Ruokintapöydällä
Blogissa pääset tutustumaan asiantuntijoiden ajatuksiin kotieläintuotannon kehittämisestä.
Ruokintapöydällä
Anna hyvän kiertää navetassa
Kun ajatellaan lypsykarjan hyvinvoinnin parantamista maitotiloilla, keskitytään usein ihmisten ja eläinten negatiivisten vuorovaikutusten vähentämiseen. On...
Sini Koivukoski
5 min lukuaikaRuokintapöydällä
Mitä saisi olla, rouva Emolehmä?
Oletko pysähtynyt miettimään, mitä emolehmäsi tilaisivat syötäväksi, jos ne saisivat päättää? Todennäköisesti niiden valinta olisi...
Salla Rautio
3 min lukuaikaRuokintapöydällä
Maitoa kestävästi ja vastuullisesti
Maidontuotannolta vaaditaan kestävää ja vastuullista toimintatapaa. Erityisesti korostuvat ekologinen ja eettinen kestävyys. Vastuullisuuden eteen ollaan...
Sanna Luostarinen
2 min lukuaikaRuokintapöydällä· Ruohonjuurella
Syötävän hyvin säilynyt säilörehu
Säilönnän laatua ei voi paikata jälkikäteen. Kannattaa satsata säilönnän onnistumiseen ja huolehtia myös korjuuvaiheessa, että...
Elina Orjala
3 min lukuaikaRuokintapöydällä
Maidontuotannon metaanipäästöjen vähentämiseen löytyy keinoja
Kun kuulee puhuttavan maidontuotannossa syntyvästä metaanista, niin mieleen tulee vain ikäviä asioita. Kuitenkin metaanipäästöjä on...
Anna-Katri Laakkonen
3 min lukuaikaRuokintapöydällä
Rehunäytteitä kannattaa ottaa
Nautojen ruokinnassa kotoisilla karkearehuilla on suuri merkitys. Vaihtelut vuosissa, pelloissa, sadoissa ja varastoissa tekevät rehujen...
Johanna Malinen
2 min lukuaikaRuokintapöydällä
Tunnista lämpöstressin oireet ja ennaltaehkäise sitä ajoissa
Lämpöstressi on yhä useammin ongelma myös suomalaisilla lehmillä.
Linda Kurkioja (os. Sirén)
2 min lukuaikaRuokintapöydällä
Minut oli suunniteltu syntymään nyt
Lue tarinani siitä, millaista elämäni on ollut ensikkona.
Virva Hallivuori
4 min lukuaikaRuokintapöydällä
Laitumelle laskun iloa aidan molemmin puolin
Feeling Good – Lehmän hyvä elämä -hanke oli mukana yhden pilottitilamme, Koivulan Maito & Juusto...
Tiina Karlström
2 min lukuaikaRuokintapöydällä
Mitä lehmälle kuivikkeeksi?
Kuivikkeiden saatavuus ja niiden kohonneet kustannukset tuottavat tällä hetkellä haasteita monelle tilalle. Pehmeä ja kuiva...
Sini Koivukoski
3 min lukuaikaRuokintapöydällä
Mistä maitoon pitoisuuksia?
Maidon koostumus on tärkeää niin meijerille, kuin maidon tuottajallekkin. Hyvät pitoisuudet nostavat maidon arvoa. Ruokinnalla...
Sofia Paalijärvi
2 min lukuaikaRuokintapöydällä
Hyvä hedelmällisyys on monen tekijän summa
Maidontuotantotilalla hedelmällisyyteen kytkeytyy koko karjan terveys. Rehujen laatu ja ruokinta sekä työtavat, huolellisuus ja osaaminen...
Seija Perasto
3 min lukuaika