Keski-Euroopan nurmiviikolla - Lännen nurmiryhmät reissaa

Viime viikon opintomatkalla opin, ettei tärkeimpiä asioita voi mitata numeroilla tai kirjoittaa ylös, vaan ihmisten välinen yhteishenki ratkaisee. Ja kun lähtee tarpeeksi kauas, näkee sitten paremmin lähelle.  Mukavinta on lähteä sinne kauas samanhenkisessä porukassa.
 
Nurmiryhmäporukalla on ihan omanlaisensa reissunauru. Nauru alkaa bussin takapenkistä, aaltoilee eteenpäin ja tavoittaa etupenkin säännöllisesti. Etu- ja keskipenkiltä lähtee uusia aaltoja iloa eri suuntiin. Kaiken nauramisen keskellä ryhmämme on ykkösvireessä tilakohteissa, haluaa selvittää juurta jaksaen tilakohteiden kiinnostavuudet ja jalostaa kohteiden jälkeen bussissa ideoita mukavan äänekkäästi. Eräs ranskalaistilan isäntä totesi haluttuamme välttämättä talsia pienessä sateessa veriapilalohkolle, että nämä on jotain nurmihulluja koko porukka.  


 
ProAgria Länsi-Suomen nurmiryhmäläiset ovat kokeneita yhdessä reissaajia ja varsin nurmihullujakin.  Olemme kiertäneet Englannin nummet useampaan kertaan, hytisseet itävaltalaisessa syysmyrskyssä ja paistatelleet päivää italialaisella sinimailaspellolla. Tällä kertaa lensimme Etelä-Saksaan, kiertelimme tiloja siellä ja jatkoimme viikon edetessä aurinkoiseen Ranskaan ja henkeäsalpaavan kauniille Sveitsin maaseudulle. Ideoita pulppuava porukka palasi kotiin Genevestä Alppien juurelta.