Räsypoppanatempaus Senaatintorilla

21.05.2014

Kainuun Maa- ja kotitalousnaisilla räsypoppanatempaus Senaatintorilla

Kainuu Helsingissä –tapahtuman 13.-15.6. Kylätorille tuo mukavan lisän räsypoppanatempaus.  Maa- ja kotitalousnaisten yksi jäsenyhdistys Sapsoperän
Kyläyhdistys tarjoaa jokaiselle torikävijälle mahdollisuuden päästä kokeilemaan räsypoppanan kudontaa pienillä kangaspuilla. Opastajana on Elma Huusko  -  Kainuun Vuoden Maa- ja kotitalousnainen, vuosimallia 2012.

Toritapahtuman jälkeen Sapsoperän kylä ja Kainuun Maa- ja kotitalousnaiset lahjoittavat yhteisen tuotoksen Perhehoitoliitto ry :n nuorten perhekotitoiminnan hyväksi pääkaupunkiseudulla, edustamaan palaa aidosta ja ainutlaatuisesta Kainuusta.

Halukkaat voivat osallistua etukäteen Kainuussa yhteiseen räsypoppanatempaukseen toimittamalla leikkaamiaan kuteita piirikeskukseen toukokuun loppuun mennessä. Yhteyshenkilönä piirikeskuksessa on Marjatta Pikkarainen, puh. 044 320 1585.

Villiyrttinäyttely

Kainuun Maa- ja kotitalousnaisten ja ProAgria Kainuun osasto esittää osastollaan erityisesti maaseutuyritysneuvontaa mm. Kainuun elinvoimaisuudesta kertovan videon avulla. Osastollamme on myös Pyhä Perintö -valokuvanäyttely (MTK-Sotkamon nuoret tuottajat).

Erityisesti luonnontuotteet  – myös yritystoiminnan yhtenä mahdollisuutena – ja luonnonhoito ovat Kainuun valtteja, joita pidämme Kylätorilla ylpeästi esillä.
Luontoasia on esillä osastollamme Ruokaa metsästä ja metsässä –teemalla: luonnontuotealaa Kainuun Ammattiopistossa opiskelevat Maire Heikkinen ja Kaisu Piirainen ovat koonneet 10 villistä vihanneksesta kertovan villiyrttinäyttelyn ja jakavat tapahtumassa yleisölle osaamistaan lauantaina ja sunnuntaina.

Tervetuloa tutustumaan osastollemme ja kutomaan oma Kainuu-raitasi poppanaan!

Tiedustelut: toiminnanjohtaja Marjatta Pikkarainen, Kainuun maa- ja kotitalousnaiset, puh. 044 320 1585, marjatta.pikkarainen@maajakotitalousnaiset.fi

Jaa

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.