Uratarinoita - Esko Viitala

Valmistuin metsuriksi vuonna 1983, Metsäkoneenkuljettajaksi 1984 ja Agrologiksi 1989. Maatilojen energiaratkaisuihin olen erikoistunut vuodesta 2008 alkaen. ProAgriassa aloitin vuonna 1990 piiriagrologina Pudasjärvellä. 
 
Laajaan toimenkuvaani kuuluvat maatilojen energianeuvonta, kirjanpito- ja veroneuvonta, sukupolvenvaihdossuunnittelu, elinkeinosuunnitelmat, EU-tukineuvonta sekä viljelijöiden työterveyshuolto. 
 
Mukavaa työssäni on, että työt saa suunnitella omien aikataulujen mukaan, tietenkin asiakkaan tarpeet huomioonottaen. Harvoin on käytössä minuuttiaikataulu. Työaika joustaa molempiin suuntiin. Kevätkaudella tästä tosin aiheutuu usein ylitöitä.
 
Työssäni pystyn osoittamaan palveluiden konkreettisen hyödyn asiakkaille. Asiakkaat ovat reiluja ja antavat palautetta tehdystä työstä. Omassa työyhteisössä hommat hoituvat yhteistyöllä ja uudet työntekijät otetaan hyvin työyhteisöön mukaan. Yksi työn vahvuuksista ovatkin hyvät työkaverit!
 
ProAgria Oulu on ollut reilu työnantaja. Asiat käsitellään hyvässä yhteishengessä ja työnantaja huolehtii työntekijöiden hyvästä osaamistasosta koulutuksilla. Koulutusta on tarjolla paljon enemmän kuin monella muulla alalla. 
 
Näiden 23 vuoden aikana olen opiskellut valtavasti eri asioita. Suomen EU:n jäsenyyden myötä 1995 oli edessä mittava opiskelu uusista määräyksistä. Tätä opiskelua on riittänyt kaikille vuosille. Myös verotuksessa ja Elinkeinosuunnitelmien laatimisessa täytyy tietotaitoa päivittää säännöllisesti.  Neljän viime vuoden ajan olen perehtynyt energia-asioihin. Tämä osa-alue on jo yksinkin niin laaja, että siinä riittäisi opiskeltavaa todella valtavasti. 
 

Jaa

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.
  • Ajanvaraus pilotoinnissa Etelä-Pohjanmaalla
    Ajanvaraus asiantuntijoillemme on tulevaisuudessa mahdollista tehdä digitaalisesti verkossa pilotoinnin jälkeen.

Palvelut