Pohjoismaiset Lammaspäivät: InterNorden 36. Vaasa 21.-23.8.2024

Sokos Hotel Original Vaakuna, Rewell-center, Vaasa

ProAgria Etelä-Pohjanmaa, ProAgria Etelä-Savo, ProAgria Etelä-Suomi, ProAgria Itä-Suomi, ProAgria Keski-Pohjanmaa, ProAgria Keski-Suomi, ProAgria Länsi-Suomi, ProAgria Oulu

Seminaarit· Lammas- ja vuohitiloille

6d804ad519b4e92d9b4a6ff38118468c

raippaluoto-bridge_summer-medium.jpg

 

Pohjoismaiset lammaspäivät järjestetään Vaasassa elokuussa!

In english

 

”Pohjoismaiset Lammaspäivät” InterNorden 36. Suomi, Vaasa

21.-23.8.2024, Sokos Hotel Original Vaakuna, Rewell-center

21.8. Keskiviikko, Lammastuotanto Pohjoismaissa (klo 11-17), 11.00-12.00 Saapuminen ja lounas
12.30-17.00 Osallistujamaiden esitykset

Tapahtuman tervetulijaispuhe
Lammastuotanto Pohjoismaissa

Lyhyet esitykset kaikilta osallistujamailta
Färsaaret, Ruotsi, Suomi, Islanti, Norja, Tanska

Päivähinta:  paikanpäällä:  70 + alv, etänä:  50 + alv

Iltaohjelma klo 18-21, 50 + alv
Opastettu kierros Vaasan kaupungissa, lopussa veneretki saaristossa. Veneretken aikana tarjoillaan perinteistä suomalaista kalakeittoa.

 

22.8. Torstai, Seminaaripäivä (klo 9-17)

9.00-17.00 Seminaari: Lampaiden ruokinta, ruokintajärjestelmät ja kestävä tuotanto 

Puheenjohtaja: Petri Leinonen Lampuri
Seminaarin avaus: Milla Alanco-Ollqvist, ProAgria

Osallistujien esitykset: tutkimusten tuloksia, tiedonjakoa, benchmarkkausta maiden välillä

Geneettisen monimuotoisuuden säilyttäminen suomenlampaassa. Kantanen Juha, Luonnonvarakeskus, Suomi.

Suomenlampaan genomin sekventointi ja kokoonpano. Pokharel Kisun, Luonnonvarakeskus, Suomi.

Suomalainen rehuarvojärjestelmä ja ruokintasuositukset. Jenni Vattulainen, Luonnonvarakeskus, Suomi.

Tuoreita tutkimustuloksia lampaiden ruokinnasta ja hoidosta Islannissa. Jóhannes Sveinbjörnsson, Islanti.


Tuloksia uuhien ruokintakokeesta Ruotsista. Annelie Carlsson, Ruotsi.

Ruokintamallit ja järjestelmät suomalaisilla lammastiloilla. Anna Silén and Milla Alanco-Ollqvist, ProAgria, Suomi.

Lammaslaidun -hanke: Kysely laidunnuksesta ja loistorjunnasta suomalaisilla lammastiloilla. Eeva Mustonen, Finland.

Tuloksia 7-vuotisesta projektista: meri-peräiset proteiinit tiineiden uuhien ruokinnassa tavanomaisten tiivisteiden sijaan. Jens Ivan í Gerðinum, Färsaaret.

Tuottava karitsatuotanto. Carlsson Annelie, Ruotsi.

Lounas ja kahvitauko esitysten välissä

Postereita ja muuta materiaalia nähtävissä koko päivän ajan

Päivähinta: paikanpäällä: 80 +alv, etänä: 60 + alv


Illallinen (54€, ei sis. juomia): Ravintola merenrannassa, paikallista lammasta
Menu
Alkuruoat
Maustepaahdettua sekä hapatettua porkkana Finne farmilta, valutettua jogurttia, chorizoa, yrttisalattia & rapeaa leipä

Hapanjuurileipää, voita & auringonkukansiemenpestoa

Pääruoka
Grillattua paikallista karitsa Jokikylistä. Perunapyreetä, paahdettua ja pikkelöityä porkkana, siulia, karitsanliemi sekä grillattua ruskistettua voita sekä lisuke jaettavaksi; paahdettua parsakaalia, rakuuna pestoa ja fetajuustoa

Jälkiruoka
Kermaviilijäätelöä rapeaa murotaikinaa, raparperikompottia, kirvelivaahtoa & mantelikakkua

 

23.8. Perjantai, Opintoretkipäivä, 50€ + alv.
8.30 Bussi lähtee hotellilta

Lammastila Ingos Får / Ingos Lammas, Christoffer ja Jenni Ingo, Veikkaala.

Tilalla on 100 suomenlammasuuhta eri väreissä. Puurakenteisessa lampolassa on ruokintakiskot, jolla rehut jaetaan väkirehu/paalihäkkeihin. Tila tekee lihan ja vuotien suoramyyntiä. Pellot ovat luomutuotannossa, viljelyssä on nurmi, kaura, herne ja syyskasvit. Maiseman hoitoa tehdään myös kaupunkialueilla.

Opastettu kierros Merenkurkun maailman perintökohteeseen

Lounas Bernys-ravintolassa ja maailmanperintöportti

Saltkaretin näköalatorni ja kahvitauko

14.30 Paluu hotellille 

15.00-17.00 Suomen Lammasyhdistyksen kevätkokous, sääntömääräiset asiat (ERILLINEN ILMOITTAUMINEN Suomen Lammasyhdistykselle).

Ilmoittautuminen päättyy 18.7.2024. Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.


Yhteystiedot: 
Milla Alanco-Ollqvist
milla.alanco-ollqvist@proagria.fi
+358 407060558

Anna Silén
anna.silen@proagria.fi 
+358 504090375

Marjo Simpanen
marjo.simpanen@lammasyhdistys.fi
+358 449737000

Lue lisää tapahtumasta / ilmoittaudu