Virtuaalitapahtuma esittelee älymaatalouden uudet tuulet
2 min lukuaika
Onko maatalouden digikehitys loikka vai rauhallisempi muutos? Mitä se tarkoittaa ja mahdollistaa pellolla, navetassa ja maatilan taloudessa?
Onko maatalouden digikehitys loikka vai rauhallisempi muutos? Mitä se tarkoittaa ja mahdollistaa pellolla, navetassa ja maatilan taloudessa?
SmartFarming pellolla, navetassa ja kukkarossa -tapahtuma 30. marraskuuta esittelee älymaatalouden uudet tuulet ja kokoaa virtuaalisesti yhteen asiantuntijat, tutkijat, maatilayrittäjät ja sidosryhmät.
- Päivä esittelee ilmastoviisaan älymaatalouden ratkaisuja ja käytännönläheisiä esimerkkejä, joita on jo nyt käytössä ja jotka luovat näkymää tuleviin vuosikymmeniin. Tuemme yrittäjiä luomaan oman polkunsa ja kokoamaan elementtejä, jotka säästävät resursseja ja tämän hetken tilanteessa erityisesti tuotantopanoksia”, kasvintuotannon asiantuntija Elina Valkeinen kertoo.
”Mitä tapahtuu, kun kaikki muuttuu dataksi?” pohtii avauspuheenvuorossaan sarjayrittäjä, tietokirjailija Henri ”Henkka” Hyppönen. Päivän asiantuntijapuheenvuorot käsittelevät muun muassa maatalouden digikehitystä, ruokaketjun hiilijalanjälkeä, älymaatalouden innovaatioita, laitteistojen yhteensopivuutta sekä navetan digiloikkaa ja lämpökamerakuvauksia.
- Ohjelmakokonaisuus tukee maatilan talouden johtamista. Viljelijät jakavat kokemuksiaan, miten he ovat ottaneet älymaatalouden ratkaisuja osaksi arkeaan ja esimerkiksi jakaneet työtä kahden tilan johtamismallilla. Haluamme myös jalkauttaa tietoa: osallistujat voivat kysyä asiantuntijoiltamme mistä tahansa päivän herättämästä aiheesta”, Valkeinen lisää.
Digitaalisia ratkaisuja maatilan arkeen
Virtuaalitapahtuma on myös Digitalisaatio maatilan arjessa -hankkeen lopputapahtuma.
- Tapahtuma nivoo yhteen kolmivuotisen hankkeen teemoja ja tavoitteita. Hanke on keskittynyt erityisesti talouspalveluiden ja kasvintuotannon digitalisointiin. Kun tilakoko kasvaa, tiedon hyödyntäminen automaation ja digitalisaation keinoin on keskeistä”, projektipäällikkö Martina Candolin kertoo.
Hankkeen aikana on kehitetty ja testattu muun muassa ketteriä ja nopeita talousanalyyseja, jotka kertovat kertasilmäyksellä, miten taloudessa menee ja mitä pitää kehittää.
ProAgrian tietovarastot tuottavat analyysien rinnalle vertailutietoa, joka yhdistyy eri tietolähteistä yhdeksi kokonaisuudeksi Bisnes+-palveluun ja edelleen mobiilinäkymäksi. Palvelu tarjoaa yhdestä paikasta sekä talouden että tuotannon mittarit.
Ilmoittaudu 29.11. klo 12.00 mennessä proagria.fi/sfseminaari