Tag: feelinggood
Asiasanalla "feelinggood" merkitty sisältö

Ruokintapöydällä
Eläinten hyvinvointi on valinnan mahdollisuuksien parantamista
Positiivisten kokemusten lisääminen, ainoastaan negatiivisten kokemusten välttelyn sijaan, edesauttaa eläinten hyvinvointia ja kestävyyttä. Professori Jennifer...

Sini Koivukoski
5 min lukuaika
Ruokintapöydällä
Testaa tietosi lehmän talveen liittyen!
Kylmänä pakkaspäivänä voi lämpimän juoman kanssa istahtaa hetkeksi yksin tai yhdessä testaamaan tietoja siitä, miten...

Ruokintapöydällä
Welfare Seminaarin oikea paikka nimenomaan Suomessa
Suomalaisen 4DBarnin järjestämä järjestyksessään toinen kansainvälinen maidontuotannon hyvinvointiseminaari Dairy Welfare Seminar osoitti, että me olemme...

Tiina Karlström, Ida Korhonen
5 min lukuaikaRuokintapöydällä
Paloturvallisuus on navetoissa tarkkaan mietitty
Nykyaikaisten navettojen paloturvallisuudessa avainasemassa on onnettomuuksien ennaltaehkäisy ja säännölliset huoltotyöt. Maatiloilla tulipalojen syynä on yleisimmin...

Tiina Karlström
3 min lukuaika
Ruokintapöydällä
Lähdekritiikin äärellä – mistä löydän oikeaa tietoa tuotantoeläinten hyvinvoinnista?
Sujuvasti käden ulottuvilla oleva Google tarjoaa hetkessä monta hakutulosta ja nopean pääsyn tiedon äärelle. Sosiaalisessa...
Ruokintapöydällä
Pohdintoja maidontuotannosta kuluttajapaineessa
The Dairy Initiative -podcastissa maidontuotannon asiantuntija Courtney Halbach ja eläinlääketieteen tohtori Nigel Cook keskustelevat erilaisista...

Ruokintapöydällä
Anna hyvän kiertää navetassa
Kun ajatellaan lypsykarjan hyvinvoinnin parantamista maitotiloilla, keskitytään usein ihmisten ja eläinten negatiivisten vuorovaikutusten vähentämiseen. On...

Sini Koivukoski
5 min lukuaika
Ruokintapöydällä
Laitumelle laskun iloa aidan molemmin puolin
Feeling Good – Lehmän hyvä elämä -hanke oli mukana yhden pilottitilamme, Koivulan Maito & Juusto...

Tiina Karlström
2 min lukuaika
Ruokintapöydällä
Mitä lehmälle kuivikkeeksi?
Kuivikkeiden saatavuus ja niiden kohonneet kustannukset tuottavat tällä hetkellä haasteita monelle tilalle. Pehmeä ja kuiva...

Sini Koivukoski
3 min lukuaika
Ruokintapöydällä
Poikivat lehmät tarvitsevat hiljaisuutta
Lehmän elämän stressaavinta aikaa on jakso, joka ulottuu poikimisen molemmin puolin. Stressin vuoksi lehmä on...

Elina Raudaskoski
2 min lukuaika
Ruokintapöydällä
Uutta näkökulmaa tautisuojaukseen
Olemme viime aikoina perehtyneet Biocheck Ugent -työkaluun, joka on Gentin yliopistossa kehitetty tautisuojauskartoitus nauta-, sika-...


Sanna Lehtimäki, Eliisa Laitila
2 min lukuaika
Ruokintapöydällä
Tuotantoeläinten hyödyntämisessä on vastuullista huolehtia sosiaalisesta lisenssistä
Kuluttajia huolettavat tuotantoeläinten ulkoilu ja laiduntaminen, lehmien ja vasikoiden erottaminen toisistaan heti syntymän jälkeen, vasikoiden...

Tiina Karlström
3 min lukuaika
Ruokintapöydällä
Hyödynnä vasikkaprosessissa luonnon voima
Lehmän elämän kierrossa jokainen elämän ja tuotannon vaihe vaikuttaa seuraavaan ja seuraaviin.

Elina Raudaskoski
3 min lukuaika