Hankkeet
Vastuullinen ruokaketju
Tuohta tarinoista
Hankkeen tavoitteena on Saimaan alueen ruokakulttuuritarinoiden esille nostaminen, yritysten osaamisen lisääminen tarinallisten ruokamatkailutuotteiden tuotteistamiseen ja...
01.05.2024 - 31.03.2026
Lähituotteilla makua lautaselle - hanke
Lähituotteilla makua lautaselle on Savonian, ProAgria Itä-Suomi ry:n / Itä-Suomen maa- ja kotitalousnaisten, Savon ammattiopiston...
01.02.2024 - 28.02.2026
Yrityskokonaisuus
KaMu Uusimaa– Kasvua ja Menestystä Uusiutumalla
KaMu Uusimaa - Kasvua ja menestystä uusiutumalla -hankkeen tavoitteena on edistää Uudenmaan maakunnan maaseutualueiden älykästä...
01.04.2024 - 31.01.2026
Vastuullinen ruokaketju
Saimaa lautasella
Saimaa lautasella -hankkeessa kehitetään Savonlinnan alueen ruokajärjestelmää, parannetaan paikallisten raaka-aineiden saatavuutta, lisätään lähiruokatuotteiden tunnettuutta ja...
01.12.2023 - 31.12.2025
Yrityskokonaisuus· Ympäristöviisas maaseutu· Osaava ja oppiva organisaatio· Vastuullinen ruokaketju
Vastuullisen lammasyrityksen ABC
Maatalousyrittämisessä ajantasaisen tiedon tarve on jatkuvaa. Lammas ABC -hankkeessa rakennetaan uusi sähköinen materiaalipankki, johon kootaan...
01.01.2024 - 31.12.2025
Eloa ja iloa kylille
Hankkeen avulla toteutetaan kylillä erilaisia yhteisen tekemisen paikkoja, esim. maisemanhoito- ja perinnetalkoita, maisemakävelyitä, kunnostetaan luonto-...
01.03.2024 - 31.12.2025
Yrityskokonaisuus
KaMu Päijät-Häme – Kasvua ja Menestystä Uusiutumalla
KaMu Päijät-Häme – Kasvua ja Menestystä Uusiutumalla -hankkeen tavoitteena on edistää Päijät-Hämeen maaseutualueiden elinkeinotoiminnan kasvua...
01.11.2023 - 31.12.2025
Kestävä ravinteiden hallinta säilörehun tuotannossa - Sustainable Silage
Maatalouden ravinteiden valunta on yksi keskeinen ravinnelähde Itämerelle. Karjan- ja rehuntuotanto ovat tehostuneet, mutta rehuntuotannosta...
01.01.2023 - 31.12.2025
Vastuullinen ruokaketju
ClimateFood – Climate-Smart Food via Cross-Border Cooperation – With Businesses, for the Businesses
ClimateFood-hanke pyrkii lisäämään ilmastoviisasta yritystoimintaa koko elintarvikkeiden tuotantoketjussa Pohjois-Suomen ja -Ruotsin alueella.
01.01.2023 - 31.12.2025
Kestävää kasvua maaseudulle
Hankkeen kohderyhmänä ovat Pirkanmaan ja Keski-Suomen maaseutualueiden luonto- ja elämysmatkailuyrittäjät sekä luontoa toiminnassaan hyödyntävät hyvinvointialan...
01.01.2024 - 31.12.2025
Yrityskokonaisuus
KaMu Kanta-Häme – Kasvua ja Menestystä Uusiutumalla
KaMu Kanta-Häme – Kasvua ja Menestystä Uusiutumalla -hankkeen tavoitteena on edistää Kanta-Hämeen maaseutualueiden elinkeinotoiminnan kasvua...
01.11.2023 - 31.12.2025
Lähikalan saatavuuden kehittämishanke Etelä-Pohjanmaan järvialueilla
Lähikalan saatavuuden kehittämishankkeen tavoitteena on edistää eteläpohjalaisen lähikalan saatavuutta ja käyttöä. Näin kala-alan yrittäjien liiketoimintamahdollisuudet...
01.01.2024 - 31.12.2025
Ympäristöviisas maaseutu
Innovatiivisia keinoja syysöljykasvien kasvintuhoojien hallintaan luomutiloilla (InnoKas)
Hankkeessa tutkitaan luomuviljelyyn sopivia biologisia ja viljelyteknisiä keinoja, jotka parantavat syysrypsin omaa sietokykyä merkittävimpiä kasvintuhoojahyönteisiä...
01.02.2024 - 31.12.2025
Pohjois-Karjalan Metsäbiotalouden ja Uniikin ruoan kansainvälisen kasvun ekosysteemi-BIOSYS Japani -hanke
ProAgria/MKN ItäSuomi toteuttaa Pohjois-Karjalan uniikit ruokatuotteet ja elinkeinojen kansainvälisyyspotentiaalin kasvattaminen BioSYS Japani -työpakettia, joka on...
01.11.2023 - 30.11.2025
Vastuullinen ruokaketju
LIKKA - Lisää kotimaista kalaa nuorten ja perheiden lautasille Päijät-Hämeessä
Monipuolisen oppimiskokonaisuuden tarjoaminen kotitalouden perusopetuksen tueksi.
28.06.2023 - 31.10.2025
Vastuullinen ruokaketju
Agri-Food Network
Agri-Food Network -hanke on Savonia-ammattikorkeakoulun hallinnoima ryhmähanke, jonka osatoteuttajina toimivat ProAgria Itä-Suomi/MKN Itä-Suomi, Luonnonvarakeskus ja...
01.04.2023 - 30.09.2025