Liikennebiokaasua energiatiloilta

3-vuotisen hankkeen tavoitteena on luoda edellytykset energiatilalle, joka tuottaa ja käyttää monipuolisesti uusiutuvaa energiaa, erityisesti liikennebiokaasua, ja maatilojen/kuntien yhteiselle biokaasulaitokselle, joka tuottaa keskitetysti liikennebiokaasua. Lisäksi luodaan uutta pysyvää osaamista maatiloille, kuntiin, seudullisiin kehittämisyhtiöihin ja ProAgria Pohjois-Karjalaan, jotta energiamaatilamalli voisi yleistyä Pohjois-Karjalassa ja maatilat voisivat tulla osaksi kehitteillä olevaa Pohjois-Karjalan liikennebiokaasuverkostoa.

Hanke kohdistuu maatalousyrittäjiin ja kuntiin, jotka ovat kiinnostuneita uusiutuvan energian tuottamisesta maatiloilla, uusien teknologisten ratkaisujen tuottajiin ja maatiloilla tuotetun uusiutuvan energian käyttäjiin. Hanke on osa laajempaa biokaasun liikennekäyttöä edistävää hankekokonaisuutta Pohjois-Karjalassa.

Toimenpiteitä

 • Valmistellaan biokaasun liikennekäytön demonstraatioinvestointeja
 • Laaditaan energiamaatalouden kehittämissuunnitelmia
 • Luodaan liiketoiminnan alustavia suunnitelmia tuleville maaseudun energiayrityksille hankkeessa       luodulla menetelmällä
 • Esitellään biokaasutraktoria ja biokaasuautoa
 • Tuotetaan tietoa käyttöön otettavissa olevista teknologioista
 • Tehdään opintomatkoja kotimaisiin ja ulkomaisiin liikennebiokaasukohteisiin
 • Hankitaan biokaasun tankkausasiakkaita tuleville biokaasun tuottajille
 • Tuotetaan suomenkielinen opas liikennebiokaasun tuotannosta maaseudulla

Mukaan hankkeeseen?

Oletko kiinnostunut liikennebiokaasun tuottamisesta ja/tai käyttämisestä maatilallasi? Tai olisitko kiinnostunut tuottamaan raaka-ainetta useamman toimijan yhteiselle biokaasulaitokselle? Kiinnostaako sinua biokaasuautot ja biokaasutraktorit?

Maatilat voivat osallistua hankkeeseen palauttamalla oheisen ilmoittautumislomakkeen.
Osallistumismaksu on maatilaa kohden 100 e + alv/vuosi (3 vuotta). Hankkeeseen liittymällä voit ottaa osaa hankkeen toimintaan ja osallistua yhteisiin opintomatkoihin (matkoissa n. 50 % omavastuu).

Lataa ilmoittautumislomake alareunan linkistä (word). Tallenna se omalle koneellesi, täytä ja lähetä sähköpostin liitteenä hankevastaavalle lomakkeessa olevaan sähköpostiosoitteeseen. Sinulle lähetetään sen jälkeen lasku osallistumismaksusta sekä tietoa hankkeen ajankohtaisista asioista.

Ajankohtaista

Hankkeen ajankohtaiset uutiset ja tiedotteet löydät tästä linkistä, josta siirryt Liikennebiokaasu.fi –sivustolle. Siellä on lisäksi runsaasti tietoa biokaasusta liikennepolttoaineena.


Yhteydenottopyyntö

Jaa

Hanketoimijat

 • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
  Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
 • Tilaa palvelu
  Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.

Palvelut