Pasuria pöytään

ProAgria Länsi-Suomi

Pasuria pöytään – hanke selvittää pasurin tietä sivusaaliista ruoaksi.

Pasuria paakuva

Hankkeessa kerätään testaukseen innokkaita henkilöitä ja yhteisöjä. Ilmoittaudu mukaan kokeilemaan pasuria. Ota yhteyttä ruoka-asiantuntijoihin Anna Kari tai Janita Kylänpää

Pasuria pöytään – hanke selvittää pasurin tietä sivusaaliista ruoaksi. Tavoitteena on tukea paikallista elinkeinokalataloutta ja kokeilla pasuria lähiruokapainotuksella sekä vastuullisesti tuotettuna kotikeittiöön ja ammattikeittiöihin. Hankkeessa kokeillaan pasurin massausta, selvitetään ravintoarvo, elintarvikkeellinen laatu laboratoriotestein sekä arvioidaan kalakannan kestävyys.

Tiesitkö, että uusien pohjoismaisten ravitsemussuositusten valossa kalan syöntiä tulisi lisätä ja monipuolistaa entisestään. Suosituksissa viikoittainen 300–450 gramman kalamäärä tuntuu suurelle ja samalla tulisi syödä mahdollisimman kestävästi. Tässä kaipaamme myös uusia kalatuotteita ja makuja. Pasurin soveltuvuus ravinnoksi on siis suositeltua ja uusia ideoita antavaa.

Selvityshanke – toimenpiteet hankkeessa

TP 1 Mitä on pasuri?  

TP 2 Miten hyödyntää pasuria?  

TP 3 Pasuri koe/ tuotevalmistus.

TP 4 Raportoidaan pasurin reitti  

Rahoitus Lännen Kalaleaderin kautta. Kalaleader edistää kalatalouden olosuhteita, menetelmiä ja tekniikoita rahoittamalla yleishyödyllisiä kehittämis- ja investointihankkeita.