Uutiset
Asiakastarinat
Blogit
Podcastit
Julkaisut
Kuten tämäkin vuosi, vuosi 2025 alkaa syysilmoitusten parissa
Osakeyhtiömuotoisilla maatiloilla täytyy tehdä varastoinventaario tilinpäätökseen. Myös itse tuotettujen säilörehujen ja viljan arvo on määritettävä varastoinventaariossa. Oikeimman arvion rehujen arvoksi saa tuotantokustannuslaskelman avulla.
Jäsenyys
Tutustu meihin
Strategiamme
Verkostomme
ProAgria työnantajana
Tutustu keskuksiimme
Meillä toimii kahdeksan alueellista ProAgria-keskusta sekä Keskusten Liitto.
Valtakunnallinen asiakaspalvelumme
044 420 9000 tai asiakaspalvelu@proagria.fi
Siirry verkkopalveluihin
Kekseliäs ja ketterä Ruokaprovinssi
Hanke kehittää Ruokaprovinssi-brändiä ja viestintää sekä heimouttaa Ruokaprovinssin toimijoita tiiviimmäksi yhteisöksi. Työ luo pohjaa muulle...
Kannattavuutta tuottajaorganisaatiosta KaTu
Materiaalit- Viljelijäillat syksy 2024 / esitysmateriaaliKannattavuutta tuottajaorganisaatiosta-hankkeen päätavoitteena on vahvistaa Etelä-Pohjanmaan maatalousyrittäjien verkostoitumista sekä lisätä...
Lähikalan saatavuuden kehittämishanke Etelä-Pohjanmaan järvialueilla
Lähikalan saatavuuden kehittämishankkeen tavoitteena on edistää eteläpohjalaisen lähikalan saatavuutta ja käyttöä. Näin kala-alan yrittäjien liiketoimintamahdollisuudet...
Luomu tavoitteisiin (LUOTA)
Luomu tavoitteisiin (LUOTA) – hankkeen tavoitteena on kehittää Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan alueiden luomutuotantoa niin, että luomutuotannossa saavutettaisiin alueellisesti...
Maitotila 2030
Maitotilan tärkein työkalu on lypsylehmä, jonka ympärille kaikki toiminta muodostuu. Terve, hyvinvoiva lehmä tuottaa parhaiten,...
Ruokaprovinssin Posse
Ruokaprovinssin Posse -hankkeessa kehitetään Etelä-Pohjanmaan ruoka-alan eli Ruokaprovinssin ekosysteemin yhteiskoordinaatiota entistä systemaattisemmaksi sekä haetaan sen...
AGDA – AgriDatalla tie tuottavuuteen
Tietoa ja dataa kertyy päivittäin maatiloilla. AGDA-hankkeessa syvennytään dataan, mitä tiloilla kertyy ja havainnollistetaan sitä...
Ruokaperinteet tutuksi
Toiminta-alueena on Leader Aisapari ry alue. Hyödynsaajina ovat alueen ruoka-alan pienyrittäjät ja asukkaat. Sähköisten kanavien...
ClimateSmartAdvisors - EU:n maatalousasiantuntijat ilmastoviisaan maatalouden vauhdittajina
ClimateSmartAdvisors keskittyy neuvonnan ratkaisevaan rooliin ilmastoviisaiden innovaatioiden ja -käytäntöjen kehittämisessä ja levittämisessä. Vahvistamalla ilmasto-osaamista...
Ruokaprovinssi 2030 – menestyksen avaimet pellolta pöytään
Ruokaprovinssi 2030 – menestyksen avaimet pellolta pöytään -hankkeessa kootaan Etelä-Pohjanmaan koko ruoka-alaa kehittävä strategia. Strategiatyön...
GEOfood ja Kraatterijärven GEOpark esiselvityshanke
GEOfood ja Kraatterijärven GEOpark esiselvityshanke GEOparkeilla on monenlaista kulttuuriin, matkailuun, koulutukseen, kestävään kehitykseen ja paikallisiin ruokakokemuksiin...
Climate Farm Demo - Euroopan laajuinen ilmastoviisaan maatalouden pilottitilaverkosto
Climate Farm Demo – projekti vahvistaa eurooppalaisten viljelijöiden valmiuksia toteuttaa, demonstroida ja ottaa käyttöön ilmastoviisaanviljelyn...
OmaRehu
OMA REHU-HANKE Oma rehu-hankkeessa kokoamme tietoa kotieläintiloille olemassa olevista tutkimuksista ja ennakkoluulottomista ratkaisuista rehuntuotantoon ja rehujen...
Maatilan varautuminen -hanke
Varautuja on selviytyjä!Tulevaisuus on edessäpäin, miten teemme siitä parhaan mahdollisen nyt?Maatalousyrittäjä joutuu tällä hetkellä arvioimaan...
Nefertiti – Networking European Farms to Enhance Cross Fertilisation and Innovation Uptake through Demonstration
Kansainvälisessä EU:n Horisontti 2020 -ohjelman rahoittamassa NEFERTITI-projektissa on perustettu Euroopan-laajuinen hyvin verkostoitunut yhteisö maatiloja ja...
Lampaanlihan tuotantoketjun kehittäminen -hanke
Hankkeella on yhteistyökumppaneita laajasti lampaanlihan tuotantoketjun eri palasista. Tavoitteisiin pääsemisen kannalta tämä on merkittävää.
CyberGrass
Tämä kansainvälinen projekti esittelee uuden miehittämättömiin ilma-aluksiin (UAV) ja satelliitteihin perustuvan nurmirehun laadun ja määrän...
IHME – FRAMME - hanke
Ihmiset ovat yrityksen tärkein voimavara ja tätä tärkeintä voimavaraa kannattaa aktiivisesti johtaa.
Suomalainen villa hyötykäyttöön, VILLA-hanke
VILLA-hanke tarjoaa koulutuksia, tapahtumia ja luo villalle laatustandardit. Toteutusaika 1.8.2021-31.12.2023.
Cities2030 – Kaupunkiseutujen kestävät ruokajärjestelmät
Kansainvälisen EU-hankkeen tavoitteena on kehittää kestäviä kaupunkiseutujen ruokajärjestelmiä. Suomessa hanketta toteutetaan Etelä-Pohjanmaalla. Seinäjoen kaupunkiseudulla työtä...
Lue syksyn asiakaslehti
Yhtiöittäminen, johtaminen ja asiakastiimit - sekä paljon muuta!
Luontoviisas maatilayritys -kirja
Opi tunnistamaan ja kehittämään luonnon monimuotoisuutta maatalousympäristössä.