Tilojen välisen kaupan verkkopalvelu laajenee pellonvälitykseen

29.11.2013

Farmarin pörssissä kohtaavat nyt myös pellon myyjät, ostajat ja vuokraajat

ProAgria Keskusten Liiton valtakunnallinen Farmarin pörssi – tilojen välinen kauppapaikka -verkkopalvelu on jo vuoden ajan auttanut rehun ostajia ja myyjiä löytämään toisensa. Palvelu laajenee nyt pellon välitykseen ja tarjoaa pellon ostajille, myyjille ja vuokraajille kohtauspaikan. Palvelussa voi myös seurata rehujen ja pellon tarjontaa ja kysyntää sekä markkinahintoja. Farmarin pörssin lukuisat käyttövinkkivideot auttavat ottamaan palvelun haltuun helposti ja nopeasti.

Seuraa markkinoita ja tee kauppoja

– Suomen peltoalasta runsas 30 % on vuokrattua. Vuokraus on pellon myyntiä selvästi yleisempää ja säilyttää pellon omistajalla kosketuksen maatalouteen tulevaisuuden valintoja ajatellen. Pellon vuokrauksessa tyypillistä ovat kuitenkin lyhyet, jopa vain vuoden mittaiset vuokra-ajat. Tämä koetaan ongelmallisena, koska se heikentää pellon peruskunnostukseen panostamista, kertoo palveluryhmäpäällikkö Sari Peltonen ProAgria Keskusten Liitosta ja jatkaa, – Vuokra-ajan kasvattaminen viiteen vuoteen parantaisi tilannetta, varsinkin jos vuokrahintaa neuvoteltaessa sovittaisiin myös vastaako tulevista pellon peruskunnon ylläpitotoimista pellon omistaja vai vuokraaja. Pellon vuokrauksen ohella myös peltolohkojen vaihto on yleistynyt varsinkin sellaisten kasvien viljelyssä, jotka vaativat tehokasta viljelykiertoa, mutta myös esimerkiksi kotieläin- ja kasvitilojen välillä.

Farmarin pörssin hakutoiminnot auttavat löytämään ostettavat, myytävät tai vuokrattavat peltoalueet nopeasti esimerkiksi sijainnin mukaan. Muiden ilmoitukset antavat suuntaviivaa hinnoitteluun ja tarjouksen tekemiseen. Omia ilmoituksia voi tehdä niin monta kun tarve vaatii. Niitä voi helposti kopioida ja tallentaa arkistoon odottamaan uudelleen julkaisemista.

Työkalupakki auttaa kaupan sopimisessa

– Pellon vuokrauksessa on sekä pellon omistajan että vuokraajan osalta useita sovittavia asioita, jotka kannattaa käydä läpi ja sopia kirjallisesti. Merkittävimpiä näistä ovat pellon peruskunnostuksesta ja hukkakauran torjunnasta huolehtiminen sekä tilatukioikeuksista sopiminen, jotka huomioidaan vuokraa määriteltäessä. Hyvänä lähtökohtana sopimuksessa on, ettei pellon kunto saa heiketä vuokra-aikana, muistuttaa Sari Peltonen.

Farmarin pörssin työkalupakissa on täytettävä pellon vuokrauksen sopimusmalli, joka auttaa osapuolia sopimaan vuokrauksen yksityiskohdista. 

Kauppapaikkaan tulossa uusi toimintoja

Farmarin pörssi laajenee jatkossa myös muuhun tilojen väliseen kaupankäyntiin. Idealistalla ovat urakointipalvelut sekä lannan, kuorikkeen ja kuivikkeen välitys.

Hinta ja saatavuus

Palvelun hinta on 30 €/vuosi. Sen voi ostaa osoitteesta: www. farmarinporssi.fi. KM- ja KMVET-lehtien kestotilaajat saavat käyttäjätunnukset tilaajaetuna.

Lisätiedot ja testitunnukset medialle

Lisätietoja palvelusta antaa ProAgria Keskusten Liitosta palveluryhmäpäällikkö Sari Peltonen, sari.peltonen@proagria.fi, puh. 020 747 2477.
Testitunnukset: www.farmarinporssi.fi > Osta tunnukset > Kirjoita Lisätietoja-kenttään median nimi.

 

www.farmarinporssi.fi

 

 

Jaa

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa
    Maksa verkossa, suorita sähköisesti ja hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.
  • Ajanvaraus pilotoinnissa Etelä-Pohjanmaalla
    Ajanvaraus asiantuntijoillemme on tulevaisuudessa mahdollista tehdä digitaalisesti verkossa pilotoinnin jälkeen.