Ruokintapöydällä
Blogissa pääset tutustumaan asiantuntijoiden ajatuksiin kotieläintuotannon kehittämisestä.
Ruokintapöydällä
Welfare Seminaarin oikea paikka nimenomaan Suomessa
Suomalaisen 4DBarnin järjestämä järjestyksessään toinen kansainvälinen maidontuotannon hyvinvointiseminaari Dairy Welfare Seminar osoitti, että me olemme...
Tiina Karlström, Ida Korhonen
5 min lukuaikaRuokintapöydällä
1-2-3 Askeleet karjan tarpeiden mukaiseen rehuntuotantoon
Jokaisella karjatilalla pelloilla tuotettavalle rehulle tilaus tulee navetasta. Karjan ei pitäisi syödä sitä, mitä pelloilta...
Sini Konttas, Sari Vallinhovi
3 min lukuaikaRuokintapöydällä
Paloturvallisuus on navetoissa tarkkaan mietitty
Nykyaikaisten navettojen paloturvallisuudessa avainasemassa on onnettomuuksien ennaltaehkäisy ja säännölliset huoltotyöt. Maatiloilla tulipalojen syynä on yleisimmin...
Tiina Karlström
3 min lukuaikaRuokintapöydällä
Tekoäly navetassa
Tekoäly on tullut navettaan. Tarvitaanko ihmistä enää mihinkään?
Sonja Pyykölä
2 min lukuaikaRuokintapöydällä
Rehuhävikki talteen
Rehun säilönnän tavoitteena on ylläpitää rehun hyvää ruokinnallista laatua minimoimalla rehun virhekäyminen säilönnän aikana. Virhekäymisen...
Katja Kellokoski, Taneli Rahja
5 min lukuaikaRuokintapöydällä
Ruokinta tukee karjan hedelmällisyyttä
Seurantalaskelmat antavat tilatasolla tärkeää tietoa ruokinnan optimoinnin lähtötiedoiksi, mutta samalla kertovat tilan ruokinnan taloudellisuudesta ja...
Ida Korhonen
2 min lukuaikaRuokintapöydällä
Lähdekritiikin äärellä – mistä löydän oikeaa tietoa tuotantoeläinten hyvinvoinnista?
Sujuvasti käden ulottuvilla oleva Google tarjoaa hetkessä monta hakutulosta ja nopean pääsyn tiedon äärelle. Sosiaalisessa...
Ruokintapöydällä
Syksyn ruokintavinkit lampaille
Syksy on lampaiden ruokinnassa tärkeää aikaa, sillä se valmistaa ne talven haasteisiin. Kun päivät lyhenevät...
Kaie Ahlskog
2 min lukuaikaRuokintapöydällä
Loppukesän soluongelmat – missä syy?
Usein loppukesä on utareterveyden kannalta hankalinta aikaa. Mistä se johtuu? Lämpimistä ilmoista toki, mutta vastaus...
Salla Rautio
2 min lukuaikaRuokintapöydällä
Rehunäytteiden aika
Säilöntäprosessille kannattaa antaa aikaa vähintään neljä viikkoa ennen rehunäytteiden ottoa, jotta käymisprosessi ehtii stabiloitua.
Emmi Rantala, Linda Heikkilä
1 min lukuaikaRuokintapöydällä
Pohdintoja maidontuotannosta kuluttajapaineessa
The Dairy Initiative -podcastissa maidontuotannon asiantuntija Courtney Halbach ja eläinlääketieteen tohtori Nigel Cook keskustelevat erilaisista...
Ruokintapöydällä
Rehubudjetti on suunnitelma sadon kustannustehokkaalle käytölle navetassa
Kesän rehut ovat paketissa ja on aika kääntää katseet eläinten ruokintaan. Ruokinnan suunnittelu ja budjetointi...
Elina Raudaskoski
4 min lukuaika