Vastuullista proteiinia pöytään

Vastuullista proteiinia pöytään -hanke 

Vastuullista proteiinia pöytään -hankkeen ensisijainen tavoite on lisätä raaka-aineiden hyödyntämistä paikallisesti, kannattavasti sekä ihmisten, eläinten ja ympäristön hyvinvointia tukien. Hankkeessa kehitetään ja levitetään tietoa, kannustetaan toimijoita yhteistyöhön ja luodaan kysyntää paikallisesti tuotetulle proteiinille.

”Vastuullista proteiinia pöytään” -hankesuunnitelmassa esitetään vastuullisuuden eri näkökulmista nousevia proteiinin tuottamiseen, jalostamiseen ja hyödyntämiseen liittyviä kehittämistoimia Pohjois-Karjalassa ja Varsinais-Suomessa. Erityisesti hankkeessa paneudutaan vastuullisen proteiinin tuotannon pilottiketjuina kasviproteiini- ja lammasketjujen edistämiseen. Ruokavalion muutokset kasvisvoittoiseen suuntaan onkin listattu yhdeksi tärkeimmistä toimenpiteistä maatalouden ilmasto-ohjelmassa.

Hankkeessa tehdään yhteistyötä Viron Center of Food and Fermentation Technologies:n (TFTAK), NPO Estonian Fied Corp Innovantion Cluster:n (EPIK) ja Viron Soijaliiton tulevien EIP-hankkeiden kanssa.  Hyödynnetään Ruotsin kansallisen EIP-Agri-MegaLegumes-hankkeessa syntyviä tuloksia m. valkuaiskasvien tuotannon ja -tuotteiden jalostukseen liittyen.

Hankkeen toiminta-alue on Pohjois-Karjalan ja Varsinais-Suomen maakunnat. Kohderyhmänä ja hyödynsaajina ovat pohjoiskarjalaiset ja varsinaissuomalaiset kasviproteiinin tuotanto- ja jalostusketjun osapuolet ja toimijat sekä varsinaissuomalaiset lammastalouden ruokaketjuun liittyvät toimijat.  Hankkeen hyödynsaajia ovat välillisesti myös alueen ammattikeittiöt, matkailun ja kaupan alat, tutkimus, koulutus sekä lähiruoasta kiinnostuneet kuluttajat.

Hanketta toteutetaan ajalla 1.1.2018 – 31.12.2020.

Hanketta hallinnoi ProAgria Pohjois-Karjalan ry partnerina Turun yliopiston Brahea-keskus.

Hankkeen budjetti on 603 000 euroa ja sitä rahoittavat rahoitus Pohjois-Karjalan ja Varsinais-Suomen ELY-keskus sekä Maaseuturahasto.

 


Yhteydenottopyyntö

Jaa

Tapahtumat

  • Joensuu 26.03.2018

    Härkäpapua pöytään

    Kasviproteiinin tarve kasvaa, härkäpapu on tähän hyvä lähde. Ilmoittaudu viimeistään 23.3. mennessä

  • Joensuu 21.04.2018

    Mahdollisuuksien maaseutu

    Mitä maaseudulla tapahtuu, mitä on tarjolla.

  • Joensuu 21.04.2018

    Mahdollisuuksien maaseutu

    Mitä maaseudulla tapahtuu, mitä on tarjolla.

  • Kitee 17.07.2018

    Härkäpapua pellolla

    Valkuaista pellolta ja tietoa maasta. Tuomas Mattila tutkija-viljelijä mukana tilaisuudessa. Tervetuloa!

  • Kaatamo Liperi 02.08.2018

    Avoimet ovet

    Tilasiemen -ketjuun kuuluvalla tilalla avoimet ovet.

Hanketoimijat

  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.

Palvelut