Uutiset
Asiakastarinat
Blogit
Podcastit
Julkaisut
HIKKA-hankkeen päätöstilaisuudessa Luonnonvarakeskuksen ja Hämeen ammattikorkeakoulun tutkijat sekä asiantuntijamme pääsivät vastaamaan viljelijöiden esittämiin kysymyksiin virtuaalisessa paneelikeskustelussa.
Meille on suuri ilo palvella asiakkaitamme vuoden ympäri. Joulun aikaan olemme normaalisti auki arkipäivinä maanantaista torstaihin. Katso vielä tarkemmat erittelyt alta.
Jäsenyys
Tutustu meihin
Strategiamme
Verkostomme
ProAgria työnantajana
Tutustu keskuksiimme
Meillä toimii kahdeksan alueellista ProAgria-keskusta sekä Keskusten Liitto.
Valtakunnallinen asiakaspalvelumme
044 420 9000 tai asiakaspalvelu@proagria.fi
Siirry verkkopalveluihin
Veden äärellä
Veden äärellä -hankkeella tehostetaan Pohjois-Pohjanmaan vesienhoitoa ja varmistetaan eri tasoilla toteutettavan kunnostustoiminnan sekä vesienhoitoa edistävän...
ELLA – Elämänlaatua eläinten avulla
Ella-hanke on kolmen eläinavusteisia hyvinvointipalveluita tarjoavan yrityksen yritysryhmä, jossa yrittäjät kehittävät omaa toimintaansa yhteistyössä.
Luonnontuotteita pohjoisesta
Luonnontuotteita pohjoisesta -hankkeessa edistetään luonnontuotealan kehittymistä Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa.
VIUHKA – Vieraskasvien uhkat hallintaan Kalajokilaaksossa
VIUHKA-hankkeessa kehitetään haitallisten vieraskasvilajien torjuntaa neljässä Kalajokilaakson kunnassa vuosina 2024-2026. Hankkeen kumppaneina ja osarahoittajina toimivat...
Parasta paikallista pöytiin
Parasta paikallista pöytiin -hankkeessa Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnat tekevät yhteistyötä elintarvikealan vahvistamiseen, tiedonvälityksen lisäämiseen, ylimaakunnallisuuden...
Feeling Good – Lehmän hyvä elämä
Feeling Good -hanke pyrkii pienentämään tuottajien ja kuluttajien välistä tiedonkuilua sekä tuomaan molemmille osapuolille käytännössä...
Biomassat kiertoon Koillismaalla
Biomassat kiertoon Koillismaalla hankkeessa selvitetään monitahoisesti biokaasutuotannon mahdollisuuksia Koillismaalla sekä erilaisten ympäristönhoidollisten biomassojen hyödyntämismahdollisuuksia.
Lähikalaa lautaselle
Lähikalaa lautaselle -hanke edistää lähikalan käyttöä elintarviketeollisuudessa ja ammattikeittiöissä sekä lisää kuluttajien tietoa lähikaloista ruokana...
Vedet haltuun valuma-alueilla
Vedet haltuun valuma-alueilla -hankkeessa suunnitellaan ja toteutetaan yhteensä noin 10 vesienhallinnan toimenpidettä 2–3 pilottialueella Pohjois-Pohjanmaalla....
ClimateFood – Climate-Smart Food via Cross-Border Cooperation – With Businesses, for the Businesses
ClimateFood-hanke pyrkii lisäämään ilmastoviisasta yritystoimintaa koko elintarvikkeiden tuotantoketjussa Pohjois-Suomen ja -Ruotsin alueella.
Karvakorvat työkaverina
Karvakorvat työkaverina -hanke on eläinavusteista toimintaa harjoittavan viiden yrityksen yritysryhmähanke.
Maistuvaa meiltä ja muualta – kohti kulttuuripääkaupunki Oulu2026 -vuotta!
Kehitämme Pohjois-Pohjanmaan ruokaketjun kansainvälistymistä, valmistaudumme kulttuuripääkaupunkivuoteen ja hyödynnämme sen mahdollisuuksia.
Kylien maisemahelmet - keinoja maaseutuluonnon ja maisemien ylläpitoon
Hankkeessa edistetään erityisesti perinnebiotooppien eli monilajisten luonnonniittyjen ja laitumien kunnostusta ja hoitoa. Myös kyläläisille tärkeät...
VENE - verkostoneuvonta
Hankkeessa edistetään vesienhoitoa ja VYYHTI-verkoston toimintaa.
Tehoa pohjoiseen luomuun
Hankkeessa kehitettiin tehokkaampaa luomutuotantoa pohjoisissa olosuhteissa. Päämääränä oli luomutuotannon laadun ja kannattavuuden parantaminen sekä luomutuotteiden...
Ruokaketju näkyväksi
Ruokaketju näkyväksi -hankkeessa otetaan viestintä osaksi yrityksen arkea. Käytännönläheisissä koulutuksissa vahvistetaan brändiä, treenataan vuorovaikutustaitoja, päivitetään...
Diginurmi
Diginurmi-hankkeessa kehitettiin viljelijöiden teknistä osaamista ja kokeiltiin datan tuomia taloudellisia hyötyjä rehuntuotannossa.
Ympäristöviisas viljelijä
Luomme yhdessä ratkaisuja ja työkaluja, jotka edistävät kestävää ruuantuotantoa ja lisäävät viljelijöiden välistä yhteistyötä.
Pohjois-Pohjanmaan ruokaketjun kansainvälistymisvalmiuksien nostaminen
Hankkeessa edistettiin Suomessa Oulun seudulla pohjoispohjalaisen ruokaketjun kansainvälistymisvalmiuksia.
Muutos
Muutos -hanke tarjosi monipuolista ja maksutonta tukea ja opastusta maaseudun yrittäjien liiketoiminnan kehittämiseen, kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin...
Asiantuntija maaseudun muutoksessa - AMMU
Maaseudun toimintaympäristössä on tapahtunut ja tapahtuu monia muutoksia. Epävarmuus tulevaisuudesta koskettaa paitsi yrittäjiä myös neuvonta-,...
Rantalaidun
Merenrantalaidunnusta luonnon ja ihmisten hyväksi (RANTALAIDUN) -hankkeessa tarkastellaan rantalaiduntamista kokonaisvaltaisesti.
Avaimet yrittäjyyteen
Hankkeen tavoitteena on tukea Pohjois-Pohjanmaan maaseudun mikroyrityksiä, nuoria yrittäjiä ja maatilojen sivuelinkeinoja erityisesti muutostilanteissa.
COOPID – Hyviä malleja biotalouteen
Kansainvälinen EU:n Horisontti Eurooppa -ohjelmaan kuuluva COOPID-hanke saattaa yhteen alkutuotannon toimijoita eri puolilta Eurooppaa ja...
Lähikalaa ammattikeittiöihin
Hanke aktivoi lähialueilta kalastetun, vajaasti hyödynnetyn luonnonkalan ja viljellyn kirjolohen käyttöä ammattikeittiöissä.
Osaamisella tehoa – luomutuotannon koulutushanke
Hanke on päättynyt 31.10.2022
Pohjoiset luomudemonstraatiot ja -verkostot
Kehittämishankkeen päätavoitteena oli luomutuotannon laadun ja kannattavuuden parantaminen sekä luomutuotteiden saaminen markkinoille.
Arjen sankarit, miehet kuntoon ja työllistymisen polulle
Edistetään miesten hyvinvointia työ- ja toimintakyvyn parantamiseksi ja tuetaan heidän työllistymistään tai työelämään paluuta.
ProLiideri – vastuullinen johtaja, kestävä yritystoiminta
Pohditko, millainen olet johtajana? Tai kuinka johtaa tehokkaasti itseään ja työntekijöitään sekä sitouttaa heitä yrityksen...
Digitalisaatio maatilan arjessa, liiketoiminnan osaamisen kehittäminen digitalisaation avulla
Hankkeessa rakennettiin digitaalisia ratkaisuja viljelijöiden kanssa Pirkanmaalla, Uudellamaalla, Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla.
Lue asiakaslehti Maaviesti
Mukana asiakastarinoita, ajankohtaisia uutisia ja vinkkejä, asiantuntijoiden kirjoituksia, herkullisia reseptejä ja mielenkiintoisia tapahtumia.
Lue syksyn asiakaslehti
Yhtiöittäminen, johtaminen ja asiakastiimit - sekä paljon muuta!
Uutuuskirja: Luontoviisas maatilayritys on nyt tilattavissa!
Tunnista ja kehitä luonnon monimuotoisuutta omassa maatalousympäristössäsi.
Maatalouskalenteri 2025 tilattavissa!
Tee tulevasta vuodesta järjestelmällisempi ja sujuvampi suositun Maatalouskalenterin avulla!