Kymenlaakson elintarvikesektorin kestävä kehitysloikka
Elintarvikealalle liiketoimintamahdollisuuksia
Kymenlaakson elintarvikesektorin kestävä kehitysloikka (KEKE) on kehittämis- ja investointihanke, jolla toteutetaan elintarvikesektorin kasvuloikka ja kehitystyössä tarvittavat laboratorioinvestoinnit. Päätavoitteena on vahvistaa Kymenlaakson elinvoimaa ja monipuolistaa elinkeinorakennetta luomalla elintarvikealalle liiketoimintamahdollisuuksia ja työpaikkoja.
Samalla halutaan
- lisätä alan tki-yhteistyötä ja osaamista,
- edistää kestävää ruuantuotantoa ja hyödyntää monipuolisemmin luonnosta saatavia raaka-aineita,
- tukea yritysten uudistumista, muutoskyvykkyyttä ja kasvuhakuista arvonkehittämistä,
- nostaa tuotteiden jalostusarvoa sekä
- edistää alueen elintarvikeyritysten kansainvälistymispotentiaalia.
Hanke toteutetaan ryhmähankkeena, jossa päähakijana on Kouvola Innovation Oy (Kinno) ja osatoteuttajina Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Xamk, Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto LUT, Kouvolan Ammattiopisto Eduko sekä ProAgria Etelä-Suomi ry.
Erityistä merkittävyyttä hankkeelle tuovat elintarvikesektorin uudet koulutukset sekä Xamkin, Edukon ja LUTin rinnakkaisessa investointihankkeessa toteuttamat laboratorioinvestoinnit. Metsäkeskus on hankkeessa mukana yhteistyökumppanina.
ProAgria Etelä-Suomi ry järjestää hankkeessa keskusteluryhmiä ja työpajoja eri kohderyhmille ympäristökestävyyden edistämiseksi, tarjoten samalla kontaktointia ja vertaistukea toimijoille. Lisäksi se suorittaa tilanneselvityksiä ja tutkimuksia ympäristöystävällisistä ratkaisuista ruokasektorilla sekä tarjoaa asiantuntijapalveluita ympäristöasioiden huomioimiseksi ja kestävyyden arvioimiseksi. Organisaatio myös jalkauttaa ja pilotoi kestäviä käytäntöjä eri toimijoiden keskuudessa sekä järjestää benchmarking-matkoja, joissa tutustutaan muihin hyviin käytäntöihin ja oppimiskokemuksiin.
Toiminta-alue: Kymenlaakso
Toteutusaika: 1.10.2023 - 30.6.2026
Rahoitus: Kymenlaakson liitto, Oikeudenmukaisen siirtymän rahasto (JTF), Osarahoittajana myös Urmas Pekkalan säätiö.
Tiedustelut: Jenni Kunnaala
Hankkeen tulevat tapahtumat
10.9.2024 klo 14-17 Käyrät kurkut – Kymenlaakson pelto- ja ruokahävikistä uusia tuotteita
Paikka: Kohoa Synergiakeskus, Kohoa Co-working tapahtumatila
Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan tämän linkin kautta.
14.-15.9.2024 klo 10-16 Olemme mukana Elimäen Lähiruokamessuilla. Tervetuloa poikkeamaan osastolla!
Lue lisää täältä.
Kysely Kymenlaakson elintarvikesektorin toimijoille
Osana KEKE- Kymenlaakson elintarvikesektorin kestävä kehitysloikka-hanketta toteutamme kyselyn Kymenlaakson elintarvikesektorin toimijoille. Kyselyyn vastaaminen vie noin 15 minuuttia. Kysely on avoinna ajalla 26.6 - 25.8.2024.
Kyselyyn pääset tästä linkistä.
Lähde näytteilleasettajaksi Grüne Woche -messuille
Euroopan suurin elintarvike- ja ruokamatkailualan kuluttajatapahtuma Internationale Grüne Woche (IGW) pidetään Berliinissä 17.- 27.1.2025. Näytteilleasettajana pääset esittelemään tuotteesi Suomen maabrändiä ja pohjoista eksotiikkaa ilmentävällä messuosastolla, luomaan uusia kontakteja ja kumppanuuksia, tunnustelemaan markkinaa sekä löytämään uusia liiketoimintamahdollisuuksia.
Mukana:
• Yli 60 maata
• Yli 300 000 messuvierasta
• Noin 1 400 näytteilleasettajaa
Messuosastot:
Yrityspaikka S, 3 000 eur + alv
• Yksi esittelypöytä, max 80 cm
• Hyllyt ja varastotila
Yrityspaikka M, 6 000 eur + alv
• Esittelypöydät ja mahdollisuus lisäpöytiin ja tuoleihin
• Hyllyt ja varastotila
Yrityspaikka L, 12 000 eur + alv
• Yrityksen ilmeen mukaan räätälöity messuosasto
• Runsaasti esittelytilaa ja lisävarusteita
Näytteilleasettajat vastaavat itse omista logistiikkakustannuksistaan ja matkustus- ja majoituskustannuksista.
Oheisohjelmaa näytteilleasettajille Näytteilleasettajille on suunniteltu messuille oheisohjelmaa.
Ohjelmassa on muun muassa:
• Verkostoitumisilta saksalaisten yhteistyökumppaneiden kanssa
• Tietoiskut Saksan elintarvikemarkkinoista
• Vierailijaryhmiä osastolla
• Mediatapaamisia
• Esitykset Hessenin näytöslavalla
Katso myös:
Linkki tapahtuman verkkosivuille
Alustava ehdotus messuosastosta
Lisätietoa ja ilmoittautuminen
MESSUINFO TEAMSISSA MAANANTAINA 26.8.
Tervetuloa kuulemaan lisää messuista ja eri tavoista osallistua niille maanantaina 26.8.2024 klo 15.00 Teamsiin.
Tilaisuudessa tapahtumasta ovat kertomassa Jan Bergman Messe Berliniltä, Messe Berlinin Suomen edustaja Mikko Nummi, moninkertainen Grüne Woche -messukoordinaattori Maarit Kaasinen sekä vuoden messukoordinaattorin Kouvola Innovationin edustajat Päivi Karhunen ja Noora Juvonen.