Paahdettu häränfilee juhannukseksi
Hyvää ja maistuvaa luomuista juhannusta!
Hyvää ja maistuvaa luomuista Juhannusta!!
Luomuliha on mehukasta, mutta kannattaa muistaa, että se kypsyy nopeasti, koska sen vesipitoisuus on vähäinen.
Paahdettu häränfilee
800 g härän sisäfileetä
suolaa
mustapippuria
rosmariinia
timjamia
valkosipulia
Mausta sisäfilee suolalla ja pippurilla. Seido se paistinnarulla tiukaksi paketiksi, pujota narujen alle muutama timjaminoksa ja rosmariini. Paista nopeasti öljyssä kuumalla pannulla kauttaaltaan.
Kypsennä filee 125-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpö on 55 astetta. Anna lihan vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Voit kypsentää lihan myös uunijuuresten kanssa.
Tarjoile filee punaviinikastikkeen ja uunijuuresten kanssa
Uunijuurekset
3 kiinteää perunaa
4 porkkanaa
4 pientä palsternakkaa
4 rkl öljyä
3 rkl hunajaa
suolaa
pippuria
Pese juurekset huolellisesti, kuori palsternakat ja porkkanat. Lohko perunat suurehkoiksi lohkoiksi. Pilko porkkanoita ja palsternakkoja tarvittaessa, jotta saat niistä samankokoisia kuin perunoista. Sekoita öljy ja hunaja, pyöräytä juurekset seoksessa. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä juurekset uunipannulle ja paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Laske uunin lämpö 125 asteeseen ja aseta häränfilee kypsymään uunipannulle. Kypsennä, kunnes liha on valmis. Tarjoile.