Ruokeva – ruokaa kestävästi ja vastuullisesti
Ruokeva – ruokaa kestävästi ja vastuullisesti -hanke edistää lähi-, luomu- ja luonnonkeruutuotteiden ketjua pellolta pöytään.
Ruokeva – ruokaa kestävästi ja vastuullisesti -hanke edistää lähi-, luomu- ja luonnonkeruutuotteiden ketjua pellolta pöytään. Hanke lisää alueen yhteistyötä, että tuottajat, jalostajat ja ammattikeittiöt ymmärtävät toistensa toimintaa paremmin. Edistämme yhteistyötä ruokaketjun eri osa-alueiden kesken.
Hankkeen tavoitteena on
- lisätä ja viestiä elintarviketuottajien tietoa vastuullisesta ja kestävästä tuotannosta
- aktivoida kuntia, tuottajia, jalostajia ja ruokapalveluita sitoutumaan yhteisen tavoitteen edistämiseksi
- laatia ammattikeittiöille lähi- ja luomutuotteita suosiva pilottimalli yhteistyössä hankealueen tuottajien, elintarvikeyrittäjien ja keittiöiden kanssa
- tiedonhankinta ja -välitys alueen elintarviketoimijoille.
Järjestämme teemapäiviä ja kuntakiertueen sekä suunnittelemme pilottimallin alueen raaka-aineiden lisäämiseksi ruokalistoilla.
Hankeaika: 1.5.2019–31.8.2021
Hankealue: Pohjois-Pohjanmaa
Hallinnoija: ProAgria Oulu, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset
Rahoittaja: Euroopan maaseuturahasto, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus