Ruokintapöydällä
Ruokintapöydällä
Kohti hiilineutraalia maitoketjua
Ilmastotehokkuuden kehittämisen ohella on myös maitotilojen kannattavuuden parantaminen.
Ruokintapöydällä
Vinkkejä onnistuneeseen laidunnukseen
Oikeaoppinen laidunnus on eduksi eläimelle ja ympäristölle.
Ruokintapöydällä
Älä anna helteen viedä maitolitroja
Miksi tuotos ja pitoisuudet laskevat ja solut nousevat kesällä? Miksi heinäkuussa siemennetyt eläimet tiinehtyvät heikosti?...
Ruokintapöydällä
Hyvä, paha lypsyrobotin näytteenotto?
Vinkkejä miten teet näytteenotosta sujuvaa.
Ruokintapöydällä
Huipputyötä ruokaketjussa
Meidän kaikkien ruokaketjussa työskentelevien velvollisuus on kertoa kuluttajille oikeaa tietoa ruoantuotannosta.
Ruokintapöydällä
Näe hyvä lähellä - uskalla katsoa myös kauas
Tunnistammeko lähellä tuotetun, kotoisen rehun arvon; hyvillä eväillä lehmä tuottaa ja voi hyvin.
Ruokintapöydällä
Mitä maidon pitoisuudet kertovat lehmän ruokinnasta?
Korkeammilla rasva- ja valkuaispitoisuuksilla saa maidolle paremman hinnan, eikä ylärajaa ole määritelty.
Ruokintapöydällä
Voiko rehu olla älykästä?
Suomussalmella Korpelan Maidon tilalla järjestettiin käytännön havaintopäivä.
Ruokintapöydällä
KIS eli Keep It Simple ja muita Tanskan matkan oppeja
"Tee oikeita asioita oikein ja estä ongelmat poistamalla niiden aiheuttajat" päti myös ruokintaan vierailemillani maitotiloilla...
Ruokintapöydällä
Hyvää laiduntamalla
Lehmien laiduntaminen tuo hyvää sekä maitoalan imagolle että lehmille ja yrittäjälle itselleen. Suunnittele ja toteuta!...
Ruokintapöydällä
Tyrmäävä tärkkelys
Tärkkelys on erinomaista energiaa lypsylehmälle. Mutta liika on aina liikaa. Paljonko on sopivasti?
Ruokintapöydällä
Havaintoja toisiaan imevistä eläimistä
Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijat pohtivat blogissaan toisiaan imevien eläinten käyttäytymistä maatiloilla.