Lähikalaa ammattikeittiöihin
Hanke aktivoi lähialueilta kalastetun, vajaasti hyödynnetyn luonnonkalan ja viljellyn kirjolohen käyttöä ammattikeittiöissä.

- lisätä kalastajien tietoa ja osaamista vajaasti hyödynnettyjen kalalajien kalastuksesta, alkukäsittelystä ja elintarvikehygieniasta koulutusten ja opintomatkojen avulla
- kehittää kalatuotteiden arvoketjua selvittämällä ammattikeittiöiden vaatimuksia kalajalosteille ja kehittää kalatuotteita yhteistyössä kalastajien, kalanjalostajien ja pilottikeittiöiden kanssa työpajoissa
- koota yhteen olemassa olevia ammattikeittiöille suunnattuja kalareseptejä
- testata lähikalasta jalostettuja, ammattikeittiöille suunnattuja tuotteita yhteistyössä pilottikeittiöiden kanssa ja kerätä palautetta loppukäyttäjiltä ja sidosryhmiltä tulevaisuuden kehittämistyötä varten
- lisätä koko ketjun toimijoiden yhteistyötä
Hankkeen tulokset jaetaan kaikkien kalatalous- ja elintarvikealan yritysten hyödynnettäviksi. Hankkeen tulosten odotetaan avaavan uusia liiketoimintamahdollisuuksia ammattikalastajille, kalatalousyrityksille ja elintarvikejalostajille sekä tuovan uusia raaka-aineita ja tuotteita ammattikeittiöiden ruokalistoille. Hankkeen aikana kehitetään keinoja, joilla yhteistyö ja uusien tuotteiden kehittäminen kalaketjun eri toimijoiden kesken jatkuisi hankkeen päättymisen jälkeenkin.