Tilipalvelu talouden perustana

Muhosen tilalla kasvatettava luomuruis päätyy oman leipomon ruisleipiin. - Sähköisen tilipalvelun ohella käytämme ProAgrian luomuosaamista, kertoo Perttu Muhonen tutkiessaan kasvustoja ProAgria Etelä-Savon Juha-Antti Kotimäen kanssa. Kuva: Sampo Luukkainen / Kuwaamo
Luomutila Muhonen Oy:n sähköisestä taloushallinnosta huolehtii ProAgrian Tilipalvelut. Tilan toiminnat on nivottu yhteen kannattavuuden ja järkeistämisen kannalta. Tilan taloushallinto on annettu ProAgrian Tilipalveluille, jotta yrittäjien aikaa säästyy johtamiseen ja tuotannon töihin.
 
Sekä maataloustuotantoa että yritystoimintaa harjoittavilla Perttu ja Tiina Muhosella on rahankäytössä selvä työnjako. Tiina sanoo tekevänsä rahaa. Hän siirtää sähköisesti laskutettavat tuotteet ProAgrian Tilipalveluihin, josta laskut lähtevät asiakkaille eteenpäin. 
 
Perttu taas pistää rahat kiertoon. Hän hyväksyy tilipalveluihin tulleet ostolaskut, jonka jälkeen ne menevät maksuun. Hän lisää, että tuotannon työt kiinnostavat enemmän kuin numeroiden pyörittäminen. - Aikaa pitäisi olla myös tilan johtamiseen ja suunnitteluun.
 
– Ostolaskujen hyväksyntä on sähköisessä Tilipalvelussa näppärää. Lähes kaikki laskut menevät suoraan Tilipalveluihin. Sähköpostiin kilahtava linkki vie ostolaskun tarkastukseen, ja minä vain hyväksyn sen siellä vihreällä hymynaamalla. Laskut tulevat hoidetuksi ajallaan, eivätkä jää perheen arjessa ajelehtimaan, Perttu Muhonen naurahtaa.

Jaa

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.

Palvelut