Ruokintapöydällä
Blogissa pääset tutustumaan asiantuntijoiden ajatuksiin kotieläintuotannon kehittämisestä.
Ruokintapöydällä
Poikivat lehmät tarvitsevat hiljaisuutta
Lehmän elämän stressaavinta aikaa on jakso, joka ulottuu poikimisen molemmin puolin. Stressin vuoksi lehmä on...
Elina Raudaskoski
2 min lukuaikaRuokintapöydällä
Hedelmällisyys on kokonaisuuden hallintaa
Tiesitkö, että nykykustannuksilla yksi päivä lisää poikimaväliin tarkoittaa 6 euron kustannusta lehmää kohti päivässä? Tai...
Sini Konttas
4 min lukuaikaRuokintapöydällä
Letkeää laidunnusta lehmille sekä tuottajille
Nyt ennen suurimpia kevätkiireitä on oiva hetki kääntää katseet tulevaan laidunkauteen. Istahda hetkeksi alas ja...
Moona Mattila
2 min lukuaikaRuokintapöydällä
Varmista sujuva poikimakausi emolehmätilalla
ProAgria Etelä-Pohjanmaan Emolehmätuotannon Erityisasiantuntija Urpu Tanner-Koopmans kertoo vinkit onnistuneeseen poikimakauteen.
Urpu Tanner-Koopmans
2 min lukuaikaRuokintapöydällä
Uutta näkökulmaa tautisuojaukseen
Olemme viime aikoina perehtyneet Biocheck Ugent -työkaluun, joka on Gentin yliopistossa kehitetty tautisuojauskartoitus nauta-, sika-...
Sanna Lehtimäki, Eliisa Laitila
2 min lukuaikaRuokintapöydällä
Tuotantoeläinten hyödyntämisessä on vastuullista huolehtia sosiaalisesta lisenssistä
Kuluttajia huolettavat tuotantoeläinten ulkoilu ja laiduntaminen, lehmien ja vasikoiden erottaminen toisistaan heti syntymän jälkeen, vasikoiden...
Tiina Karlström
3 min lukuaikaRuokintapöydällä
Hyödynnä vasikkaprosessissa luonnon voima
Lehmän elämän kierrossa jokainen elämän ja tuotannon vaihe vaikuttaa seuraavaan ja seuraaviin.
Elina Raudaskoski
3 min lukuaikaRuokintapöydällä
Pidetään pakkasen haasteet hallinnassa – älä päästä lehmiäsi palelemaan
Kun lehmällä on hyvä ja kuiva talvikarva, se selviää hyvin -8°C lämpötilasta ilman kylmästressiä. Lehmä...
Tiina Karlström
4 min lukuaikaRuokintapöydällä
Muistilista eläintukihakuun 2024
Tammikuun lähestyessä jo puoltaväliä, on aika laittaa hetkeksi ajatukset vuoden 2024 eläintukihakuihin.
Linda Heikkilä
2 min lukuaikaRuokintapöydällä
Ajatuksia nautojen mahahaavoista
Mahahaavan tunnistaminen on vaikeaa ja hoitaminen lääkkeillä on lähes mahdotonta.
Seija Perasto
3 min lukuaikaRuokintapöydällä
Tuotosseuranta ja robottidata – tiedon valtatiellä
Tuotosseuranta on tuttu työkalu suuressa osassa Suomen karjoja. Robottilypsyyn puolestaan kuului vuonna 2022 jo 52,4...
Jenna Karén
4 min lukuaikaRuokintapöydällä
Kesä meni, vaan millaista rehua tuli?
Tämän kasvukauden rehut alkavat pikkuhiljaa olla varastossa ja isolla osalla myös rehujen laatu on tiedossa....