Pohjoismaiset Lammaspäivät: InterNorden 36. Vaasa 21.-23.8.2024
Sokos Hotel Original Vaakuna, Rewell-center, Vaasa
![6d804ad519b4e92d9b4a6ff38118468c](/uploads/_1280x853_crop_center-center_82_line/6d804ad519b4e92d9b4a6ff38118468c.jpg 1280w, /uploads/_640x426_crop_center-center_60_line/6d804ad519b4e92d9b4a6ff38118468c.jpg 640w)
Pohjoismaiset lammaspäivät järjestetään Vaasassa elokuussa!
”Pohjoismaiset Lammaspäivät” InterNorden 36. Suomi, Vaasa
21.-23.8.2024, Sokos Hotel Original Vaakuna, Rewell-center
21.8. Keskiviikko, Lammastuotanto Pohjoismaissa (klo 11-17), 11.00-12.00 Saapuminen ja lounas
12.30-17.00 Osallistujamaiden esitykset
Tapahtuman tervetulijaispuhe
Lammastuotanto Pohjoismaissa
Lyhyet esitykset kaikilta osallistujamailta
Färsaaret, Ruotsi, Suomi, Islanti, Norja, Tanska
Päivähinta: paikanpäällä: 70 €+ alv, etänä: 50 € + alv
Iltaohjelma klo 18-21, 50 €+ alv
Opastettu kierros Vaasan kaupungissa, lopussa veneretki saaristossa. Veneretken aikana tarjoillaan perinteistä suomalaista kalakeittoa.
22.8. Torstai, Seminaaripäivä (klo 9-17)
9.00-17.00 Seminaari: Lampaiden ruokinta, ruokintajärjestelmät ja kestävä tuotanto
Puheenjohtaja: Petri Leinonen Lampuri
Seminaarin avaus: Milla Alanco-Ollqvist, ProAgria
Osallistujien esitykset: tutkimusten tuloksia, tiedonjakoa, benchmarkkausta maiden välillä
Geneettisen monimuotoisuuden säilyttäminen suomenlampaassa. Kantanen Juha, Luonnonvarakeskus, Suomi.
Suomenlampaan genomin sekventointi ja kokoonpano. Pokharel Kisun, Luonnonvarakeskus, Suomi.
Suomalainen rehuarvojärjestelmä ja ruokintasuositukset. Jenni Vattulainen, Luonnonvarakeskus, Suomi.
Tuoreita tutkimustuloksia lampaiden ruokinnasta ja hoidosta Islannissa. Jóhannes Sveinbjörnsson, Islanti.
Tuloksia uuhien ruokintakokeesta Ruotsista. Annelie Carlsson, Ruotsi.
Ruokintamallit ja järjestelmät suomalaisilla lammastiloilla. Anna Silén and Milla Alanco-Ollqvist, ProAgria, Suomi.
Lammaslaidun -hanke: Kysely laidunnuksesta ja loistorjunnasta suomalaisilla lammastiloilla. Eeva Mustonen, Finland.
Tuloksia 7-vuotisesta projektista: meri-peräiset proteiinit tiineiden uuhien ruokinnassa tavanomaisten tiivisteiden sijaan. Jens Ivan í Gerðinum, Färsaaret.
Tuottava karitsatuotanto. Carlsson Annelie, Ruotsi.
Lounas ja kahvitauko esitysten välissä
Postereita ja muuta materiaalia nähtävissä koko päivän ajan
Päivähinta: paikanpäällä: 80 €+alv, etänä: 60 €+ alv
Illallinen (54€, ei sis. juomia): Ravintola merenrannassa, paikallista lammasta
Menu
Alkuruoat
Maustepaahdettua sekä hapatettua porkkana Finne farmilta, valutettua jogurttia, chorizoa, yrttisalattia & rapeaa leipä
Hapanjuurileipää, voita & auringonkukansiemenpestoa
Pääruoka
Grillattua paikallista karitsa Jokikylistä. Perunapyreetä, paahdettua ja pikkelöityä porkkana, siulia, karitsanliemi sekä grillattua ruskistettua voita sekä lisuke jaettavaksi; paahdettua parsakaalia, rakuuna pestoa ja fetajuustoa
Jälkiruoka
Kermaviilijäätelöä rapeaa murotaikinaa, raparperikompottia, kirvelivaahtoa & mantelikakkua
23.8. Perjantai, Opintoretkipäivä, 50€ + alv.
8.30 Bussi lähtee hotellilta
Lammastila Ingos Får / Ingos Lammas, Christoffer ja Jenni Ingo, Veikkaala.
Tilalla on 100 suomenlammasuuhta eri väreissä. Puurakenteisessa lampolassa on ruokintakiskot, jolla rehut jaetaan väkirehu/paalihäkkeihin. Tila tekee lihan ja vuotien suoramyyntiä. Pellot ovat luomutuotannossa, viljelyssä on nurmi, kaura, herne ja syyskasvit. Maiseman hoitoa tehdään myös kaupunkialueilla.
Opastettu kierros Merenkurkun maailman perintökohteeseen
Lounas Bernys-ravintolassa ja maailmanperintöportti
Saltkaretin näköalatorni ja kahvitauko
14.30 Paluu hotellille
15.00-17.00 Suomen Lammasyhdistyksen kevätkokous, sääntömääräiset asiat (ERILLINEN ILMOITTAUMINEN Suomen Lammasyhdistykselle).
Ilmoittautuminen päättyy 18.7.2024. Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.
Yhteystiedot:
Milla Alanco-Ollqvist
milla.alanco-ollqvist@proagria.fi
+358 407060558
Anna Silén
anna.silen@proagria.fi
+358 504090375
Marjo Simpanen
marjo.simpanen@lammasyhdistys.fi
+358 449737000