Vuosikertomus 2019
Yhteiskunnallinen vaikuttavuus
Toimimme kansainvälisesti
Kehitystyö ja hankkeet
Aktiivinen hanketoimintamme painottuu strategian keskeisiin teemoihin:
• maatila- ja pienyrityksen johtaminen
• ympäristöasioiden edistäminen sisältäen vesitalouden, maiseman ja maankasvukunnon kehittämisen
Hankemuotoina käytössämme ovat tiedonvälitys-, koulutus-, kehitys- sekä yritysryhmähankkeet, joita toteutamme yhteistyössä kotimaisten ja ulkomaisten yhteistyökumppaneiden kanssa.
Hankerahoituksen avulla pystymme tiiviisti yhteistyössä asiakkaiden ja sidosryhmien kanssa luomaan ratkaisuja maatilojen ja maaseudun pienyritysten ongelmiin ja tarpeisiin, mikä vahvistaa eteläsuomalaisen maaseudun elinvoimaa.
Erityisen vaikuttavia ovat pienryhmätoiminta, opintomatkat ja erilaiset koulutuspäivät. Nämä ovat mitä parhaimpia tilaisuuksia jakaa hyviä käytäntöjä ja benchmarkata toimialan sisällä ja ulkopuolella, kotimaassa ja ulkomailla ratkaisujen löytämiseksi yhdessä asiakkaidemme kanssa.
Maatila- ja yrityshankkeiden koulutuksiin ja pienryhmiin osallistui fyysisesti arviolta noin 2300 asiakasta vuoden 2019 aikana. Näiden lisäksi hankkeissa käytetään aktiivisesti somea, jolloin asiakkaat voivat seurata ajasta ja paikasta riippumatta ajankohtaisia asioita ja tilaisuuksia. Esimerkiksi Elinvoimainen kasvitila -facebook ryhmässä on 1200 jäsentä ja Elinvoimainen Maitotila ryhmässä 550 jäsentä.
Osaamisen kehittäminen ja henkilöstömme
Kertomusvuonna henkilöstömme vahvuus oli 116,5 henkilötyövuotta ja 139 työntekijää. Henkilöstömme väheni kahdella edelliseen vuoteen verrattuna.
Osaamisen kehittäminen
Henkilöstön kanssa käymme säännölliset tavoite- ja tuloskeskustelut. Kehityskeskusteluissa luomme henkilökohtaiset kehittymissuunnitelmat, jotta osaamisemme vastaa tulevaisuudessakin asiakkaidemme tarpeita. Henkilöstön kouluttaminen tapahtuu joko omana tai Keskusten Liiton koulutuksena.
Sisäisen koulutuksemme perustan muodostaa palvelukohtaisten osaamisvastaavien toiminta. Osaamisvastaavat vastaavat uusien työntekijäidemme palvelukohtaisen perehdyttämisen sisällöstä sekä palveluiden tasalaatuisuudesta. Osaamisvastaavat kokoavat palveluiden tekijöitä säännöllisiin palavereihin pohtimaan käytännön työssä esiin nousseita asioita sekä välittämään uusinta tietoa. Osaamisen kehittämiseen käytimme yhteensä 4,50 % työajasta.
Osaamisen kehittämisen painopisteenä on tilojen johtaminen ja tässä kokonaisuudessa aloittelimme kertomusvuonna uutena Strategia+ toimintamallin käyttöönottoa. Edellä mainitun lisäksi lean-toimintatapoja laajensimme eri tuotantosuuntiin kohdistuvissa asiantuntijapalveluissa ja pienryhmissä. Asiakastyössä sähköisten palvelujen käyttöä lisäsimme entisestään.
Työhyvinvointia kehitetään yhteistyössä
Työhyvinvoinnin perustanamme on koko alueella yhdenmukainen, laajennettu työterveyshuolto.
Työhyvinvoinnin seurannasta, työsuojelusta sekä henkilöstöpolitiikan kehittämisestä vastaa henkilöstön edustajien ja johdon yhteinen YT-toimikunta. Kannustamme henkilöstöämme omaehtoiseen hyvinvoinnin kehittämiseen mm. tarjoamalla käytettäväksi kulttuuri- ja liikuntaseteleitä. Henkilöstön sairauspoissaoloja oli 3,68 % työajasta.
Vuoden proagrialainen
Vuoden proagrialaiseksemme henkilöstö valitsi ruoka-asiantuntija Satu Nokkosen, joka tekee töitä hyvällä asenteella, on yhteistyökykyinen ja joustava. Hän on myös positiivinen ja iloinen työkaveri, joka luo omalta osaltaan mukavan työilmapiirin.
Palvelumme maidontuotantotiloille
ProAgria Etelä-Suomen alueella vuonna 2019 oli yhteensä 1152 maitotilaa ja 47 176 lehmää (Luonnonvarakeskuksen tilastot). Tuotosseurannassa oli mukana kaikkiaan 714 tilaa ja 35 696 lehmää, mikä on 84,8 % alueen lehmämäärästä.
Tarvetta strategiseen suunnitteluun ja tulevaisuuden pohdinnoille
Ilmastokeskustelu aktivoi myös kiinnostusta maatalouden megatrendeihin ja tulevaisuuden visioihin. Tätä tarvetta tukemaan ProAgria perusti Strategia+ -konsulttiverkoston, jossa tulevaisuuden vaihtoehtojen kartoitusta käynnistettiin vauhdikkaasti myös Etelä-Suomen kotieläintiloilla. Strategia+ palvelu on avannut silmiä kokonaisvaltaiselle ajattelulle ja tilakohtaisten asiantuntijoiden etsimiselle. Yrittäjien kanssa käydyt keskustelut ja strategiset pohdinnat ovat erittäin antoisia ja pakottavat meidät kaikki välillä pois omalta pääosaamisalueelta etsimään tilalle parhaat mahdolliset yhteistyökumppanit. Monipuolinen asiantuntijaporukkamme takaa strategiatyössä aina hyvän tiimin tilan tueksi tulevaisuuden haasteisiin. Strategia+ asiatuntijaverkostolle on selvästi ollut tarvetta. Tilojen talousosaamisen ja johtamisen palvelut olivat myös vahvasti esillä.
Yhteistyötä tiivistetty yhteistyökumppaneiden kanssa asiakkaan hyväksi
Olemme tiivistäneet yhteistyötä sidosryhmien kanssa. Käynnistimme Mutkaton maito -yhteistyöprojektin yhdessä Länsi-Maidon ja ProAgria Länsi-Suomen kanssa. Sen ensimmäisenä tuloksena järjestimme yhteisen teemallisen nurmipäivän. Olemme myös tehneet yhteiskäyntejä meijerin tuotantoneuvojien kanssa. Faban kanssa olemme tehneet yhteisiä kehittämiskäyntejä, joissa on yhdistetty navettakävely ja tavoitteiden keskustelu yhdessä asiakkaan kanssa. Tuottajain Maidon kanssa on käynnistetty asiantuntijoiden yhteiskäynnit asiakkaan luona teemana talouden haasteiden helpottaminen.
Maitotilojen ruokintahaasteisiin täsmäpalveluja
Maitotilojen palveluissa ruokinnansuunnitteluohjelmistomme uudistui. Uusi Karjakompassin antaa toteutuneen ruokinnan kautta tehdyn seurantalaskelman avulla enemmän tietoa ja olemme päässeet paremmin ruokinnanhaasteista kiinni. Uuden ohjelman myötä olemme aktiivisesti kouluttautuneet ruokintapalveluiden teossa ja Etelä-Suomen asiantuntijoiden keskinäinen kanssakäyminen on lisääntynyt. Uusi ruokinnansuunnitteluohjelma haasta tekijänsä, mutta myös palkitsee osaajan. Kesän kuivuudesta johtuen olemme syksyn aikana tarttuneet erilaisiin tilakohtaisiin ratkaisuihin ja sitä kautta saaneet rehut riittämään. Ruokinnan täsmäpalvelujen tekemistä vauhditettiin Neuvo 2020 rahoituksen avulla.
Säilörehun laatua on parannettu pohtimalla prosessia pellolta ruokintapöydälle
Nurmentuotannon asiantuntijoiden kanssa yhteistyössä olemme tehneet Syötävän hyvä säilörehu ‑tilakäyntejä säilörehuprosessin parantamiseksi asiakastiloilla. Lehmät tarvitsevat syötävän ja lypsättävän hyvää säilörehua, lihanaudat ja lampaat kasvattavan hyvää ja tällä ajatuksella on syntynyt monta oivaltavaa parannusta nurmituotantoon ja samalla tilan talouteen. Hyvin kasvava nurmikasvusto kasvattaa vahvan juuriston ja on merkittä tekijä hiilensidonnassa. Jotta tähän päästään, maan kasvukunto täytyy olla kunnossa. Tähän vanhaan, merkittävään asiaan olemme kasvattaneet osaamista ja uskomme, että kaikilla on siinä parannettavaa.
Pienryhmissä kehitetty elinvoimaista kotieläintilaa
Palvelumme naudanlihatuotantotiloille
Emolehmä- ja lihanautatiloille olemme vuoden 2019 aikana tehneet runsaasti neuvontakäyntejä Neuvo 2020 -rahoituksella. Erityisesti eläintenhyvinvointi ja talousaiheet ovat olleet suosittuja asioita. Yhteistyötä sidosryhmien kanssa teemme säännöllisesti ja tästä yhtenä esimerkkinä Atrian kanssa sovittu yhteistyö haasteita kokevien yhteisten asiakkaiden kanssa.
Palvelumme lammas- ja vuohitiloille
Palvelumme kasvintuotantotiloille
Kasvustokäynneillä näemme suunnitelmien toteutumisen
Uusi tekniikka tarkentaa viljelytoimia
Palvelumme yrityksille
- Hyvällä yhteistyöllä menestyviä yrityksiä HYMY II -hanke, Häme ja Uusimaa
- Yhteistyöllä kilpailukykyä -hanke, Kaakkois-Suomi
Olemme mukana kehittämässä alueellista elinkeinoelämää
Tilipalvelut
Tilipalvelumme ovat kasvattaneet viime vuosina tasaisesti asiakasmäärää ja liikevaihtoa noin 15-20 % vuodessa. Maatila-asiakkaat ovat nyt alkaneet ottaa käyttöön sähköisiä taloushallintopalveluja, joissa ostolaskut tulevat suoraan verkkolaskuina tai skannauspalvelun kautta kirjanpito-ohjelmaan. Viljelijä käy oman käyttöliittymänsä kautta tarkastamassa ja hyväksymässä laskut maksuun.
Rakennussuunnittelu ja energia
Vesienhallintapalvelut
Kasvukausi 2019 suosi salaojitusta suunnittelusta aina salaojien toteutukseen asti. Talventulon viipyminen mahdollisti uusien hankkeiden maastotyöt pitkälle joulukuuhun.
Edistämme pellon kasvukuntoa
Salaojituksen tärkeyttä ja sen merkitystä peltomaan kasvukunnon kannalta olemme edistäneet työnäytöksien avulla sekä osallistumalla erilaisiin työryhmiin. Työnäytöksissä olemme esitelleet salaojien kaivamista sekä muistuttaneet salaojien huollosta ja kunnossapidosta. Tilaisuuksien järjestelyistä kuuluu kiitos yhteistyötahoille, joita ilman salaojituksen edistäminen toteutetussa laajuudessa ei olisi ollut mahdollista.
Okra-näyttelyssä olimme mukana yhteisosastossa Salaojaklinikka, jossa välitimme peltokuivatukseen sekä vesien hallintaan liittyvää tietoutta yhdessä urakoitsijoiden, materiaalivalmistajien, suunnittelun sekä neuvonnan kanssa.
Kokonaisvaltaista vesienhallintaa ympäristön ehdoilla
Yhteistyöhön ojitusyhtiöiden kanssa kuuluu lähes kaikki ojitusyhteisön toimintapiiriin kuuluvat toimet perusneuvonnasta ja kustannusositteluiden päivityksistä kokouksiin ja suunnitelmien valmistamiseen saakka.
Uomastojen perusparannussuunnittelun yhteydessä kohteiden edellyttämien mahdollisuuksien mukaan olemme pyrkineet samanaikaisesti suunnittelemaan mahdolliset kosteikot, altaat, pohjakynnykset tai muut eroosiota vähentävät ratkaisut.
Edistämme vesienhallintaa myös kehittämishankkeiden avulla kuten kansainvälisessä Waterdrive-hankkeessa sekä OK - ojat kuntoon -hankkeessa yhteistyössä HAMK:n kanssa sekä Yhteistyöllä Loimijoki kuntoon (Loiku) -hankkeessa, jossa työtä tehdään yhdessä KVVY:n sekä Metsäkeskuksen kanssa.
Ympäristöön liittyy myös voimakkaasti virtavesikunnostukset sekä vaellusesteiden muutoksiin liittyvät suunnittelut. Tätä työtä teenne tiiviisti kaiken aikaa yhteistyössä Hämeen Kalatalouskeskuksen kanssa.
Peltosalaojien korjaussuunnittelu yhdyskuntarakentamisen yhteydessä
Yhdyskuntarakentaminen aiheuttaa jatkuvasti peltosalaojien korjaussuunnittelua. Tarjoamme palveluja kokonaisvaltaisella toimintamallilla aina suunnittelusta, urakkatarjousten laadintaan sekä kohteiden työsuoritusten valvontaan saakka.
Kasvukauden 2019 aikana peltosalaojien korjaustyötä tehtiin kaasuputkityömaalla Siuntion ja Inkoon välillä. Korjaustyön aikana kaivettiin 20 km uutta salaojitusta peltomaan vesitalouden uudelleen järjestämiseksi. Tässä kohteessa hoidimme työn valvonnan sekä työhön kuuluvan merkintätyön.
Kalatalouskeskus
Vuosi 2019 oli kalatalousneuvonnan 111. toimintavuosi Hämeessä.
Vesistöjen kalataloudellisten kunnostusten ohjausta
Edellisvuosina laatimiemme kalataloudellisten kunnostussuunnitelmien pohjalta yhdessä vesistössä tehtiin kunnostustoimia, joita olimme ohjaamassa. Kunnostus tehtiin Harmoistenjoella.
Kaikille kalatalousalueille päivitimme kalavesien hoito- ja käyttösuunnitelmia.
Sähkökoekalastuksen toteutimme 46 koskessa ja koeverkkokalastusta kahdella järvellä. Etelä- ja Keski-Päijänteen kalastusalueella teimme siika- ja muikkuseurantaa sekä Päijänteen yleisvesillä muikun ja siian kasvu- ja iänmäärityksiä.
Kalatalousalueiden toiminnan käynnistämiseen panostettu
Kalatalousaluetoimijoita olemme valmentaneet ja avustaneet toiminnan käynnistämisessä sekä kalastusalueiden toiminnan lopettamisessa. Hoidamme seuraavien kalatalousalueiden toiminnanjohtajan tehtävät:
- Etelä- ja Keski-Päijänteen kalatalousalue
- Hauhon reitin kalatalousalue
- Heinolan kalatalousalue
- Hämeenlinnan kalatalousalue
- Lopen kalatalousalue
- Tammelan-Tarpianjoen kalatalousalue
- Vanajanselän kalatalousalue
Kalatalousalueiden ja osakaskuntien käyttöön tuotimme luvanmyynnin yhteydessä jaettavaa materiaalia.
Osakaskuntia olemme neuvoneet sovittamaan istutukset yhteen muiden toimijoiden kanssa. Esimerkiksi Päijänteellä on tehty suositukset osakaskuntakohtaisesti, jolloin istutusten kokonaismäärät ja lajit on voitu paremmin sovittaa mm. vallitsevaan muikkukantaan.
Kalastukseen liittyvää tietoa mm. kalastusluvista ja muuttuneista kalojen alamitoista jaamme nettisivuillamme sekä päivitämme tietoja myös kalastusalueiden sivuille. Aktiivisena tiedonvälityskanava kalastusalueiden toteuttamista hankkeista ja kalastusluvista toimii kalatalouskeskuksen Facebook-sivut.
Kalojen vaellusesteistä koottu tietoa ELY-keskukselle
Olemme aktiivisesti tiedottaneet kalojen vaellusesteiden poistamisen tärkeydestä ja keränneet tietoja alueen nousuesteistä toimitettavaksi Hämeen ELY-keskukseen. Olemme toimineet linkkinä eri tahojen välillä edistääksemme vaellusesteiden poistamista.
Eri oppilaitosten opiskelijoita olemme opastaneet virtavesien kunnostuksiin. Myös koululaisille olemme järjestäneet erilaisia kalastustapahtumia.
Kalastuksenvalvontaa olemme tehneet seitsemällä kalastusalueella.
Kuhan kasvun määrittämiseksi koottu laaja aineisto
Kuhan istutusten ja luonnollisen lisääntymisen merkityksen arviointi ikä- ja kasvumääritysten avulla -hankkeessa selvitimme, voidaanko kuhan kasvunmääritysaineistojen 1-vuotiaiden kuhien pituusjakaumista erottaa luonnon- ja istutuspoikasten ryhmät. Hankkeessa koottiin yhteen laaja kuhan kasvunmääritysaineisto ja tarkasteltiin menetelmän käytettävyyttä. Loppuraportti
Omasta hautomosta istuksiin hauen ja mateen poikasia
Kalatalouskeskuksen Vääksyn hautomo toimitti istutuksiin noin 2,4 miljoonaa vastakuoriutunutta hauen poikasta ja miljoona vastakuoriutunutta mateen poikasta. Omista luonnonravintolammikoista istutuksiin saimme noin 10 000 kesänvanhaa planktonsiian poikasta.
Välitimme avovesikauden aikana kalan- ja ravunpoikasia toimialueellemme. Vesiin istutettiin seitsemää kalalajia. Rahassa arvioiden merkittävin istukaslaji Kanta-Hämeessä oli kuha ja Päijät-Hämeessä siika.
Johtokunta
Puheenjohtaja Markku Keijälä, Janakkala
Varapuheenjohtaja Matti Uusi-Uitto, Asikkala
Jäsenet
Jouni Joutsimatka, Kuhmoinen
Veli-Matti Kuisma, Riihimäki
Heikki Lagom, Asikkala
Marko Laurila, Hattula
Markku Lepistö, Sysmä
Matti Leppänen, Padasjoki
Hannu Numminen, Tammela
Tapani Oksanen, Hämeenlinna, Lammi
Matti Räväsmäki, Hämeenlinna, Hauho
Pentti Sulkumäki, Heinola
Maa- ja kotitalousnaiset
Edistämme arjen taitoja, laadukasta elintarvikeketjua, maisemanhoitoa, yrittäjyyttä ja yhteisöllisyyttä osana valtakunnallisen järjestön toimintaa.
Vaalimme yhteisöllisyyttä
Järjestämämme tapahtumat keräävät osallistujia runsain joukoin. Vuoden aikana erilaisiin tapahtumiimme kuten työpajoihin, neuvontatilaisuuksiin sekä messutapahtumiin osallistui 23 500 henkilöä. Yhdistystoiminnassa ja tapahtumissa aktiivisesti järjestelyihin osallistuneita vapaaehtoisia oli arviolta noin 8 000.
Vuoden mittaan kerroimme sosiaalisen median kanavillamme monipuolisesti maaseudusta ja asiantuntijoidemme työstä siellä. Somessa toteutettu #rohkeestiylpee-kampanja lisäsi vaikuttavuuttamme ja toi Facebook-sivuillemme yli 300 uutta seuraajaa.
Avustamme nuorten ja lapsiperheiden arjenhallintataitoja
Olemme opastaneet lapsiperheille jokaisen ulottuvilla olevia ilmasto- ja vesistöystävällisiä tekoja, ruokahävikin vähentämistä ja kierrättämistä, Ruokahukka ruotuun, katseet vesistöön -hankkeessa.
Vahvistimme TehtäväZ-hankkeeseen osallistuneiden nuorten valmiuksia mm. arjenhallinnassa, kädentaidoissa, ryhmässä ja yksilönä toimimisessa sekä työelämässä tarvittavien hyvien käytöstapojen mukaisessa toiminnassa. Nuoria myös aktivointiin työelämässä hyödynnettävien digitaalisten ohjelmien ja palveluiden käyttöön.
Ruokatreffit keittiössä -projektin toiminnallisissa työpajoissa lisäsimme erityisesti syrjäytymisuhan alla olevien nuorten ruoanvalmistukseen, ruokahävikin vähentämiseen, terveyttä ja kestävää kehitystä edistäviin ruokatottumuksiin sekä hyvinvointiin liittyviä tietoja ja taitoja. Samalla lisääntyi yhdessä tekemisen ja syömisen ilo ja osallisuuden kokemukset.
Tuemme maaseudun yrittäjyyttä
Luonnonyrtteihin liittyviä liiketoiminnallisia mahdollisuuksia edistimme Luonnonyrteistä bisnestä -hankkeessa Kanta- ja Päijät-Hämeessä. Portaat yrittäjyyteen -koulutuskokonaisuutta toteutettiin AgroNaisen Avaintaidot -koulutuksen osana Etelä-Karjalassa.
Nostimme maaseudun yrittäjyyttä jo kolmannen kerran esiin Maistuva maaseutuyritys -tunnustuksilla, jotka jaettiin maakunnittain kuudelle yritykselle.
Edistämme maisemanhoitoa
Avoimiin viheralueisiin liittyvät työt ovat keskeinen osa maisemapalvelujen tarjontaamme. Asiakassuhde Tampereen ja Vantaan kaupunkien kanssa jatkui, samoin Senaattikiinteistöjen kanssa yhteistyö Hämeen linnan vallien maisemanhoidon suunnittelussa. Kangasalan kaupungille teimme avoimien viheralueiden kehittämissuunnitelman ja Hämeenlinnan kaupungille kartoitimme tiemaiseman raivaamistarpeita. Lisäksi tehtiin useita pienempiä hoitosuunnitelmia.
Viherympäristöliiton hankkeelle kirjoitimme avoimien viheralueiden kunnossapidon yleiset työohjeet.
Maatilojen luonnon monimuotoisuutta edistimme mm. Valio Carbon -hankkeelle tehdyillä lumokartoituksilla.
Maaseudun viihtyisyyden, elinvoimaisuuden ja vetovoimaisuuden lisäämiseksi kehitimme maaseutumaiseman ja kulttuuriympäristön hoitoon liittyviä palveluja sekä erityisesti maiseman tuotteistusta hyödyntäen maisemahankkeitamme.
Edistämme kotimaisen järvikalan käyttöä
Järvikalan käytön edistämiseksi järjestimme Hämeen Kalatalouskeskuksen kanssa tapahtumia seitsemällä eri paikkakunnalla. Tapahtumissa jaettiin kalatietoutta ja rohkaistiin kalan syöntiin. Myös raputietoutta jaoimme koululaisille maistiaisten kera. Tapahtumissa tavoitimme yhteensä yli 1000 lasta ja aikuista.
Talouden tunnusluvut
TULOSLASKELMA | 1.1.-31.12.2019 | 1.1.-31.12.2018 |
Tuotot |
|
|
Valtion määräraha | 1 081 127 | 1 104 846 |
Hanketoiminta | 1 246 502 | 1 599 258 |
Palvelumaksut | 6 424 098 | 6 683 334 |
Muut toiminnan tuotot | 150 520 | 120 818 |
Tuotot yhteensä | 8 902 247 | 9 508 256 |
Valmistus omaan käyttöön | 0 | 160 408 |
Kulut |
|
|
Henkilöstökulut | -5 820 350 | -6 093 370 |
Poistot | -137 262 | -102 379 |
Palvelutoiminnan kulut | -993 155 | -1 187 237 |
Muut kulut | -2 546 431 | -2 536 546 |
Kulut yhteensä | -9 497 198 | -9 919 532 |
Varainhankinta | 108 646 | 101 558 |
Sijoitus- ja rahoitustoiminta | -8 551 | -8 061 |
Tilikauden yli- / alijäämä | -494 856 | -157 371 |
TASE | 31.12.2019 | 31.12.2018 |
VASTAAVAA |
|
|
Pysyvät vastaavat |
|
|
Aineettomat hyödykkeet | 761 863 | 868 237 |
Aineelliset hyödykkeet | 57 524 | 48 876 |
Sijoitukset | 57 534 | 52 534 |
Vaihtuvat vastaavat |
|
|
Pitkäaikaiset saamiset | 38 768 | 33 768 |
Lyhytaikaiset saamiset | 2 118 011 | 2 617 159 |
Rahat ja pankkisaamiset | 24 704 | 71 366 |
Vastaavaa yhteensä | 3 058 404 | 3 691 940 |
VASTATTAVAA |
|
|
Oma pääoma |
|
|
Peruspääoma | 1 835 228 | 1 835 228 |
Edellisten tilikausien yli-/alijäämä | -1 075 039 | -917 668 |
Tilikauden yli-/alijäämä | -494 856 | -157 371 |
Vieras pääoma |
|
|
Pitkäaikainen |
|
|
Lainat rahoituslaitoksilta | 940 697 | 729 974 |
Muut velat | 23 310 | 23 310 |
Lyhytaikainen |
|
|
Lainat rahoituslaitoksilta | 0 | 0 |
Saadut ennakot | 35 302 | 47 293 |
Ostovelat | 210 585 | 616 566 |
Muut velat | 344 211 | 330 869 |
Siirtovelat | 1 238 966 | 1 183 739 |
Vastattavaa yhteensä | 3 058 404 | 3 691 940 |
Taloustilanne
Yhteystietomme
ProAgria Etelä-Suomen hallitus 2019
Helkala Maarit, maarit.helkala@kvlakk.fi, 0400 550 064,
Hongistonkylätie 119, 47200 Elimäki
Niemi Keijo, keijo.niemi@sci.fi, 0400 326 043,
Hirviniementie 90, 34910 Äijänneva
Mänki Marianne, mariannemanki@suomi24.fi, 050 569 7898,
Murronkulmantie 575, 30100 Forssa
Pakkasmaa Pauliina, pauliina@pakasentila.fi, 050 528 3342,
Pakasentie 17, 09430 Saukkola
Sjölund Kaj, kaj.sjolund@pp1.inet.fi, 0400 711 446,
Arolantie 67, 07600 Myrskylä
Suutari Kai, kai.suutari@pp.inet.fi, 0500 152 376,
Metsäläntie 18, 56730 Laikko
ProAgria Etelä-Suomen henkilöstö 11.5.2020
Sähköpostimme ovat muotoa: etunimi.sukunimi@proagria.fi
Löydät yhteystietomme myös ProAgrian asiantuntijahausta.
Aapro Henna 043 824 9400
Ahlskog Kaie 0400 731 811
Ahopelto Satu-Maaria 0500 940 125
Alakoski Pasi 050 572 6670
Alamäki Essi 040 140 7090
Alastalo Laura 0400 163 753
Alén Karita 0400 461 708
Alitalo Ville 040 148 8996
Asiala Salme
Eklund Sanna 0400 857 447
Granni Tuomas 0400 859 399
Günther Sirkka 040 749 0110
Haalijoki Outi 0400 363 441
Hakala Susanna 040 719 9579
Halme Juho 040 135 0375
Heinola Eino 0400 358 668
Heinonen Tiina 0400 353 419
Helenius Juha 0400 461 703
Helminen Pasi 044 211 5458
Hietamäki Merja 050 345 5449
Hiitelä Juha 045 676 7340
Hillebrandt Juha 0400 461 710
Hiltunen Sari 050 561 8369
Hinkkanen Kaija 040 709 2475
Hirvijoki Mika 040 410 4475
Hirvonen Auli 0400 864 494
Jalo Marja 040 572 8387
Jussila Sari 043 824 9088
Jäätvuori Eva-Liisa 040 755 4210
Jäntti Laura 044 481 1100
Kaijalainen Toni 040 801 9081
Kaikkonen Heli 040 574 9194
Kallela Marja 040 513 3118
Karjalainen Arto 044 577 7852
Kaseorg Jane 044 431 4560
Kekkonen Pia 0400 330 791
Kemppainen Raija 0400 845 814
Kemppi Mikko 040 709 2489
Keskinen Jarmo 0400 461 712
Kivinen Jenni 040 516 7501
Koivisto Markku 040 709 2451
Koivula Vesa 040 709 2450
Kokkonen Tuula 040 775 5480
Korhonen Tero 050 536 6322
Koski Katriina 040 148 8220
Koski-Laulaja Marjo 043 824 9089
Kukkula Leena 0400 914 172
Kulma Päivi 0400 330 793
Kunnaala Jenni 040 528 8610
Kärmeniemi Jenni 0400 461 713
Käyhkö Ulla 040 719 4320
Laapas Asko 040 721 9991
Laine Kalle 0400 898 663
Lampinen Esko 050 564 4889
Lapatto Juho 0400 348 579
Leinonen Roosa 040 749 0112
Leipälä Kaisa 040 147 6240
Lento-Kemppi Sanna 040 544 7768
Leppäranta Netta 040 537 3453
Levomäki Heikki 040 869 7877
Liljeström Jonna 043 824 8632
Lindqvist Reija 0400 459 127
Lipiäinen Jari 0400791771
Loitokari Minna 040 516 0524
Malin Suvi 0400 682 334
Meronen Päivi 040 516 3312
Miettinen Jukka 0400 355 551
Mikkelä Mari 040 760 5792
Myry Katri 050 518 4611
Mäenpää Antti 040 510 3185
Mäki Päivi 0400 599 574
Mäkilä Terhi 040 7092478
Mäkinen Petri 040 545 3063
Niemelä Timo 043 824 9612
Nieminen Tarja 040 721 1828
Nokkonen Satu 040 574 9337
Nuikka Asko 040 510 3187
Nurmi Satu 0400 995 585
Oikkonen Marja 0400 257 557
Ortamala Mikko 044 331 1809
Paitula Jukka 040 732 8205
Parkkonen Antero 0400 255 980
Pethman Kaisa 040 749 0113
Penttilä Outi 040 719 8959
Piekkari Osmo 040 709 2471
Pitkonen Maija 0400 461 707
Pohjalainen Pekka 040 742 4729
Pulkka Janne 050 553 9554
Puolamäki Laura 040 544 4899
Puranen Marko 040 709 2485
Puttonen Markku 040 709 2484
Pöllönen Taina 040 709 2480
Rahunen Mika 0400 184 858
Ranta Tomi 040 747 7446
Rantanen Tatu 040 595 1421
Rautio Salla 044 431 4358
Rekola Päivi 040 709 2493
Repo Tuula 040 588 0958
Ruotsalainen Eerika 040 701 7920
Ryynänen Juha-Pekka 044 481 1148
Salonen Anne 0400 461 705
Santapukki Arto 0400 461 714
Siitarinen Kari 040 135 0364
Simola Juha 0400 461 715
Solala Simo 050 595 1059
Stam Tage 041 730 2967
Suntiola Olli 040 769 7009
Suutarla Marja 040 721 0598
Söyrinki Riikka 040 744 7231
Tamminen Raija 044 430 9079
Tanskanen Janne 040 199 4626
Teppinen Auli 0400 461 716
Terhemaa Pekka 040 518 7130
Toivonen Ari 0400 461 701
Tolonen Anne 050 302 4670
Touru Harri 040 709 2474
Turunen Anna 040 595 7543
Tynkkynen Juha 0400 358 667
Uljas Sirkku 0400 461 704
Ulvinen Seppo 0400 437 156
Valkeinen Elina 040 709 2490
Vanninen Leena 0400 349 104
Veteli Hannele 040 709 2492
Virta Jussi 040 750 8303
Virtanen Pirjo 043 824 9402
Väyrynen Tuija 040 589 2947
Ylä-Viteli Tarja 040 746 1979
Äijänen Päivi 040 715 3882