Elintarvikeviennin aloitus Japaniin
Pilottihankkeella valmistellaan pohjoiskarjalaisten elintarvikkeiden, erityisesti premium- ja erikoistuotteiden, viennin aloittamista Japaniin. Viennistä kiinnostuneet elintarviketoimijat saavat tietoja Japanin elintarvikemarkkinoiden vientiprosesseista, potentiaalisista maahantuojista, jakelukanavista ja tuotteiden sijoittumisen mahdollisuuksista premium-, lahja- tai muuhun erikoiskategoriaan sekä niihin liittyvistä pakkausvaatimuksista. Lisäksi hankkeessa kartoitetaan parhaat messut tai tapahtumat viennin aloittamiseksi sekä vieraillaan Foodex-messuilla Japaniin suuntautuvan verkostoitumismatkan yhteydessä.
Tämä hanke toimii pilottina laajemmalle elintarvikevientikokonaisuudelle, jossa tavoitellaan pohjoiskarjalaisille elintarvikkeille uusia liiketoimintamahdollisuuksia Japanissa.
Rahoitus: Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen (AKKE) määräraha
Rahoittaja: Pohjois-Karjalan maakuntaliitto
Hankkeen toimenpiteenä tuotettiin pohjoiskarjalaista elintarviketoimialaa- ja yrityksiä esittelevä esite englanniksi ja japaniksi.
Hello Japan! brochure in english
This brochure introduces North Karelian food and beverage industry and companies.
こんにちは日本 パンフレット
このパンフレットは、北カレリアの食品および飲料産業と企業を紹介しています
Verkostoitumismatkan 1-8.3.2023 matkaraportti
Hankkeen toimenpiteenä toteutettiin noin viikon mittainen verkostoitumismatka Tokioon. Matkalla tavattiin suomalaisista elintarvikkeista kiinnostuneita maahantuojia ja ostajia, käytiin tutustumassa erikoistuotekauppojen valikoimiin. Opittiin pakkauksista, hinnoittelusta ja tuotteen sijoittumisesta. Reissun päätteeksi käytiin myös katsastamassa FOODEX 2023-messutarjontaan.
Kuvamatkapäiväkirjaa voit katsoa täältä:
Vientiselvitys Ari Virtanen, RedWheel
Hankkeen toimenpiteenä tuotettiin selvitys elintarvikevientiin liittyvistä esteistä. Selvityksen tuotti Ari Virtanen, RedWheel.
Elintarvikevienti – maailman markkinoilta uutta puhkua itäsuomalaisille elintarviketoimijoille?
Webinaarissa kuultiin mielenkiintoisia alustuksia eri maiden markkinamahdollisuuksista mm. siitä miten Hongkongissa kuluttajat etsivät tuotteita, joissa yhdistyy puhtaus, terveellisyys, ympäristöystävällisyys sekä innovatiivisuus (Joana Westerlund Great Gourmets), kun taas Espanjassa suomalaisille herkkutuotteille olisi kysyntää, kun osattaisiin panostaa markkinointiin (Irina Viitala, Wannado). Lisäksi myös kuultiin miksi suomalaisuus on iso tekijä Japanissa (Antti Kunnas FCCJ) ja mitkä asiat kiinnostavat kuluttajia Etelä-Koreassa ja Japanissa (Ari Virtanen, RedWheel), miksi Ranska on haastava viennin kohdemaa (Tuula Repo, ProAgria Etelä-Suomi) ja minkä takia Saksa on pitkään ollut Suomen tärkein kauppakumppani (Päivi Karhunen, Kitee / Top Accdess Consulting).
Webinaarissa myös saatiin tietoa erilaisista viennin aloitukseen liittyvistä rahoituksista ja työkaluista; mm. Yrityksen kehittämisavustuksesta (Päivi Vaarala, P-K Ely-keskus), Business Finlandin tuet (Jani Lehikoinen, Business Finland) ja yritysryhmähankkeet liiketoiminnan kehittämisessä (Heli Sulola, MKN Itä-Suomi).
Webinaari järjestettiin Elintarvikeviennin aloitus Japaniin pilotti - ja ProYritys Itä-Suomi -hankkeiden yhteistoimena.
Käy tutustumassa esitysmateriaaleihin alla olevista linkeistä, mukana myös esiintyjien yhteystiedot
Webinaarin esitysmateriaalit
Pohjoiskarjalaiselle elintarvikealalle löydettiin uusia liiketoimintamahdollisuuksia Japanista
Aitoja Makuja -lehdessä julkaistiin artikkeli hankkeesta. Lue lisää täältä: https://aitojamakujalehti.fi/p...