Kasvinsuojelututkinto nyt vain 40 € (sis. alv), yrittäjä- ja yritysjäsenillemme 35 €! Suorita tutkinto nyt

Pellolta pöytään - tapahtuma Mikkelin Karilassa

Karila, Karilantie 2A, 50600 Mikkeli, Suomi

6789c6bad396662c84d2af49f039e097

fi-euroopan-unionin-osarahoittama_pantone.jpg

Tapahtumassa tuodaan esille kestäviä, uudistavia ruoantuotannon tapoja ja ajankohtaista tutkimustietoa. Tapahtumassa on esillä myös keinoja, miten maatilat voivat lisätä ja ylläpitää luonnon monimuotoisuutta ja ekosysteemipalveluita. Tapahtuman ruokapalvelut ja kotiin ostettavat elintarvikkeet ovat osa kestävää ruokaketjua. Pääjärjestäjän, ”Pellolta pöytään näkyväksi” -hankkeen tavoitteena on tehdä näkyväksi kestävä, uudistava, vastuullinen paikallinen koko ruokaketju.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Aihepiirit:Älymaatalous, täsmäviljely (ajoautomatiikka, satokartoitus, kasvustosensorit ym.); Peltokokeet rypsi, kaura, nurmi; Marjat; Kasvintuhoojat; Maanrakenne; Maatalouden vesiensuojelu
Maatalousluonnon monimuotoisuus (perinnebiotoopit, vieraslajit, pölyttäjät ym.); Maisemanhoito, laidunnus. 

Alustava ohjelma:

Paneelikeskustelut:
*Miltä näyttää Etelä-Savon ruokaketjun tulevaisuus — Ruokastrategia
*Nuorissa on tulevaisuus - nuoret maatalousyrittäjinä

Lammaspaimennusnäytökset

Konetyönäytökset

MKN Kahvila (maa- ja kotitalousnaiset)

Keittiömestareiden sesonkiherkut - lettukestit

Paikallisia ruokatuotteita -suoramyynti

Järjestävät hankkeet ProAgria Etelä-Savosta ja Luonnonvarakeskuksesta: Pellolta pöytään näkyväksi, Vesiviisas maaseutu, Vastuullisen lammastalouden ABC, Innokas, Armas, Arvo

 

Lue lisää tapahtumasta / ilmoittaudu