Referenssit

Sirkkoja löytöeläinten tilalle

Nikulan tilalla sirittävät kotisirkat, jotka ovat pienen yrityksen uusi ja innostava mahdollisuus.

2 min lukuaika
Ensimmäisessä viljelijätapaamisessa puhuttiin muun muassa puhdaskauran markkinanäkymistä sekä viljelyohjeistuksesta ja -palveluista. Vasemmalta Kinnusen Myllyn Toni Kuure, Marja-Riitta Kinnunen, Anu Kuure ja Elina Häivälä, ProAgria Oulun Juha Sohlo, Kinnusen Myllyn Aarne ja Tuomas Kinnunen sekä ProAgria Oulun Johanna Helkimo.

Referenssit

Puhdaskauran tuotannossa viljelytoimilla on väliä

Kinnusen Mylly satsaa puhdaskauraan. Sopimustilojen asiantuntijapalvelujen perustana ovat ViljelyKasvu-palvelut.

2 min lukuaika
”Leanissa tärkeintä on osaamisen kasvattaminen. Sitä kautta myös yrityksen tulos paranee”, Hannu Kemoff pohtii. Kuva: Tiina Karlström

Referenssit

Virheen löytäminen on ilo

Kun löytää tekemisestään virheen, on syytä iloita. Mitä isomman, systemaattisemman ja pitkäkestoisemman, sitä parempi.

3 min lukuaika