Vastuullista proteiinia pöytään

Vastuullista proteiinia pöytään -hanke 

Vastuullista proteiinia pöytään -hankkeen ensisijainen tavoite on lisätä raaka-aineiden hyödyntämistä paikallisesti, kannattavasti sekä ihmisten, eläinten ja ympäristön hyvinvointia tukien. Hankkeessa kehitetään ja levitetään tietoa, kannustetaan toimijoita yhteistyöhön ja luodaan kysyntää paikallisesti tuotetulle proteiinille.

”Vastuullista proteiinia pöytään” -hankesuunnitelmassa esitetään vastuullisuuden eri näkökulmista nousevia proteiinin tuottamiseen, jalostamiseen ja hyödyntämiseen liittyviä kehittämistoimia Pohjois-Karjalassa ja Varsinais-Suomessa. Erityisesti hankkeessa paneudutaan vastuullisen proteiinin tuotannon pilottiketjuina kasviproteiini- ja lammasketjujen edistämiseen. Ruokavalion muutokset kasvisvoittoiseen suuntaan onkin listattu yhdeksi tärkeimmistä toimenpiteistä maatalouden ilmasto-ohjelmassa.

Hankkeessa tehdään yhteistyötä Viron Center of Food and Fermentation Technologies:n (TFTAK), NPO Estonian Fied Corp Innovantion Cluster:n (EPIK) ja Viron Soijaliiton tulevien EIP-hankkeiden kanssa.  Hyödynnetään Ruotsin kansallisen EIP-Agri-MegaLegumes-hankkeessa syntyviä tuloksia m. valkuaiskasvien tuotannon ja -tuotteiden jalostukseen liittyen.

Hankkeen toiminta-alue on Pohjois-Karjalan ja Varsinais-Suomen maakunnat. Kohderyhmänä ja hyödynsaajina ovat pohjoiskarjalaiset ja varsinaissuomalaiset kasviproteiinin tuotanto- ja jalostusketjun osapuolet ja toimijat sekä varsinaissuomalaiset lammastalouden ruokaketjuun liittyvät toimijat.  Hankkeen hyödynsaajia ovat välillisesti myös alueen ammattikeittiöt, matkailun ja kaupan alat, tutkimus, koulutus sekä lähiruoasta kiinnostuneet kuluttajat.

Hanketta toteutetaan ajalla 1.1.2018 – 31.12.2020.

Hanketta hallinnoi ProAgria Pohjois-Karjalan ry partnerina Turun yliopiston Brahea-keskus.

Hankkeen budjetti on 603 000 euroa ja sitä rahoittavat rahoitus Pohjois-Karjalan ja Varsinais-Suomen ELY-keskus sekä Maaseuturahasto.

 


Yhteydenottopyyntö

Jaa

Tapahtumat

 • Joensuu 18.01.2019

  Luomuvalkuaista ja -viljaa markkinoille

  Luomu- ja viljatuotteiden markkina tilanne ja ajankohtaista asiaa. Ilmoittaudu 14.1.2019 mennessä

 • Kesälahti 27.03.2019

  Valkuaiskasviryhmä PERUTTU

  Kokemuspienryhmässä syvennytään valkuaiskasvien viljelytekniikkaan ja markkinatilanteeseen.

 • Etelä-Savo 03.07.2019

  Opintomatka Etelä-Savoon

  Vastuullista proteiinia pöytään -hanke järjestää tutustumisopintomatkan. Ilmoittautuminen 28.6. mennessä

Hanketoimijat

 • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa
  Maksa verkossa, suorita sähköisesti ja hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi
 • Tilaa palvelu
  Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.

Palvelut