Pohojalta ylähäpäin

Tairanpa valjastaa rukkipiikit Valametin  nokalle Ventin sijaan. On sitte rakennusmiästen helepompi siirrellä sillä kamppeita. Ventti kun tuntuu jo pelekällä nimellään aiheuttavan kyvyttömyyttä. ”Emmää osaa, e oo koskaan ajanu….” Joka huushollis tarttoo olla kiintiövalametti, voi olla usiampiki, mutta tarttoo olla ainaki yks, jolla tyät teherään.

Ja ny meillä värkätään kaivinkoneen vuakrausta, mutta musta se rupiaa kuulostamaan sellaasen ostolta. Se ku kuulemma on välttämätön rakennuksen pohojan täyttöön ja kaikkia sillä vois nostellakki. Moon kuullu aika monta tarvesta sellaasen hommaamiseen. Netis kattellaan myytäviä koneita ja vertaillaan hintoja. Eikös kuulostaki enemmän ostolta? Jännityksellä seuraan.  Moon kyllä melekosen varma, notta tyhyjällä massilla ku ottaansa kaivinkonekuumeen hiestä pyyhkii, niin kuumeet lähtöö. Hyvä lääke moneen kuumeeseen. Oikiasti täs vaihees alakaa tulla toreksi se riski, notta vauhtisokeus isköö. Rahaa menöö sinne ja tänne ja aina puhutaan kymppitonneista. Muutama kymppitonni hukkuu sekaan, niin heleposti luuloo. Mutta orotappas takasimaksupäivää, sillon sen arvon vasta oikein näköö. Se kaivinkone tuli sitte vuakralle. Viisas päätös, eikös?

Olokimulli päätti viksusti siirtää harijoottelua ens kesään. Saatiin meki sitte pellot kylyvökuntoon ja apulannat leviälle rehupelloolle. Esikoonen kotiutuu kans Kiinasta, jalaka paketis ruuvattuna. Kuhan ny kuntoutus siihen mennes, ku pitää ruveta sähköjohtoja vetämään. Sais olla kaverina siinä hommas.

Kerroksia lisätään salaojien peitoksi ja olokimulli täryyttää lätkällä

Kylloli heleppo olla viime viikon, teki vaan niinku käskettiin. Onpahan monta muresta vähemmän, kun rakennuttaja- Timo  valavoo ja aikatauluttaa hommat ja petonit tuloo jonku muun, ku meirän tilaamina paikalle, justii sillo ku niitä tarvitaan. Ei tartte monen sähälätä siinä välis, vaan ne sopii, jotka on asias puuronsilimäs. Eläköön- huuto rakennuttamispalavelulle!

Maan päälle asti ylettyviä pilarianturoita

Muutoon hyvä viikko, mutta tua pahuksen pumppukaivo osoottautu olevan viälä tilaamatta, kaikesta hualimatta. Helekutin myyjä! Pian niitä kaivoelementtejä tarvittais.

Tyämaalla on enimmäkseen  tullu tähän mennes teheryksi sellaasta mikä peittyy.  Nyt kuitenkin rupiaa maan päälle rakentamisen orotettu vaihe. Tosin suurin osa valuista tuloo viälä hauratuksi kalliomurskeen ja hiakan alle. Rakennuksen koko seleviää ittellekin vasta, kun seisoo puukaarien jalakojen (=pilarianturoiren) viäres. Jokaiseen valumuattiin menöö 5 kuutiota petonia, pelekästään alaosaan.  Kuus jalakaa on jo valettu ja het seuraavana päivänä muatit purettiin ja siirrettiin toiselle seinälle. Kuhan vaan raurootukset saaraan valamiiksi, niin taas valetaan.

Ylälautaa myären maan alle tulevaa valua

Menin sitte tekemään joirenki miälestä tosi  pöhölön tempun: varasin syyskuun lopulle lomareissun. Moon aikonu pysyä elos tämän rakentamisen jäläkeenki ja mikäli se musta on kiinni, niin on isäntäki. Turha sitä on ittiään niin kireelle vetää, notta sitte ku navetta pitääs käyttöön ottaa, niin paukut on lopus. Siitei tuu ku sanomista silloon.

Meirän markki takaapäin

Kiitämmä:

-       pään nousemista montun pinnalle vihiroonkin
-       kylyvöjen päättymistä
-       liätteen ajon päättymistä
-       petonin tulua ittellään tyämaalle, ei muresta sen kans

Moitimma:

-       pilarianturoiren raurootuksen viivästymistä
-       epätiatoosuutta kuiluelementtien ja pumppukaivon toimitusaikatauluus

Julkaistu 29. 5.2011

 

Jaa

Facebook Comments Box

Lisää kirjoituksia

Muualla blogeissa