Meill' on karteekit

Veto toppas meleko tehokkaasti, ku saatiin karteekit sunnuntaina navetan seiniin. Vihiroonki! Ensimmäise kans ähellettiin torella, niin ku ny aina uutta teheres. Toiseen torettiin, nottei perkules sitä ainakaa nua pirä paikalleen panna. Ja het oltii palijo viisaampia. Nelijäs, se pisin, meniki jo heittämällä kohoralleen. Ny me melekeen voisimma ruveta asentamaa niitä tiänesti miäles. Moomma kyllä melekosen palijo jälijes aikataulusta, mutta ne onki enemmän suuntaa antavia. Avoomet ovet kuitenki piretään suunnitelmien mukaan ens viikon lauantaina eli 26.11. Ei voi oikeen sitä kauemmaskaa jengata, ku ne karvakorvat rupiaa olemaan turpa huurtees aamusella tualla laitumella. Tulukaa kattomaan melekeen valamista navettaa. Tästä asiasta me ei meinata ressiä ottaa.


Karteekit paikallaan

On tämä syksy kyllä ollu meirän pualella kelien suhteen. Yälläki o ollu lussan pualella, nii ei oo tarvinnu murehtia nuata kantturoota. Ny jo rupiaa pikkuusen kylymäämään, notta jos se rätkäsöö talaven kerralla. Ne ovet ku erelleen puuttuu. Muttei härän hippalesta, teemmä tuulensuajalevystä tilapääset ovet. Laattioitaki päästii pinnottamaa, ku oli kuivuneet tarpeeksi. Hyvä niin! Pääsemmä rustaamaa vasikkatilan seiniin jotai katteltavaa, jos kerkiämmä.


Laattian pinnootus pualimoosis

Ny o hyvä viälä teherä routaeristykset, ku maa o sulaa. Ei mitenkää viime tinkaa jää asiat. Hyvä ku eres enne rouran tulua tuloo tehtyä. Tua sulan maan aika pakkaa olla niin lyhyt tällääseen rakennushommaan, notta meinaa kiiruun pukata.


Routaeristyksiä asennetaan paikalleen

Ulukoseinät tuloo punaaset, niin ku kaikki ulukorakennukset meill’on. Paneelilaurat o valamiiksi pohojamaalattu, nottei tarvitte ku rätkiä niitä seinää kiinni. Punaaset o muute yävalotki. Mä jo kattelin, notta pileet, ku ensimmääsen kerran näin pelekästää ne sytytettyinä. Oli ne sen verra syntisen näkööset. Mikä siin’onki ku tuallaaset hämärät paikat vetää pualeensa?


Punaasta seinää tuloo, kuinkas muutenkaa

Olis torella mukava nähärä tualloon avoomien ovien päivänä. Jos vaan arvelet pääseväs tulemaa, nii olisimma tosi kiitollisia, jos panisit pikkuusen vinkin tulostas, vaikka kommentoimalla tähän plokiin tai sitte sähköpostilla merja.keisala@nic.fi tai tekstiviästillä 040-5346710. Tiätääsimmä panna tarpeeksi soppaa kiahumaan ja keekiä kahaveen kans. Tervetulua!

 

Julkaistu 16.11.2011

Jaa

Facebook Comments Box

Lisää kirjoituksia

Muualla blogeissa