Sisustustöitä

Nyt pääsimme parsien kimppuun. Osaan parsia on jo asennettu parsimattoja. Tosin vielä parrenerottajat puuttuvat, mutta kyllä ne kuitenkin rupeavat makuuparsilta yhä enemmän näyttämään. Toivottavasti lehmät tuntevat parret omikseen, vaikka eivät hiekkaparsia saaneetkaan. Kumirouhepatjatkin vaihtuivat sitten jossakin vaiheessa ”siivellisiksi” matoiksi ja piparkakkureunaisiksi etuesteiksi. Taitaa käyttö parhaiten osoittaa oliko valinta oikea.


Mansikkien tulevat pedit.


Osassa parsiriveistä matot vielä puuttuvat. Robottihuoneet ovat huputettuina lisälämmittimien vuoksi.

Onneksi syksyinen sää on ollut kohtuullisen lämmintä. Siitä huolimatta robottihuoneita on pyritty kuivattelemaan lisälämmittimillä. Lattialämmitystä ei vielä voi kytkeä päälle, koska lattiavalut eivät saa kuivua liian nopeasti. Olisi kyllä jo melkoinen kiire päästä niitä päällystämään, mutta malttia matkaan vaan. Pinnoitukset taitavat siis jäädä osittain tekemättä ennen avoimia ovia.


Poikimakarsinan seinät on valettu mutta osa valettavaa pohjaa vielä puuttuu.

Kyllä nämä viimeiset viikot ja kuukaudet käyvät pitkiksi! Olisin jo niin mielelläni jakamassa tuota navetan ahtautta uusiin tiloihin. Ei voi kiistää etteikö rakennusaikainen ahtaus ja kiire vaikuttaisi sekä eläimiin että ihmisiin. Eläimiä on poistettu suunniteltua enemmän. Taitaa olla liipasinsormi herkällä lähtemisten suhteen, koska soitto teuraskyytiä varten irtoaa todella herkästi. Valitettavasti.

Pöhkö ideamme navetan saunasta alkaa saada lihaa luittensa päälle. Suihkuhuoneen seiniä on jo valettuna ja nyt pystymme näyttämään, että tähän kohtaan se sauna tulee. Kohtaan, jossa on pyöreä ikkuna. Muhimassa on idea ainavalmiista kiukaasta, jonka ylläpitolämpö saisi voimansa aurinkokennosta. Hullua, eikö totta! Eläinlääkäriksi opiskeleva kummityttömme totesi kuullessaan saunasta, että on se mukava hankalan poi’ituksen jälkeen eläinlääkärin käydä lämmittelemässä ja pesulla saunassa. Voisivat tilakäynnit venyä.


Valvontahuone, suihkutila ja sauna alkavat hahmottua vasikkatilan päälle.

Navetan ympäristön salaojitukset ja sadevesiviemärien asennukset ovat vuorossa ehkä ensi viikolla. Enää ei voi varmasti kertoa mitään tapahtuvaksi. Sen verran liikkuvia osia on liikkeellä, kun monen ihmisen työpanosta tarvitaan. Jotain kuitenkin tehdään, se on varmaa.


Navetan päädyn piirutus lupailee päätyseinän rakentumista. Oikeassa reunassa pyöreä saunan ikkuna.

 

Julkaistu 30.10.2011

Jaa

Facebook Comments Box

Lisää kirjoituksia

Muualla blogeissa