Puutarhatilojen kasvukuntoryhmä

Puutarhatilojen kasvukuntoryhmä

16.02.2021

Paljon tietoa tilasi maaperän kunnosta. ProAgrian laaja ravinne- ja kasvukuntotutkimus, kasvustokäyntejä, kasvukauden aikaisia havaintoja.

 
Puutarhatilojen kasvukuntoryhmässä saat paljon tietoa maaperäsi kunnosta. Pienryhmässä mukana oleville tiloille tehdään mm. uudenlainen NIR-maaperäanalyysi, jonka tarkoituksena on selvittää pitkään puutarhakasvien viljelyksessä olleen maaperän kasvukuntoa. Kannattaa ilmoittautua heti ja hoitaa näytteenotto vielä ennen maan jäätymistä! Kasvukuntoa selvitetään lisäksi mm. yhteisin kasvustokäynnein sekä kasvukauden aikaisten havaintojen avulla.
 
Ryhmään osallistuessasi saat:
 • ProAgrian laaja ravinne- ja kasvukuntotutkimus yhdeltä valitsemaltasi lohkolta (analyysin tekee Eurofins Agro, mm. pH, johtoluku, pää- ja hivenravinnepitoisuudet, maaperän mikrobiologinen aktiivisuus, vedenpidätyskyky, lajitesuhteet, KVK, varastoravinteiden ja orgaanisen aineksen määrä jne.)
 • Pienryhmätapaamisia keväisin ja syksyisin maastossa ja talvella sisätiloissa tai etäyhteydellä
 • Yhteiset kasvustokäynnit ja havainnointia osallistuvilla tiloilla kasvukauden aikana (kuoppatesti, penetrometrimittaus, kastelu- ja lannoituskäytännöt)
 • Pienryhmässä pohditaan yhdessä mm. analyysien tuloksia ja käytäntöjen kehittämistä
 • Hiilikartoituksen, jossa tilan toimintaa tarkastellaan hiilen kierron näkökulmasta
 • Pohdintaa tuotannon ilmastovaikutuksista ja hiilitaseesta
 
Ryhmän ohjaajana toimii Mirja Tiihonen. Kouluttajina toimivat ProAgrian ja Luonnonvarakeskuksen asiantuntijat sekä vierailevat kouluttajat.
Koulutuksen aikana osallistujat keräävät tilakohtaiset havaintonsa peltonsa kasvukunnosta työkirjaan, josta syntyy laaja ja monipuolinen yhteenveto tilakohtaisten kehittämistoimien pohjaksi. Työkirjaan kirjataan myös tilan kehittämistavoitteet ja se toimii toimenpiteiden seurantatyökaluna myös jatkossa. 
 
Ryhmään ovat tervetulleita kaikki avomaan puutarhatilat (vihannes, marjat, hedelmät) Etelä-Savon alueelta. Mukaan mahtuu 10 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.
 
Maanäytteen ProAgrian laajaa ravinne- ja kasvukuntotutkimusta varten voit halutessasi ottaa jo nyt. Näytteenotto on mahdollista niin kauan kuin maa on sula. Saat tarkemmat ohjeet näytteenotosta ja tilauksesta ilmoittautumisen jälkeen. Halutessasi voit tilata analyysin useammalta lohkolta, lisäanalyysit laskuttaa Eurofins Agro hinnastonsa mukaan. 
 
Ensimmäinen pienryhmätapaaminen on 16.2.2021, tarkempi aika ja paikka sovitaan ilmoittautuneiden kesken lähempänä ajankohtaa. Mikäli koronatilanne estää lähitapaamisen, järjestetään pienryhmän kokoontuminen etäyhteydellä (Microsoft Teams). Muutokset suunnitelmiin ovat mahdollisia.
 
Hinta: Koulutus 350 € + alv 24 % sekä ProAgrian laaja ravinne- ja kasvukuntotutkimus Eurofins Agron ja ProAgrian sopimushinnaston mukaan (noin 100 € + alv 24%, riippuen valitusta analyysista). 
 
Ilmoittaudu viimeistään 10.2.2021 alla olevalla lomakkeella. 
Tervetuloa mukaan!
 
Lisätiedot: Mirja Tiihonen, puh. 0400 638 138, mirja.tiihonen@proagria.fi
Lue lisää hankkeesta: proagria.fi/hiilihallintaan
Liity Kestävä viljely Fb-ryhmään facebook.com/groups/kestavaviljely
 
Tapahtuman ajankohta: 16.02.2021 10:00
Postinumero ja -toimipaikka: Webinaari/Teams tai lähikoulutus
Hinta: Alkaen n. 450 € + alv 24 %, jossa koulutus 350 € (+ alv) ja ProAgrian laaja ravinne- ja kasvukuntotutkimus valitusta analyysistä riippuen n. 100 € (+ alv)
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 10.02.2021 23:45
Sukunimi Etunimi
Kun ilmoitat sähköpostisi, saat siihen vahvistuksen ilmoittautumisestasi. Osoitetta käytetään tarvittaessa sähköisten tiedotteiden lähettämiseen.
Tietoa käytetään hankeseurantaan.

Jaa

Tapahtuman henkilöt

 • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
  Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
 • Tilaa palvelu
  Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.

Palvelut