Suven juhlaa töysäläisittäin

Hallituksen menojen leikkaustavoitteista hualimatta meirän markilla navetan pykääminen jatkuu. Moomma jo kolomatta kertaa navettaa rustaamas ja joka kerta on luvattu yhtä kilisiää tulevaisuutta. Tämä ammatti vaatii pikkuse pitempää aikajännettä ku yks vaalikausi. Luulen, notta syä ne ihimiset viälä kymmenenki vuaren päästä jotain muuta ku keinotekosesti aikaan saatua ruakaa. Kävimmä siis allekirijottamas lainapaperit, taas kerran.


Pankis hattu kouras johtajan puhuttelus

Viikko alako elementtirekan kuskin ilimotuksella pihasolosta aamukuurelta. Oltiin siinä sitten kaharen vaiheilla, notta poi’itammako ensin hiahon vai purkaako isäntä rekan. Pantiin tyät pualiksi ja mä poi’itin sen hiahon ja isäntä purkas sitä rekkaa. Tuloksena taas sonnimötkäles ja torennäkösesti ainaki osa vääränlaasia elementtejä. Melekeen piäleen meni neki hommat.

Viikon pualivälis rupes menemään turhan jännäksi rakennushommat. Loputki pilarit tuli valettua ja tuli ilimotus, notta on kolome viikkua aikaa asentaa kuilu- ja kivijalakaelementit ja pohoja niille ei ollu viälä läheskää valamis. Kaks viimeestä heinäkuun viikkua on rakennusmiähet kesälomalla ja silloon pitäis olla katonasennus ohojelmas. Ei auttanu ku het rehupellolta päästyä mursketta ajamaa ku viimeestä päivää. Ja se rehuntekoki tökki sateiren takia, mutta saatiinpaha siilot peittoon.


Selevittely töiren jatkovaiheista käynnis


Petoni kulukoo


Loput pilarit valuvuaros


Sateenkaaren alla kaikki paketoirut pilarit

Tiaros oli sitte juhannus raktorin ratis. Kukas muu sitä olis silloon ajanu ku itte. Kerroksia tuli ja täryytes kävi. Muutonki tua juhannus o hyvä aika teherä rästihommia vaikka ny navetas. Niin ku ny mittalypsyä ja selevitellä soluttelujen syyllisiä ja ottaa niistä näytteitä. Silloon ympäröivä maalima on melekeen ku nukuksis eikä anna mitää lisävaatimuksia töiren suhteen. Onha se tiätysti melekosen pirullista panna juhannuksena näytteitä maitoauton mukaan menemään analyysiin, mutta ku ottaahan ne ittekki niitä laatunäytteitä hinnottelua varte justiin silloon.


Ruakintapöyrän kohtaa piti saara korkiammalle

Ny ei sitten tähän juhannukseen toivottelut enää auta ja siksi mää toivonkin, notta teillä kaikilla oli melekosen rentouttava juhannus. Ens viikonloppuna onki sitte Farmari Poris Kirjurinluarolla ja sinne tarttoo kyllä johonaki välis keriitä. Seuraava Farmari onki sitte vasta kaharen vuaren päästä Seinäjoella.

Julkaistu 26.6.2011

Jaa

Facebook Comments Box

Lisää kirjoituksia

Muualla blogeissa