Tulevaisuusvalmennukset

Tulevaisuusvalmennukset

Uutta suuntaa ja innostavia ajatuksia tulevaisuuden suunnitteluun S-ryhmän ja ProAgrian valmennuksista.

Tulevaisuusvalmennuksista osaamista ja intoa

ProAgria Etelä-Suomi pilotoi S-ryhmän kotimaista ruokasektoria vaudittavissa teoissa. Joulu-tammikuussa käynnistyvät tuottajien tulevaisuusvalmennukset liiketoiminnan kehittämiseen ja ilmastoyrittäjyyteen.

Valmennukseen osallistuneella yrittäjällä on pilotin päätyttyä asiantuntijoidemme kanssa sparrattu liiketoimintasuunnitelma, jossa on tarkoin puntaroitu myös kuluttajamarkkinoiden mahdollisuudet ja tunnistettu keinot, joilla omalle osaamiselle ja tuotannolle saadaa lisää arvoa.

Valitse kiinnostavin polku

Tarjoamme kehittymisellesi kolme valmennuspolkua: Yrittäjäosaaminen, Megatrendit ja kuluttajatieto sekä Ilmastoyrittäjyys. Voit myös mahdollisuuksiesi mukaan osallistua jonkin toiseen polun valmennusmoduleihin.

Yrittäjäosaamisen kasvattamisen polku

Yrittäjäosaamispolussa keskitytään yrityskokonaisuuden selkeyttämiseen, strategian kirkastamiseen, yrittäjäominaisuuksien sparraukseen ja oman yrityksen tulevaisuuden pohdintaan. Lisäksi yrittäjä saa mukaansa kummin, jonka kanssa sprarrata tehtyjen suunnitelmien käytäntöön vientiä. Valmennuksessa panostamme erityisesti innostukseen ja pienryhmissä tekemiseen. Kouluttajina mm. ProAgrian Strategia+ -konsultit.

Yrittäjäosaamisen valmennuksen osiot ovat (katso tarkempi kuvaus):

 • Valmennuspäivä 1, pe 10.1.2020 klo 9 - 15 Hämeenlinna, Vanajanparvi, Vanajantie 10 B: Johdatus strategiatyöhön, tahtoa ja arvoja
 • Valmennuspäivä 2, ke 18.3.2020 klo 9 - 15 Vantaa, Sokos Hotel Vantaa: Yrityksen nykytilan, resurssien ja toimintaympäristön analysointi
 • Valmennuspäivä 3, to 19.3.2020 klo 9 - 15 Helsinki, Ässäkeskus: Vision rakentaminen ja strategiset teemat
 • Valmennuspäivä 4, ke 1.4.2020 klo 9 - 15, Hämeenlinna, Vanajanparvi, Vanajantie 10 B: Tuumasta toimeen. Miten muutamme strategian toiminnaksi?

Megatrendit ja kuluttajatieto

Haluatko olla tulevaisuuden maatila- / ruokayrittäjä suomalaisessa ruokaketjussa?

Valmennus koostuu kolmesta eri osiosta (katso tarkempi kuvaus tästä):

 • Seminaari ti 14.1.2020 klo 10 - 15 Hämeenlinna, Hauho, Hahkialan Kartano, Hahkialantie 30: Asiakasymmärrys haltuun – tulosta tulevaisuuden ruokayrittäjänä / maatilana,
 • Työpaja 1, ti 4.2.2020 klo 10 - 15 Vantaa, Tikkurila, Urheilutie 6: Suomalaisella ruualla on tekijät ja kasvot – suomalaisella ruualla on tarinat
 • Työpaja 2, ke 4.3.2020 klo 10 - 15 Hyvinkää, Knehtilän tila: Miten parannan maatilan / ruuantuotannon imagoa?

Ajankohtaisina aiheina ruokailmiöt ja tämän päivän vaativan kuluttajan tarpeet, vähittäiskaupan rooli suomalaisessa ruokaketjussa, ruuantuottajan tarinat, ympäristöasiat, hyvinvointiasiat, vesistöjen suojelu ja yhteiskuntavastuullisuus. Millaisia ovat suomalaisen ruuan menestystarinat?

Tulevaisuusvalmennuksissa viljelijöiden ja yrittäjien asiakasymmärrys vahvistuu – kuka on minun asiakkaani nyt ja tulevaisuudessa ja millä perusteella kuluttajat valitsevat Suomessa tuotetun ruuan.

Ruuantuottajien asiakasymmärrys, markkinointiosaaminen ja liiketoiminta kehittyvät. Osallistujat pääsevät käyttämään ProAgrian asiantuntijoiden osaamista jatkotyöskentelyssä.

Ilmastoyrittäjyys

Ilmastonmuutoksen hillintää maatiloilla tukevat monet jo olemassa olevat kestävän maataloustuotannon toimet, mutta tiloilla tarvitaan myös uusia ilmastoratkaisuja, jotta

 • päästään kasvattamaan peltojen hiilinieluja ja
 • saamaan todennettuja, mitattuja tuloksia hiilipäästöistä ja hiilen sidonnasta.

Nämä mahdollistavat kompensaatiopalveluiden kehittämisen ja uudenlaisen ilmastoyrittäjyyden käynnistämisen. Lisäksi uusiutuvan energian tuotanto ja maatalouden sivuvirtojen hyödyntäminen siinä sekä maatilayritysten ympäristövastuullisuuden ja resurssitehokkuuden kehittäminen ovat keskeisiä tulevaisuusvalmennusten teemoja.

Valmennus koostuu

 • Mistä maatalouden ilmastopäästöt syntyvät ja keinot niiden hillintään?
  Työpaja 1, ma 27.1.2020 klo 10 - 15 Hämeenlinna, Vanajanparvi, Vanajantie 10 B (Katso ohjelma)
  Työpaja 2, ma 10.2.2020 
  klo 10 - 15 Vantaa, Tikkurila, Urheilutie 6 (Katso ohjelma)
 • Miten rakennetaan lisäarvoa ympäristövastuullisesta toiminnasta maatiloilla?
  Työpaja 3, ti 24.3.2020 klo 10 - 15, Hyvinkää, Knehtilän tila

Katso tarkempi ilmastoyrittäjyyden polun kuvaus tästä.

 

Kiitos ilmoittautuneille. Tulevaisuusvalmennusten ryhmämme ovat täynnä. Voit kysellä peruutus- tai lisäpaikkoja suoraan valmennusten vetäjiltä: yrittäjäosaaminen Sari Jussila, megatrendit ja kuluttajatieto Kirsi Haapanen sekä ilmastoyrittäjyys Sari Peltonen.

Hinta: maksuton

Jaa

Tapahtuman henkilöt

 • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa
  Maksa verkossa, suorita sähköisesti ja hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi
 • Tilaa palvelu
  Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.
 • Ajanvaraus pilotoinnissa Etelä-Pohjanmaalla
  Ajanvaraus asiantuntijoillemme on tulevaisuudessa mahdollista tehdä digitaalisesti verkossa pilotoinnin jälkeen.