Tee kasvinsuojelututkinto kuntoon
Tarjoamme useita tutkintoja tukevia koulutuksia
Kasvinsuojelututkinto on voimassa viisi vuotta suorituspäivästä alkaen. Nyt vanhenevat vuonna 2016 suoritetut tutkinnot. ProAgria tarjoaa lukuisia tapoja valmistautua tutkinnon tekemiseen.
VALMISTAUDU TUTKINTOON JA SUORITA TUTKINTO
1. Osallistumalla tutkintoa tukevaan webinaariin ja suorittaa sähköisen kasvinsuojelututkinnon.
2. Osallistumalla perinteiseen luento- ja tutkintotilaisuuteen, joita tarjoamme eri puolilla Suomea.
Katso tulevat tilaisuudet tapahtumakalenteristamme.
3. Suorittamalla sähköisen kasvinsuojelututkinnon joko suomeksi tai ruotsiksi.
SÄHKÖINEN KASVINSUOJELUTUTKINTO
Sähköinen kasvinsuojelututkinto tarjoaa sinulle vaihtoehdon suorittaa ammattimaisessa kasvinsuojeluaineiden käytössä vaadittava kasvinsuojelututkinto, joka oikeuttaa ostamaan ja käyttämään kaikkia Suomessa hyväksyttyjä kasvinsuojeluaineita. Tutkinto on uusittava viiden vuoden välein.
Tutkinnon voi tehdä tällä hetkellä suomeksi ja ruotsiksi, ja se sisältää kysymyksiä pelto-, puutarha ja metsäkasvinsuojelusta.
UUTTA: Voit räätälöidä tentin toimialasi mukaan
Nyt voit valita kysymysten painotuksen parhaiten omaa toimialaasi vastaavaksi. Voit valita yhden tai useamman tuotantosuunnan.
Valittavat tuotannonsuunnat ovat:
- peltoviljely
- avomaan puutarhaviljely
- kasvihuoneviljely
- muu (esim. golfkentänhoito, viheraluetyö).
Siirry tutkintosivulle tästä - Klicka på examensidan här
Todistus heti sähköpostiisi
Sähköisen kasvinsuojelututkinnon voi ostaa ja suorittaa netissä. Tutkinto on mahdollista suorittaa kahden viikon aikana ostohetkestä. Tentin suoritettuasi saat heti tulokset, oletko suorittanut tentin hyväksytysti vai hylättiinkö suorituksesi. Jos tutkintosi hyväksytään, saat saman tien käyttöösi tutkintotodistuksen ladattavana PDF-tiedostona suoraan sähköpostiisi. Hylätyn tentin jälkeen sinulla on kaksi viikkoa aikaa suorittaa tutkinto uudelleen samalla maksulla. Uusintakerralla voit halutessasi valita eri tuotantosuunnat vaihtoehdoista kuin ensimmäisellä kerralla. Jos toinenkin kerta hylätään, voit yrittää uudelleen ostamalla tutkinnon uudelleen.
Suosittelemme sähköisen kasvinsuojelututkinnon rinnalla kasvinsuojeluvalmennuksia, joissa saat uusimman alan tiedon ja pystyt nopeasti kertaamaan vaadittavat asiat ja myös hyötymään lisävinkeitä kasvinsuojeluaineisiin ja menetelmiin liittyen. Vaikka tutkinnon voi jatkossa tehdä sähköisesti, on kasvinsuojeluaineiden käyttö Suomessa jatkossakin tarvelähtöistä ja perustuu viljelijöiden vahvaan osaamiseen kasvinsuojelusta. Suomalainen laadukas ruoantuotanto pysyy edelleen turvallisena.
Maksun voit tällä hetkellä suorittaa kaikilla verkkopankkitunnuksilla. Vahvan tunnistautumisen ennen tentin tekemistä voit toistaiseksi suorittaa vain seuraavilla verkkopankkitunnuksilla: OP, Nordea, Danske Bank, Aktia, Säästöpankki, Handelsbanken ja Mobiilivarmenne.
Ammattikäyttöön rajoitettuja jyrsijämyrkkyjä saavat ostaa ja käyttää vain tuholaistorjujan tutkinnon suorittaneet henkilöt ja maanviljelijät, jotka ovat suorittaneet kasvinsuojelututkinnon ja jotka tekevät tuholaistorjuntaa omassa maataloustoiminnassaan.
Käytä kasvinsuojelusuunnitelman tekemiseen Neuvo 2020-rahaa
Neuvo 2020-rahalla voit saada käytännön tukea kasvinsuojelusuunnitelman tekemiseksi. Lue lisää täältä.
Kasvintuotanto digiloikkaa kolmella uudella arkea helpottavalla digitaalisella palvelulla
Kasvintuotanto saa kerralla kolme merkittävää digitaalista palvelua käyttöönsä. Ne helpottavat kasvitilan johtamista sekä tuovat tietoa uudella tavalla kannattavuuden ja tuottavuuden parantamiseen.
Heti käyttöönotettavissa ovat Bisnes+:n kasvitoimintoruudut, joiden avulla näet oman tilasi tulokset, vertailut muihin tiloihin sekä pystyt arvioimaan kasvintuotannon kannattavuutta.
Syksyllä käyttösi tulevat sähköinen kasvinsuojelututkinto sekä kasvintuotannon hiilijalanjäljen laskentaan suuntaa-antava laskuri. Se toimii hyvin hiilijalanjäljen hahmottamiseen viljalajeitta ja kertoo myös simuloinnin avulla, mitä minkin asian muuttaminen vaikuttaa tuotantosi hiilijalanjälkeen. Laskuri toimii hyvin keskustelun avaajana asiantuntijan kanssa, miten sinun tilallasi ja sen tuotannolla on vaikutusta ilmaston muutokseen. Laskuri tulee täydentymään tutkimustulosten valmistuttua myös hiilen sidonnan laskemisella, jolloin saat tietoosi tuotannon hiilitaseen.