Mitä on #syötävänhyvä säilörehu? Miksi emolehmille pitäisi olla syötävän hyvää säilörehua? -webinaari 16.10.2024

Teams

ProAgria Etelä-Suomi

Webinaarit· Luomu· Muille yrityksille ja yrittäjille

08efd14fa4a1d80c1f2563bbd5ae18c5

Tervetuloa sukeltamaan emolehmien ruokintaan!

Järjestämme kaksiosaisen webinaarisarjan emolehmien ruokinnasta ja syötävän hyvästä säilörehusta. Ensimmäisessä osassa kuulet, mitä on syötävän hyvä säilörehu ja miksi se on niin tärkeää emolehmille.

Syötävänhyvän säilörehun ajatus on tuottaa pellolla sitä, mitä eläimet tilaavat. Siinä on huomioitu mm.

  • tilan ruokintastrategia ja ympäristö
  • maan kasvukunto ja sopiva nurmiseos
  • valkuainen, kuitu ja sulavuus ja näiden perusteella sopiva lannoitus ja oikea korjuuajankohta
  • rehun säilyminen 3+1 taktiikalla: happamuus, hapettomuus, hygienia ja huolellisuus

Syötävän hyvän säilörehun yrittäjä huomaa myös pankkitilin saldossa - vähemmän työtä ja kuluja sekä enemmän tuottoa ja hyvinvointia sekä eläimille että yrittäjälle itselleen.

Tervetuloa webinaariin kuuntelemaan ja keskustelemaan emolehmätilojen säilörehutarpeista. ProAgria Etelä-Suomen asiantuntijat Henna Aapro (nurmentuotanto) ja Salla Rautio (nautojen ruokinta) käyvät läpi emolehmien ruokintaa, säilörehun laatua ja rehuntuotantoa.

Webinaarin toinen osa järjestetään 30.10.:

Miten tehdään pellolla #syötävänhyvää säilörehua emolehmille? 

Webinaarit tallennetaan ja jaetaan kaikille ilmoittautuneille.

Webinaarit järjestää  Kestävästi ja vastuullisesti toimiva maatila -hanke  

 

 

Lue lisää tapahtumasta / ilmoittaudu