Vilkas vuosi Satakunnan maaseutuyrityksissä

24.01.2017

Tiedote 24.1.2017

Vilkas vuosi Satakunnan maaseutuyrityksissä

Näkymät maaseutuyrityksissä ovat parantuneet tasaisesti. Aktiivinen tiedotus on alkanut tuottaa tulosta ja tietoisuus maaseutuohjelman mahdollisuuksista on tavoittanut yhä useamman maaseutuyrityksen. Asiakastapahtumien määrä Satakunnan maaseutuyritysten neuvonnassa oli selvässä nousussa viime vuonna ja asiakastapahtumia oli vuonna 2016 yli 350. Myös alkanut vuosi on jatkunut aktiivisena. Asiakkaita on ollut monipuolisesti usealta toimialalta ja kaikista Satakunnan kunnista.  Mikään yksittäinen kunta tai toimiala ei noussut erityisesti esiin, mutta selvästi enemmän yritykset ovat alkaneet kehittämään tuotteitaan ja palveluitaan sekä tekemään yhteistyötä.

Yksi viime vuoden viestinnän kärkiä oli aktivoida yrityksiä yhteistyöhön ja info-tilaisuuksia järjestettiin yhteistyössä SAMKin, Satakunnan Elyn, maakunnan Leader-ryhmien ja kunnallisten elinkeinotoimijoiden kanssa. Nyt ensimmäiset yritysryhmät on saatu käyntiin ja uusia on viritteillä.
Eniten tukea on edellisvuosien tapaan haettu investointeihin, joita ProAgria Länsi-Suomen yritysasiantuntijoiden avustuksella suunniteltiin toteutettavan yli 16 miljoonalla eurolla. Maaseutuohjelman rahoitus on edennyt suunnitellusti ja vielä on saatavilla hyvin rahaa maaseutuyritysten tarpeisiin.

Uusi sähköinen järjestelmä toi mukanaan haasteita, mutta nyt myös maksatukset ovat päässeet vauhtiin ja eurot on saatu liikkeelle.

Maakunnan hakemuksista suurin osa kulkee ProYritys-yhteistyöllä kilpailukykyä maaseutuyrityksiin -hankkeen kautta. Hanketta rahoittavat kaikki Satakunnan kunnat ja Satakunnan Ely-keskus maaseutuohjelmasta.

Lisätietoja antaa ProAgria Länsi-Suomen yritysneuvonnan asiakasvastaava Anne Heikintalo, 050 527 7145, ProAgria Länsi-Suomi
 

ProYritys - Yhteistyöllä kilpailukykyä maaseutuyrityksiin Satakunnassa -hanke


 

Jaa

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.