Energiasuunnitelmalla järkeä kulutukseen

Mitkä ovat tilan energiasyöpöt? Tähän kysymykseen energia-asiantuntijamme etsivät kanssasi vastauksia energiasuunnitelmaa laadittaessa. Energiasuunnitelman tavoitteena ei ole kannustaa yrittäjiä uusiin investointeihin, vaan suunnitelma tarkastelee olemassa olevien ratkaisujen tehostamista. Asiakas saa suunnittelijalta monenlaisia energiatehokkuuteen tähtääviä ehdotuksia, niin vinkkejä työrutiinien tehostamiseen, asuin- kuin tuotantorakennusten kunnon kohentamiseen kuin myös laitteiden ja pellon käyttöön liittyen.

Energiasuunnitelmassa on itua

Energiasuunnitelmasta saat apua kustannusjahtiin ja asiantuntijan arvioinnin kannattavista ja tilallesi sopivista energiaratkaisuista. Suunnitelmassa käydään läpi:

  1. Energian kulutus eri energialähteiden ja -kohteiden osalta:sähkö, lämpö, polttoaineet, yksityistalous, tuotantorakennukset, viljelytoiminta
  2. Energiankäytön tehokkuus vähintään per neliö, eläinpaikka, ha tms.

Energiasuunnitelmasta saat selville tilasi nykytilanteen, kuvan mahdollisuuksistasi pienentää energiankulutusta, tilallesi potentiaaliset säästökohteet, tietoa vaihtoehtoisista energiaratkaisuista, selvityksen, voiko energiaomavaraisuutta lisätä tilallasi.

Energiasuunnitelma nyt Neuvo 2020 -palveluna

Uuden maaseutuohjelman myötä Maatilan energiasuunnitelma on omavastuuosuudesta vapaa palvelu, josta viljelijä maksaa arvonlisäveron. Palvelun voi tilata tästä linkistä.

Kiinnostaako?

Lue lisää energiasuunnitelmista ja tutustu miten eri tuotantosuuntien yrittäjät ovat lähteneet energian kustannusjahtiin. Tutustu tarkemmin osoitteessa www.proagria.fi/energiasuunnitelma

Maatilojen energiaohjelman piirissä on tuotettu koulutusaineistoa traktorin taloudellisen ajotavan edistämiseksi, tutustu materiaaliin täältä (PDF, motiva.fi).

Jaa

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.