Vuoden kierron mittainen ja mukainen 11 webinaarin sarja koostuu noin tunnin mittaisista webinaareista sisäruokintakaudella ja noin puolen tunnin infoista kasvukauden aikaan.
Nurmi- ja laidunaiheinen webinaarisarja on suunniteltu maito-, lihanauta- ja lammastiloille ja sitä rahoittaa Laidunsäätiö.
ma 12.10.2020 klo 10-11.30
Mitä rehuanalyysi kertoo ruokinnan suunnitteluun? Sari Jussila, ProAgria Etelä-Suomi
Miten hyödynnän rehuanalyysin tietoja pellon viljavuustilan ja lannoituksen suunnitteluun? Henna Aapro, ProAgria Etelä-Suomi
ma 9.11.2020 klo 10-11.30
Säilönnän pullonkaulat ja onnistumisen arviointi, Virva Hallivuori, ProAgria Oulu
Säilörehun onnistuneen säilönnän merkitys ruokintaan, Arja Seppälä, Eastman
ma 7.12.2020 klo 10-11
Nurmen tuottokyvyn mukaisen lannoituksen suunnittelu, Juha Sohlo, ProAgria Oulu
ma 18.1.2021 klo 10-11
Nurmen onnistunut perustaminen ja lajikevalinnat, Anu Ellä, ProAgria Länsi-Suomi
ma 8.2.2021 klo 10-11
Nurmen onnistuneen kasvinsuojelun suunnittelu, Juha Sohlo, ProAgria Oulu
Kasvukauden aikaisten infojen alustavat teemat, jotka vielä tarkentuvat:
Huhtikuu
Nurmen talvehtiminen, jääpolte, täydennyskylvöjen tarve, lannoitus
Toukokuu
Nurmen kasvuun lähtö, laidunten kunto, kasvinsuojelu, mittarit, yhteyttäminen, miten korjuu ajoittuisi
Kesäkuu
Ensimmäisen sadon korjuu, niittokorkeus, rehuarvojen kehittyminen, lämpösumma, satoarviot, täydennyskylvöjen tarve, lannoitus
Heinäkuu
Toisen niiton ajankohdan säätäminen, miten vaikuttaa kolmanteen satoon, lannoitus kolmannelle sadolle, nurmen tiheys
Elokuu
Kolmas sato ja määrän arviointi, murskaus? Talvehtimisen varmistaminen, nurmen lopettaminen
Syys-lokakuu
Rehunäytteiden havainnot, miten valmistaudutaan seuraavaan vuoteen
Järjestämme webinaarit Teams-etäyhteydellä.
Ilmoittautumiset täällä.
Tutustu myös uuteen ja havainnolliseen Nurmioppaaseen, joka sisältää yleisimpien heinä- ja nurmipalkokasvien kuvaukset sekä kuvalliset tunnistusohjeet.
Tapahtuman ajankohta: 09.11.2020 10:00 - 09.11.2021 10:00
Hinta: 95 euroa / 11 webinaaria
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 30.09.2020 16:00