Uusin tieto kasvinsuojelusta Peltokasvien kasvinsuojelu 2018 -kirjassa

23.02.2018

Uusi Peltokasvien kasvinsuojelu 2018 -kirja sisältää markkinoilla olevat kasvinsuojeluaineet yksissä kansissa. Tämän vuoden uutuutena kirjassa on luonnonmukaisessa tuotannossa käytettävissä olevat kasvinsuojelu-menetelmät ja hyväksytyt valmisteet. Uutta on myös kevätviljojen osalta kokeiluluontoisesti lisätyt tiedot valmisteiden tehoaineiden pitoisuuksista, mikä auttaa hahmottamaan kasvinsuojeluaineiden välisiä eroja.

Kasvinsuojeluosaamisella tulosta

– Kasvinsuojelun suunnittelu vaatii tiloilla yhä enemmän aineiden ominaisuuksien tuntemista. Silloin osataan esimerkiksi pienentää kasvintuhoojissa kehittyvää kestävyyttä eli resistenssiä kasvinsuojeluaineita vastaan. Toisaalta osataan ottaa huomioon valmisteiden jälkirajoitukset, jotta tiedetään, mitä kasveja on turvallista viljellä uusintakylvöissä, syyskylvöissä tai seuraavan kasvukautena, kertoo kirjan toimittaja, johtava asiantuntija Sari Peltonen ProAgria Keskusten Liitosta havainnoistaan.

Kirjassa esitetään viljelykasveittain rikkakasvien, kasvitautien ja tuholaisten torjuntaan vuonna 2018 markkinoilla olevat kasvinsuojeluaineet, niiden käyttösuositukset ja keskimääräiset ainekustannukset hehtaaria kohti. Viljelykasvit ovat kattavasti kirjassa. Kasvinsuojelun asiantuntijoiden kokoaman edelläkävijätiedon avulla voi arvioida ja vertailla eri kasvinsuojeluaineiden ominaisuuksia, tehoja ja kustannuksia, mikä helpottaa oikean kasvinsuojelumenetelmän valinnassa. Kirjasta löytyy myös kooste valmisteiden ympäristörajoituksista.

Täyttä asiaa

Peltokasvien kasvinsuojelu 2018 -kirja on jokaisen viljelijän perusteos, joka kannattaa olla aina käsillä. Kirja sisältää kaikkien kasvinsuojeluaineiden lisäksi kuvaukset viljan tärkeimmistä kasvuasteista kasvinsuojelutoimenpiteiden toteutuksen kannalta, tärkeimpien kasvitautien torjuntakynnykset ja -suositukset, eri kasvinsuojeluaineiden vaikutustavat ja jälkikasvirajoitukset sekä ohjeita ruiskutustekniikkaan.

Kirjassa kerrotaan myös kasvinsuojeluaineiden tehoista, resistenssiryhmistä ja viljalajikkeiden taudinkestävyyseroista. Mukana ovat koosteet valmisteiden ympäristörajoituksista, viljan ja perunan tankkiseoksista, ja ruiskun kunnossapidosta.

Kirja on saatavana painettuna ja e-kirjana. Käytännön Maamies -lehden kestotilaajat saavat kirjan tilaajaetuna lehden nro 2 liitteenä. Kirjan voi ostaa suoraan kustantajalta ProAgria Keskusten Liitosta: www.proagriaverkkokauppa.fi, myynti@proagria.fi tai puh. 020 747 2485 tai jälleen myyjiltä. e-kirjan voi ostaa myös osoitteesta www.ellibs.fi. Kirjan hinta kustantajalta ostettaessa on 33,10 €.

Kirjan tekniset tiedot

Julkaisun laajuus on 72 sivua. Painos on nelivärikuvitettu ja koko on 17 x 24,5 cm. Kirjan kirjastoluokka on 67.39. Painetun kirjan tunnus on ISBN 978-951-808-271-5 ja sähköisen kirjan ISBN 978-951-808-272-2.

 

 

Jaa

Artikkelit

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.