Uskomattoman paljon hommaa isäntäväelle

Nyt jo on takana aika monta lyhyttä yötä ja homma on vasta alussa. Uskomattoman paljon purkautuu hommaa isäntäväelle, vaikka kaikki teetetään muka ostopalveluna muilla. Ei tämän kokoista työmaata pysty enää itse hahmottamaan ja vaatimukset ja säädökset ovat täysin vieraita sellaiselle, joka ei tee sitä työkseen.

Ensimmäinen pökköös meinasi olla kuiluelementtien toimitusajassa. Ne olisivat tulleet työmaan aikatauluun nähden toimittajalta aivan liian myöhään ja siten viivästyttäneet koko hommaa.  Välittäjä sai vaihdettua toimittajaa elementtien laadun pysyessä entisellään ja homma oli taas hanskassa, ainakin toistaiseksi. Ehti jo tunteet hieman kuumeta.

Navetan tapahtumat kuumensivat tunteita lisää. Poikinut lehmä oli rähmällään ja vaati kolme eläinlääkärin käyntiä. Vieläkin Anis majailee sairaskarsinassa. Nyt ei kuitenkaan panna pois lehmiä kuin pakosta ja tästä lehmästä otamme vielä työvoiton. Lypsyrobotti sylkäisi laserin irti ja paloihan se tietenkin. Sitä isäntä  aikansa korjaili ja lopuksi antoi periksi ja vaihtoi uuteen. Lantarobottikin (Puuha-Pete) onnistui katkaisemaan jollakin tapaa vetosokan. Auta armias sitä sonnan määrää käytävällä! Tuon koneen arvon huomaa sitten, kun se ei toimi. Onneksi talossa on kätevän emännän sijasta kätevä isäntä.

Kiitämme:

-       työmaakokousta
-       hyvää kylvökeliä
-       ystävän hääjuhlaa, joka antoi kaivatun hengähdystauon
-       asioiden lutviutumista kuiluelementtien ja muidenkin suhteen
-       Leijonien kultamitalia MM-kisoissa
-       isännän remonttitaitoja

Moitimme:

-       kalliomurskeen loppumista tilapäisesti
-       lehmien vastustamista navetassa
-       koneiden hajoamista kiiruussa

Julkaistu 22.05.2011

Jaa

Facebook Comments Box

Lisää kirjoituksia

Muualla blogeissa