Tag: lammas

Asiasanalla "lammas" merkitty sisältö

Lammas ABC Putkisalon suomenlampaat kuva Sampo Luukkainen

Yrityskokonaisuus· Ympäristöviisas maaseutu· Osaava ja oppiva organisaatio· Vastuullinen ruokaketju

Vastuullisen lammasyrityksen ABC

Maatalousyrittämisessä ajantasaisen tiedon tarve on jatkuvaa. Lammas ABC -hankkeessa rakennetaan uusi sähköinen materiaalipankki, johon kootaan...

01.01.2024 - 31.12.2025

Kovero 3

Maisema mielessä

Sopimuslaidunnus turvaa luontoarvojen säilymisen Seitsemisen kansallispuistossa

Seitsemisen Koveron tilan alueen hoidon tavoitteena on perinnemaiseman arvojen vaaliminen. Arvot muodostuvat sekä perinnemaiseman perinteisen...

4 min lukuaika
Lammas Essi Jokela 1

Ajankohtaista lammastiloille

Tuotosseurannan ohjelmisto NettiKatras on tullut käyttäjille vähitellen tutuksi. Uuden oppiminen vie aikaa ja vaatii useita...

Sini Sillanpää JO1 A3215 Edit
Milla Alanco-Ollqvist Milla alanco

Sini Sillanpää, Milla Alanco-Ollqvist

2 min lukuaika
Oulunsalo Riutunkarin emolehmat Kalle Hellstrom

Uutinen

Maatilat kutsuvat kylään luonnonlaidunpäivänä la 17.6.

Valtakunnallista luonnonlaidunpäivää vietetään toista kertaa lauantaina 17.6., jolloin maatilat ympäri Suomen järjestävät kaikille avoimia tapahtumia....

2 min lukuaika
ProAgrian lammasasiantuntija Sari Heltelä ja lammas

Uutinen

Suomalaiset lammastilat panostavat vastuullisuuteen

Lammas ja karitsa kuuluvat perinteisesti pääsiäispöytään. Kotimaisen lampaanlihan käyttöä puoltaa sen tuoteturvallisuus sekä tuotannon vastuullisuus....

Kaie Ahlskog Kaie Ahlskog
Sari Heltelä P1050438 copy 60 www1

Kaie Ahlskog, Sari Heltelä

3 min lukuaika
Peltomaisema Kiemra hanke

Ympäristöviisas maaseutu

KieMaRa - Kokonaisvaltaisesta kiertotaloudesta maaseudun elinvoiman rakennuspalikoita

Kiertotalousratkaisut voivat tarjota maaseudulle uusia toiminta- ja elinkeinomahdollisuuksia. Näiden mahdollisuuksien hahmottaminen, esiin nostaminen ja etenkin...

03.01.2022 - 29.12.2023

Suomenlammas karitsa lampola putkisalo kuva arja leppanen 0

Uutinen

Lammastuotanto elää murrosvaihetta - karitsanlihan tarjonta keväällä hienoisessa kasvussa

Suomalaiset kuluttavat lampaanlihaa vuositasolla enemmän kuin sitä kotimaassa tuotetaan. Karitsanlihassa omavaraisuusaste on noin 60 prosenttia...

Milla Alanco-Ollqvist Milla alanco
Kaie Ahlskog Kaie Ahlskog
Sari Heltelä P1050438 copy 60 www1

Milla Alanco-Ollqvist, Kaie Ahlskog, Sari Heltelä

3 min lukuaika
Syyskaritsoiden arvosteluiden ja mittausten jälkeen Tiina Hirvonen (vasemmalla) ja Sari Heltelä tarkastivat kevään astutusryhmän eli seuraavien syyskaritsoiden emät.

Referenssit

Rohkeita valintoja kohti unelmaa

Tiina Hirvosen Soinilanmäen tila tähtää kainuunharmaksen jalostuslampolaksi

2 min lukuaika
Lammas essi jokela 1

Asiantuntijapalvelut

ProAgria Lammaspalveluiden hinnasto 2022

Lammaspalveluiden hinnasto

1 min lukuaika
Hankkeen paakuva

Lampaanlihan tuotantoketjun kehittäminen -hanke

Hankkeella on yhteistyökumppaneita laajasti lampaanlihan tuotantoketjun eri palasista. Tavoitteisiin pääsemisen kannalta tämä on merkittävää.

01.01.2022 - 31.12.2023

Asiakas ja asiantuntija raj vas kuwaamo fi

Tuotanto

Suunnitelmallisella tuotannolla lammastilan talous tasapainoon

Tuotannon ja talouden jatkuva seuraaminen mahdollistaa reagoinnin toimintaympäristön asettamiin haasteisiin.

1 min lukuaika
Netti Katras ohjelman kuva

Lammas

NettiKatras-ohjelma

Ketterä tuotannonhallintaohjelmisto lammas- ja vuohitiloille.

Lammastuotosseurannan asiakaspalvelu Kuvituskuva

Lammastuotosseurannan asiakaspalvelu

2 min lukuaika
Lammaskatras kuva ilkka valkila 1 1

Suomalainen villa hyötykäyttöön, VILLA-hanke

VILLA-hanke tarjoaa koulutuksia, tapahtumia ja luo villalle laatustandardit. Toteutusaika 1.8.2021-31.12.2023.

01.08.2021 - 31.03.2023

Mari ja Antti Seppälä ovat hoitaneet Seppälän tilaa vuodesta 2012.

Referenssit

Seppälän tilaa kehitetään kokonaisuutena

Seppälän lammastila suunnittelee talouttaan tarkasti. Tuotosseurannan tiedot ovat tilan johtamisen perusta.

1 min lukuaika
Ylli kollaasi

Yhessä lihat liikkeelle YLLI

Pienet lihaketjut asiakaslähtöisiksi, toimiviksi ja tehokkaiksi lihaketjun toimijoiden yhteistyöllä

01.01.2021 - 30.06.2023

Lammastiedotuskesakuunettiartikkeli

Uutinen

Lammasalalla positiivinen vire

Lammastiloilla eletään odottavissa tunnelmissa.

Milla Alanco-Ollqvist Milla alanco
Sini Sillanpää JO1 A3215 Edit
Marja Jalo Jalo Marja web

Milla Alanco-Ollqvist, Sini Sillanpää, Marja Jalo

2 min lukuaika