Koulutukset ja kurssit· Elintarvike· Muille yrityksille ja yrittäjille· Luonnontuotteet
Maakunnallinen elintarvike- ja luonnontuotealan yrittäjien ja kehittäjien tapaaminen 20.2.2025 klo 9.30 – 15.00 Kainuussa
suomi
Koulutukset ja kurssit· Elintarvike· Muille yrityksille ja yrittäjille· Luonnontuotteet
Paikka tarkentuu myöhemmin, lähitapaaminen
Alustava ohjelma (muutokset mahdollisia)
klo: 9.30 – 10.00 Kahvit
klo:10.00 Tervetulosanat
klo: 10.05 Yrittäjien ja aloittavien yrittäjien rahoitusmahdollisuudet
Pauli Tervonen, yritysasiantuntija, Kainuun ELY-keskus
Elävä Kainuu- ja Oulujärvi Leader
Marja Tolonen, toiminnanjohtaja, Elävä Kainuu Leader
klo: 10.45 Luonnontuotealan näkymiä
Birgitta Partanen, toiminnanjohtaja, Arktiset Aromit
klo: 11.10 Ruokayrittäjyys REKOssa – liiketaloudellisia ja muita merkityksiä
Nina Grönqvist, Helsingin yliopisto
REKO-yrittäjien kokemuksia REKO-yrittäjyydestä Kainuussa yritykset tarkentuvat myöhemmin
klo: 11.55 Lounas
klo: 12.35 Miten huomioida trendit tulevaisuuden tuotannossa
Heli Pirinen, IdeaNature Oy
klo: 13.05 Pienten elintarvikeyritysten kansainvälistyminen ja vientitoimien aloittaminen; case Japani ja Etelä-Korea,
Jaana Puhakka, MKN Itä-Suomi/ProAgria Itä-Suomi, ProYritys Nyt -hanke
klo: 13.35 Kokemuksia Saksan markkinoista, Berliinin joulutori, Nils Colliander, Vuokatin viini
klo: 13.55 Klinikat:
Rahoitusmahdollisuudet Elävä Kainuu Leader ja Oulujärvi Leader/ Päivi Koivula, toiminnanjohtaja, Oulujärvi Leader
Luonnontuotealan ekosysteemi Itäiseen Suomeen, luonnontuottajien tarpeiden kartoitus/ Anni Peurala, MITY
Rahoitusmahdollisuudet ELY, Pauli Tervonen, yritysasiantuntija, Ely-keskus
Kainuussa tuotettu -merkki ja verkosto,
KantriLuonto-hanke, Parasta paikallista pöytään -hanke, Maistuvampi Kainuu ruokastrategian 2020-2025 päivitys / Kirsi Sahrman-Hauhia, MKN Itä-Suomi/ProAgria Itä-Suomi
AFL-merkki, Oulu 2026 -ohjelmahaku Arctic Food Plus -hanke / Anne Määttä, KAMK
Miten huomioida trendit tulevaisuuden tuotannossa, idean testaus / Heli Pirinen, IdeaNature Oy
klo: 14.55 Loppusanat
klo:15.00 Kotiin lähtö
Ilmoittaudu mukaan täyttämällä oheinen lomake viimeistään 12.2.2025 tästä.
Tilaisuus toteutetaan osana Parasta paikallista pöytiin -hanketta.