Voiman merkit Etelä-Karjalassa
Alkuperämerkit työkaluna elintarvikealan ja ruokamatkailun kehittämisessä
Hankkeen tavoitteena on vahvistaa pk-yritysten kilpailukykyä erityisesti elintarvike- ja ruokamatkailualan yritysten osalta ja löytää ratkaisuja sekä uusia mahdollisuuksia tuotteiden ja palveluiden kehittämisessä. Tavoitteena on vahvistaa yritysten ja yrittäjien digitaalista osaamista ja että yritykset hyödyntävät paremmin digitalisaatiota mm. markkinoinnissa, yhteismarkkinoinnissa ja verkostojen luomisessa. Hankkeen toimenpiteiden avulla edistetään pk-yritysten kestävää kehitystä ja liiketaloudellisesti kannattavaa toimintaa. Tavoitteena on myös lisätä yrittäjien, kuluttajien ja matkailijoiden tietämystä ruokamatkailuun liittyvistä merkeistä sekä aktivoida yrityksiä hyödyntämään merkkejä oman liiketoiminnan ja tuotteiden kehittämisessä.
Hankkeen yhteyshenkilöt:
Tuula Repo p. 040 588 0958 tuula.repo@proagria.fi
Satu Nokkonen p. 040 574 9337 satu.nokkonen@maajakotitalousnaiset.fi
Hankkeen toteutusaika: 1.10.2022-31.08.2023
Hankkeen rahoittaja: Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR), REACT-EU rahoitus
Hankkeen tilaisuuksien materiaalit
European Region of Gastronomy ERG – Voiman Merkit -tilaisuudet Parikkalassa, Taipalsaarella ja Lappeenrannassa 27.-29.3.2023
Laatu- ja alkuperämerkit ruoka- ja elintarvikealan yrityksissä
European Region of Gastronomy - Voiman Merkit - Etelä-Karjalan ruokareitistöt
D.O. Saimaa -merkin hyödyntäminen ravintolatoiminnassa Johanna Taylor