Mahdollisuuksien Maaseutu

Kuva: Liisa Koskela

Mahdollisuuksien Maaseutu

28.01.2020

Tule kuuntelemaan mielenkiintoisia yritystarinoita Viskurin loppuseminaariin!

Mahdollisuuksien Maaseutu

28.1.2020 pidetään Kokkolassa Viskuri -hankkeen loppuseminaari Mahdollisuuksien Maaseutu. 

Ajatuksia tulevat herättelemään Sami Garam (keittiömestari, tv-kokki), Katja Misikangas (tuotepäällikkö Arctic Warriors Oy), Sanna Siira (Linnunradan tila, öljyhamppu ja alpakka) ja Anu Ellä (valtakunnallinen huippuosaaja, ProAgria Länsi-Suomi).

Sami Garam kertoo omassa puheenvuorossaan ravintolatoiminnan näkökulmasta, mitä lähiruoka Helsingin perspektiivistä katsottuna tarkoittaa ja minkälaista raaka-ainetta nyt ja tulevaisuudessa tarvitaan ja toivotaan ravintoloihin. Yhteistyökumppanien valinnassa vaikuttavat myös raaka-ainetoimittajien omat toimet, arvot ja ympäristöasiat, jotka heijastuvat myös ravintolamaailmassa kuluttajakäyttäytymiseen.
 
Katja Misikangas on yhteistyökumppaneineen Lapissa tarttunut kiinni mahdollisuuteen ja jalostanut pohjoisen erikoiskasveja yrttieliksiireiksi, joilla saadaan positiivisia vaikutuksia ihmisen vastustuskykyyn ja elämänlaatuun. Arctic Warriors on kasvanut merkittäväksi luonnon tuotteiden jalostajaksi. Katja on erinomainen esimerkki omiin raaka-aineisiin uskovasta yrittäjästä, joka on omassa verkostossaan saanut paljon erinomaista pöhinää aikaiseksi. Verkostossa toimii paljon lappilaisia poimijoita ja viljelijöitä, joten AW myös jakaa hyvää ympärilleen ja mahdollistaa toimeentuloa. 
 
Sanna Siira Linnunradan tilalta kertoo yrityksensä toiminnasta. Viljelyssä olevan öljyhampun ominaisuuksista on lääketieteellistä näyttöä. Öljyhampun monityydyttämättömien rasvahappojen edullinen vaikutus näkyy monissa kroonisissa ja rappeuttavissa sairauksissa. Myös Kuopion Yliopiston kliinisissä tutkimuksissa on saatu näyttöä veren terveellisten rasvahappojen määrän noususta. Lisäksi monilla öljyä käyttävillä on ihon kunto parannut.
Sanna kertoo myös viljelystä ja jalostamisesta sekä tilalla olevista alpakoista. Jalosteina on alpakan villalanka-asusteet jne.  villatuotteet. He tekevät myös tilaisuuksiin ja tapahtumiin alpakkavierailuja sekä on alpakkatalutusretkiä. 
 
Koska Viskuri-hankkeen punaiset langat ovat olleet yrittämisessä kilpailukyvyn parantaminen ja yhteistyömallin löytäminen, esitellään Anu Ellän puheenvuorossa esitellään Insight värianalyysiä. Eli itsensä ja muiden persoonallisuuksien ymmärtäminen, jonka kautta sekä vuorovaikutuksen että henkilösuhteiden parantaminen on mahdollista. Ymmärryksen kautta voidaan toimia yhteistyössä ja luottamuksella erilaisissa työyhteisössä ja verkostoissa. Erilaiset persoonallisuustyypit ajattelevat, reagoivat ja toimivat eri tavoilla, joten tunnistamalla eri tyyppien persoonallisuudet voidaan ymmärtää ja oppia parempia keinoja erilaisten ihmisten kanssa toimimiseen. On myös hyvä ymmärtää itseään paremmin, tunnistaa vahvuutensa ja toimintamallinsa vaikka kriisissä. 
 
Aloituspuheenvuorona klo 10 on hanke-esittely, jonka jälkeen edellä mainitut puheenvuorot.

Lounasaika on n. klo 11 -12. Päivä päättyy loppukahviin n. klo 15. Ruokailu ja kahvi ovat omakustanteisia. Seminaariin on vapaa pääsy, alueella on maksuton paikoitus!

Seminaarin pitopaikka on Kruunuvoudintalo (Kaarlelankatu 43, 67100 Kokkola).

Ilmoittautumiset pyydetään järjestelyjä varten 23.1.2020 mennessä alla olevalla lomakkeella tai Liisa Koskela liisa.koskela@proagria.fi tai puh. 050 512 0615.

Tervetuloa!

Klo 10                Viskuri-hanke kiittää ja kumartaa, Liisa Koskela
Klo 10:10          Yritystarina, Öljyhampun viljely ja jalostaminen, alpakan kasvatus, Sanna Siira, Linnunradan tila
Klo 11 tai 12    Lähiruoka ja minkälaista raaka-ainetta toivotaan ravintoloihin, Sami Garam, kokki 
Klo 11 tai 12    Omarahoitteinen lounas, a la Miinan valmistama
Klo 13:00          Insights Discovery – värianalyysi tueksi hyvää vuorovaikutukseen, Anu Ellä, ProAgria Länsi-Suomi
Klo 14:00          Yritystarina. Väiskillä ja ruusujuurella elinvoimaa maaseudulle ja kuluttajalle, Katja Misikangas, Artic Warriors
Klo 15:00          Loppusanat ja omarahoitteinen lähtökahvi/tee makealla
 
Tutustu tietosuojaselosteeseen tästä.
 

Tapahtuman ajankohta: 28.01.2020 10:00 - 15:00
Sukunimi Etunimi
Osoitetta käytetään tarvittaessa sähköisten tiedotteiden lähettämiseen.

Jaa

Tapahtuman henkilöt

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa
    Maksa verkossa, suorita sähköisesti ja hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.
  • Ajanvaraus pilotoinnissa Etelä-Pohjanmaalla
    Ajanvaraus asiantuntijoillemme on tulevaisuudessa mahdollista tehdä digitaalisesti verkossa pilotoinnin jälkeen.

Palvelut