Ruokaklusterin toiminnallistaminen RUOTO
Etelä-Savon ruokaklusteri rekisteröityi Euroopan klusteriyhteistyön alustalle (European Cluster Collaboration Platform, ECCP) kesäkuussa 2022. Ruokaklusterin toiminnallistaminen -hankkeessa lähdetään kasvattamaan 17 yrityksen verkostoa laajemmin koko Etelä-Savon maakunnan ruokayrityksiä kokoavaksi yhteistyöelimeksi. Klusteri muodostaa ruokaketjun yhteisen tahtotilan ja edistää eteläsavolaista ruoka-alaa yhä näkyvämmäksi ja merkityksellisemmäksi toimijaksi niin kansallisesti kuin kansainvälisesti pitämällä keskiössä yritykset ja niiden toimintaedellytyksien tukeminen ja parantaminen.
RUOTO-hankkeen päätavoitteena on ruokaklusterin palveluiden ja toiminnan kehittäminen ja vakiinnuttaminen. Muina tavoitteina ovat ruokaketjun toimijoiden yhteistyön, verkostoitumisen, vuoropuhelun sekä osaamisen ja näkyvyyden lisääminen. Yleisenä tavoitteena on vahvistaa Etelä-Savon ruoka-alan kilpailukykyä ja kasvua.
Toimenpiteet
- Ruokaklusteritoiminnan ja palveluiden kehittäminen pilottiyritysten kanssa
- Ideasta innovaatioksi toimintatavan kehittäminen
- Jäsenmäärän lisääminen
- Luoda mahdollisuuksia osaamisen, tiedon ja taidon jakamiselle
- Klusterin kotisivujen ja esittelyvideon tuottaminen
- Yhteinen ruokapöytä -keskustelufoorumin pilotointi ruokaketjun toimijoille
Hankkeen tapahtumat julkaistaan ProAgrian Tapahtumat-sivuilla. Siirry tapahtumiin tästä ja valitse alueeksi Etelä-Savo.
Hankkeen kesto
1.11.2022 - 31.12.2024
Hankkeen toteuttajat
ProAgria Etelä-Savo, Etelä-Savon Koulututus Oy Esedu ja Luonnonvarakeskus.
Rahoitus
Hanketta rahoittavat Euroopan maaseuturahasto ja Etelä-Savon ELY-keskus.